שבוע טוב. הסבירות לעליית ריבית בארצות הברית בחודש מרץ, ירדה בחדות. בתגובה, הדולר ירד בחדות מול סל המטבעות. ארצות הברית מייבאת יותר נפט ובכך מגדילה את המלאים העצומים גם כך, הנפט צנח כ-8% השבוע.
נתחיל בארצות הברית הגדולה, שם המדדים העיקריים ירדו כ-3% השבוע. הנתונים היו די חלשים באופן כללי. מדדי הייצור והשירותים הצביעו על ירידה בפעילות, על אף היותם מעל ציון ה-50 נקודות המצביע על צמיחה, סקטור השירותים האט בחדות. דו''ח התעסוקה הצביע על קצב טוב של יצירת מקומות עבודה. דולר חזק מול שאר המטבעות גורם להזמנות של שירותים מחוץ לארה"ב להיחלש.
באירופה, מדד הדאקס הגרמני צנח השבוע 5%, הפוטסי צנח 6%, הפאונד הבריטי התחזק מול הדולר על רקע דו''ח שירותים טוב. הבנק של אנגליה הוריד את תחזיות האינפלציה (על רקע מחירי הנפט, סחורות ועוד). עם תחזית כזו עליית הריבית שחשבו שתגיע באנגליה מתרחקת, עכשיו מדברים שם יותר על ירידת ריבית.
הצמד יורו – דולר: היורו התחזק מול הדולר על רקע התחזקות הדולר בעולם והעובדה שהסבירות להעלאת ריבית בארצות הברית מתרחקת. יורו חזק מגדיל את ההסתברות להרחבה מוניטרית נוספת באירופה על ידי הבנק המרכזי.
הניקיי ביפן ירד 4% השבוע בהתאם למגמה הכללית. הצמד דולר-ין נפל ביותר מ-3% וכל ההתחזקות של הצמד מאז הודעת הבנק המרכזי על החלת הריבית השלילית ביפן, התפוגגה! לאור הורדת הריבית ביפן, תשואת איגרת החוב הממשלתית ל-5 שנים נכנסת עמוק יותר לטריטוריה השלילית, ועומדת על (0.133%) לשנה, תשואה שלילית, כן.
ברוסיה החבוטה התפרסם דו''ח השירותים ושם המצב עוד יותר גרוע, וסקטור זה הציג את הנתון הגרוע ביותר מזה 10 חודשים. הירידה החדה במחיר הנפט בשבוע שחלף מקשה מאוד על רוסיה. הרובל נחלש בכ-2.5% השבוע מול הדולר.
הנפט: השבוע, 6 מהמדינות היצרניות הגדולות החלו כבר להיכנס ללחץ על רקע מחירי הנפט הקורסים. האתרים דיווחו על מעין פגישת חירום במטרה אולי לבלום את ההיצע האדיר של הזהב השחור. באותו יום מחיר הנפט נסק מעל 8%. ההיצע לא מפסיק לגדול: דו''ח המלאים בארצות הברית הצביע על שיאים חדשים שלא נראו מאז שנות ה-20 של המאה הקודמת.