סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-19.9.2016
סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-19.9.2016
מדד הנאסד"ק עלה מעל ל-3% בסיוע מנית אפל שעלתה מעל ל-11%, מנגד, מניית דויטשה בנק נפלה בכ-8.5%, הנפט ירד בכ- 5% והזהב איבד מערכו כ-2%.
תשואות איגרות החוב הממשלתיות היו הסיפור הגדול השבוע, התשואות עלו בחדות והכניסו את השווקים למצב שבו המשקיעים מרגישים חסרי כיוון, בעוד ההסתברות להעלאת ריבית השבוע ירדה דרמטית- כיוון נגדי למה שהשוק מראה. מדד הנאסדק עלה מעל ל-3% בסיוע מנית אפל שעלתה מעל ל-11%. מנגד, מניית דויטשה בנק נפלה בכ-8.5%, הנפט ירד בכ- 5% והזהב איבד מערכו כ-2%.
בארצות הברית, איגרות החוב הממשלתיות במדינה ירדו בצורה משמעותית והביאו לפתיחת המרווחים בכל העולם וליציאה של כספים מאיגרות חוב בתשואה גבוהה.
הנתונים הכלכליים בארצות הברית הפתיעו לרעה השבוע. אלו תרמו לירידת ההסתברות לעליית ריבית השבוע: מדד הייצור בניו יורק הפתיע לשלילה, לעומת זאת מדד הייצור בפילדלפיה הפתיע לטובה. גם נתוני הייצור התעשייתי הצטמקו ופספסו את התחזיות.
נתון חשוב שחטף פספוס הוא המכירות הקמעונאיות לחודש אוגוסט. הגידול במלאים גם הוא היה חלש ואם הצרכן ימשיך להיחלש, נראה עוד לחץ מטה במלאים. מדד המחירים ליצרן עלה ב-1% בשנה האחרונה, אין ממש אינפלציה בארצות הברית. עם כל הנתונים האלה, נצפה לצמיחה די דלילה ברבעון, אלא אם תהיה הפתעה.
ובאירופה, נתוני המכירות הקמעונאיות הפתיעו לטובה בבריטניה- איפה השפעת הברקזיט על הצרכן? יתר על כך, הכלכלנים העלו את תחזית הצמיחה של בריטניה, עד 1.3%. בשאר מדינות אירופה לא התרשמו יותר מידי מהשינויים בהנהלה של הבנק עם השם היפה "בנקה מונטה דה פסי" שבסיסו באיטליה מוכת החובות הרעים ומניות הבנק שמצבו רע ומר, המשיכו לצנוח.
בספרד, על אף עליית תשואות איגרות החוב מסביב לעולם, המדינה הנפיקה איגרות חוב ל-5 שנים בריבית הנמוכה אי פעם. כך גם בצרפת-שם ההנפקה נסגרה בתשואה שלילית.
ובשווקים המתעוררים, רוסיה בונה את רזרבות המט"ח שלה במהירות על ידי כך שמשקיעים ספקולטיביים קונים רובלים מהבנק המרכזי תמורת דולר ויורו. בקולומביה, התפוקה התעשייתית ומכירות קמעונאיות יצאו הרבה מתחת למצופה...
מי יתן והשבוע יהיה יעיל ורווחי ככל האפשר
טל נפתלי רוזנפלד