הנשיא שניצר שמר על האינטרסים של הבורסה במפגש ה-WDC

הנשיא שניצר שמר על האינטרסים של הבורסה במפגש ה-WDC

במפגש השנתי של מועצת היהלומים העולמית הוביל שמואל שניצר התנגדות רבתי למהלך שהיה עלול לפגוע בבורסה ובמרכזי סחר נוספים בעולם

נשיא הבורסה, שמואל שניצר, שהשתתף במפגש מועצת היהלומים העולמית (WDC), בלם ניסיון לשינוי בהגדרה של תהליך קימברלי שהיה עלול לפגוע בבורסת היהלומים הישראלית ובמרכזי סחר נוספים.

במסגרת דיוני מועצת המנהלים של המועצה שהתקיימה במוסקווה בתחילת השבוע שעבר, הונחה על השולחן טיוטת התוכנית האסטרטגית של ה-WDC. במסגרת תוכנית זו הוצג ניסוח שנדון לפני מספר שנים בויצ'נזה, המרחיב את ההגדרה המקורית של תהליך קימברלי כך שתכלול הפרה של זכויות אדם, לא רק באזורי כריית יהלומים אלא גם במרכזי סחר. השינוי שהוצע נבע מהצורך להתמודד באותה העת עם בעיית הפרת זכויות אדם על ידי ממשלת זימבבואה.

למרות שמוסדות ה-WDC אישרו בזמנו את השינוי בהגדרה, כיום בראי התקופה, היא היתה עלולה להיות הרסנית למרכזי הסחר ובעיקר לישראל. נשיא הבורסה, שמואל שניצר מנע את השינויים בהגדרה ,ביקש להוציא את מרכזי הסחר מההגדרה, וסחף אחריו גם את נציגי רוסיה, הודו ומדינות נוספות. המהלך של שניצר נענה בחיוב על ידי המועצה, ובכך עשה שרות חשוב לתעשיית היהלומים הישראלית ולמרכזי סחר נוספים.

התוכנית האסטרטגית חזרה ל"חדר העריכה" ומונה צוות מצומצם שיגיש תוכנית חדשה למועצה.

מועצת היהלומים העולמית מייצגת חברות וארגונים בענף היהלומים העולמי בתהליך קימברלי, למניעת שימוש בגלם המוגדר כיהלומי קונפליקט. ההגדרה המקורית והקו המנחה של "תהליך קימברלי" הוא מניעת סחר של יהלומי גלם המופקים במדינות בהן יש סכנה לשימוש ביהלומים אלה למימון טרור ולמימון ארגוני מורדים, תוך הפרה של זכויות אדם כשכל פעילות הבקרה נעשה במדינות מפיקות גלם.