נתחיל בשוקי האנרגיה אשר הגיבו בעליות חדות לנסיגה הגבוהה מזה שבועות בגובה המלאים בארצות הברית. הנפט הגיב בעלייה של 8% ביומיים והגיע למחיר של מעל ל-47$ לחבית. מספר חביות הנפט ליום המופקות בארצות הברית ירד מתחת ל-9 מליון. המחיר הגבוה של הנפט אפשר למספר גדול יותר של בארות להיות רווחיות, האם זה יגרום להגדלת תפוקה? יחד עם זאת, נפט באחסון רשם שיא חדש.
בתחום המתכות, הביקוש לזהב עלה ב-21% ברבעון הראשון של השנה, בעיקר בשל השינוי בקצב של עליית הריבית בארצות הברית-נתונים פחות טובים דוחפים את המשקיעים ל"חוף מבטחים".
בסין השווקים עדיין תחת לחץ. מכירות הבתים בערים הגדולות ממשיכות להיות חזקות ומרשימות ביחס לשנים האחרונות. יחד עם זאת, היחס בין מחיר הבתים לשכר העובדים מראה ששווי הבתים אולי גבוה מדי (מספר משכורות גבוה לרכישת בית). מדד המחירים לצרכן בסין תחת שליטה - אלא אם מכניסים את מחירי החזירים שעלו בחדות.....
ארצות הברית: גם שם מחירי החזירים עלו בחדות, גורמים לעליה באינפלציה (חיובי לכלכלה). עוד בכלכלה האמריקאית, עלויות המשכנתא בארצות הברית נמצאים ברמה הנמוכה זה שלוש שנים, עלויות נמוכות צפויות לתמוך בסקטור הדיור במדינה החזק בלאו הכי. הציפיות להעלאת הריבית הקרובה נדחקו ליולי וספטמבר. בשל הרגולציה ובעיקר בשל חוק וולקר, הבנקים כבר בכלל לא עוסקים במסחר (בכספי הבנק) באיגרות זבל אלא בניסיון להפגיש בין קונים ומוכרים חיצוניים. באותו נושא, אנחנו רואים הרבה יותר הורדות דירוג מאשר העלאות דירוג באמריקה - די ברור לאור החצי שנה האחרונה הקשה של חברות סקטור האנרגיה והפגיעה האנושה במקורות ההכנסה שלהם.
ביפן, המאזן המסחרי הראה את רמתו הגבוהה ביותר מזה 9 שנים מה שמצביע על יותר פעילות בצד היצוא מצד היבוא. נקודה נוספת היא העובדה שבנקים ביפן עוברים להשקעה בנכסים מחוץ ליפן בגלל שהתשואות ביפן נמוכות מאוד. למרות שמ-2014 אנחנו רואים יציאה מדפלציה ביפן, חוזקו של הין מול הדולר ברבעונים האחרונים, מפריע לבנק המרכזי להגיע ליעד האינפלציה .
כמה מבזקים על אירופה: ספרד, הנפיקה איגרת חוב שמשך החיים שלה הוא 50 שנים! איגרות חוב במשך חיים כזה הן מגמה של ממש במדינות אירופה - המטרה היא קיבוע של תשלום ריביות נמוכות לשנים ארוכות. בחלק גדול ממדינות אירופה ואיטליה ביניהן מניות הבנקים נמצאות בשפל של כמה שנים, לא מעט בשל חשש למבנה הון שברירי למדי ורמת הלוואות לא מתפקדות ( NPL ) הולכת וגדלה. ביוון, תשואות איגרות החוב בצניחה על רקע הסברה שהבנק האירופאי יפחית את ההגבלות על שימוש באיגרות אלה כבטוחה.
כמה מבזקים קצרים: ברוסיה אנחנו רואים התייצבות בסנטימנט הצרכנים הודות לירידה באינפלציה. בברזיל הסנאט הצביע על הצבעת הדחה לנשיאה דילמה רוסף. מזל טוב למדינת הפיליפינים על היבחרו של נשיא חדש, המצב במדינה טוב מאוד וכדאי שהנשיא ימשיך בדרך של קודמו בתפקיד.
מי ייתן והשבוע יהיה יעיל ופורה ככל הניתן
טל נפתלי רוזנפלד