סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-11.4.2016
סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-11.4.2016
מהו מצב של Risk Off ואיך מזהים אותו? באיזו מדינה מניות הבנקים התרסקו 50%? מהן הציפיות לקראת עונת הדוחות בארצות הברית (רמז: לא משהו...)
השבוע ראינו חזרה למצב Risk off, מצב שבו המשקיעים נמנעים מהשקעה בנכסי סיכון. איך זה נראה? הין היפני, שנחשב נכס בטוח ואליו נוהרים במצב של נסיגה/הימנעות מסיכון, נסחר בשער של 108 לדולר. שער המשקף היחלשות של 3.2% רק השבוע בשער הדולר אל מול הין.
ין חזק הוא סטירה בפני הבנק המרכזי של יפן משום שהוא מסמן חזרה ללחצים דפלציוניים והורס את הסיכוי לחזור לאינפלציה "נורמלית" בארץ השמש העולה. המשקיעים מצפים מהבנק המרכזי שיבצע מהלך שיבלום את התחזקות הין. אפשר לראות את השפעות התחזקות הין במדד הניקיי היפני שהשיל מאז 29 למרץ 9%.
בארצות הברית שוק המניות יציב עם נטיה לעליות והמדד העיקרי סגר את השבוע בעליות של 1.1%. אנו ממשיכים לראות חולשה של מניות הבנקאות בארצות הברית אל מול המדד הכולל את כל הסקטורים. מגמה זו לא ייחודית לארצות הברית.
ישנם חששות שבשלב זה נובעות מציפייה שעונת הדוחות הקרובה תראה צניחה של כמעט 10% ברווחיות החברות. זו תהיה צניחה ברווחיות שלא נראתה מאז 2009. בנוגע לשערי הריבית, אנו רואים את ציפיות השוק מתבססות על ריבית של 0.53% לסוף שנת 2016. סך הכול 16 נקודות בסיס מעל לרמה הנוכחית.
אנו רואים את אותם תסמינים שנראו במניות הבנקאות בארצות הברית גם במניות הבנקאות באירופה. חזרה לסיבות בחולשת המניות הבנקאיות: הסיבות העיקריות לירידות השערים במניות אלה טמונה בעובדה שהמודל העסקי החדש בעולם של ריביות שליליות עליהם כתבתי בעבר ורגולציה מתגברת, מקשים על הבנקים להגדיל רווחיות. נציין לרעה גם את מניות הבנקים באיטליה שצנחו 50% מאז הקיץ שעבר וחזרו לרמות שלא נראו מאז המשבר באירופה.
בבריטניה, מדד ההליפקס של ענקית הביטוח לוידס, מצביע על מחסור בדירות באזורי ביקוש ואלה דוחפים את המחירים גבוה יותר.
בסין, מדד המניות העיקרי נותר ללא שינוי. מנגד אנו רואים את מחירי הפלדה ממשיכים לנסוק כאשר המניע הוא פעילות ספקולטיבית של סוחרים אשר ממתינים לתמריצים נוספים מצד הממשלה.
ברוסיה, אשר על הקשר בין כלכלתה למחירי הנפט כתבתי מספר פעמים, ראינו עליות של כ-1% השבוע. מחירי חבית הנפט שנסקו כ-8% נותנים אוויר לכלכלה החנוקה של המדינה. בנתונים הכלכליים שהתפרסמו ראינו שיפור במספר פרמטרים: מכירות קמעונאיות, תפוקה תעשייתית, השקעות ובנייה.
כאמור, מחיר החבית קפץ השבוע בכ-8% על רקע מלאים נמוכים בארצות הברית. השקעות של חברות אנרגיה (גז ונפט) לשנת 2016 ירדו ב- 40%-80% בממוצע.
מי ייתן והשבוע הקרוב יהיה יעיל ופורה ככל האפשר
טל נפתלי רוזנפלד