די.אן דיאמונדס 2007 זכתה באות יצואן מצטיין של משרד הכלכלה

די.אן דיאמונדס 2007 זכתה באות יצואן מצטיין של משרד הכלכלה

החברה הוקמה על ידי דוד ארבוב וניסים זוארץ בשנת 2007 והיא עוסקת בייצור, מכירה ושיווק של יהלומים גדולים, ומחזיקה במלאי מבחר גדול של יהלומים מלוטשים באיכות גבוהה
חברת די.אן דייאמונדס 2007 קיבלה ביום שני השבוע את אות סחר החוץ של ישראל לשנת 2014 יחד עם 8 יצואנים מצטיינים בתחומים שונים. הטקס התקיים בירושלים במעמד מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, בכירי משרד הכלכלה, בכירי החברות היצואניות המצטיינות, בכירי ענף היהלומים, נשיא בורסת היהלומים יורם דבש, יו"ר מכון היהלומים שמואל שניצר, נשיא התאחדות תעשייני היהלומים קובי קורן, ונציגות מקרב העובדים והעובדות בחברות אלו. את מינהל היהלומים ייצג שמואל מרדכי.
 
          נשיא הבורסה יורם דבש בטקס הענקת אות יצואן מצטיין לחברת די אן דיאמונדס 2007

חברת די.אן דייאמונדס 2007 הוקמה על ידי דוד ארבוב וניסים זוארץ בשנת 2007. החברה עוסקת בייצור, מכירה ושיווק של יהלומים גדולים, ומחזיקה במלאי מבחר גדול של יהלומים מלוטשים. איכות היהלומים שמשווקת החברה הינם ברמה הגבוהה והאיכותית ביותר, והיא נחשבת כיום לאחת החברות המובילות בתחום זה בעולם.

משנת הקמתה ועד היום הגדילה החברה את היקפי היצוא שלה בשיעור של כ-513%. היקף המכירות הכולל של החברה לשנת 2014 הסתכם ב-154 מיליון דולר.

משרדי החברה בישראל מהווה את מרכז פעילות החברה, ממנו משווקים היהלומים לכל העולם, ועיקר פעילותה הוא במזרח הרחוק. החברה משווקת לכל חברות התכשיטים המובילות בעולם על לקוחותיה נמנות חברות בעלות מוניטין בינלאומי.

די. אן 2007 מונה 22 עובדים בישראל, וברחבי העולם מעסיקה החברה עוד כעשרה עובדים נוספים בתפקידים של אנשי מכירות ומנהלי משרדים בהונג קונג, ניו יורק ובלגיה. מלבד פעילותה בתעשיית היהלומים והתכשיטים, תורמת החברה לקהילה במגוון תחומים ופעילויות.

מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה עמית לנג, שהשתתף בטקס, ציין כי במחצית הראשונה של שנת 2016, עמד היצוא מישראל על כ-25 מיליארד דולר, ירידה של למעלה מ-2 מיליארד לעומת התקופה המקבילה אשתקד. "אנו מוטרדים ממגמה מתמשכת זו, הנובעת ממגוון סיבות, החל מהתמתנות צמיחת הסחר העולמי בכלל ובכלכלות המתקדמות בפרט, שינויים בסחר בענפים שונים, סוגיות הנוגעות לשער החליפין ועד ריכוזיות היצוא במשק הישראלי. מינהל סחר חוץ מעמיד כלי סיוע לטובת התעשייה בהיקף של 55 מיליון שקלים בשנה, בעיקר ליצואנים הקטנים והבינוניים, בכדי לתת מענה לאתגרים השונים ולהחזיר את היצוא לפסים של צמיחה, כבר בשנתיים הקרובות".
 
באדיבות מכון היהלומים הישראלי