סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-9.5.2016

סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-9.5.2016

מחיר הנפט מוסיף להתאושש ואנו רואים רגיעה בחזית האנרגיה; באירופה, על אף נתונים סבירים אנחנו רואים יציאה של כספים דרך תעודות סל לקראת משאל העם על יציאתה של בריטניה מהאיחוד האירופאי

על סין תחילה, זו נזפה באנליסטים ועיתונאים על הטון שלהם מול תוכניות הממשלה והנתונים הכלכלים המגיעים מכלכלת הענק.

סין מממנת את הצמיחה בחצי השנה האחרונה לפחות, בעיקר דרך אשראי שמעניק הבנק הסיני לפיתוח, אשר עוסק בפרוייקטים של תשתיות. אשראי זה בשילוב שיעורי ריבית נמוכים במיוחד מעלים בחדות את כמות החוב הקונצרני וכתוצאה מכך את המינוף במדינת הענק. בית ההשקעות נומורה בסקירתו מעריך כי צמיחה מהסוג הנ"ל לא תימשך זמן בשל חששות של הרגולטור הסיני מרמות המינוף. ועל כך אומרים: טוב שיש רגולטור אך קודם שנראה אותו בפעולה.

בארצות הברית אנחנו רואים ירידה בהסתברות לעליות ריבית השנה כאשר הסיכוי ל-2 העלאות עומד על 11%. זאת לאחר נתונים פושרים שפורסמו השבוע. אומנם ארצות הברית היא כלכלת שירותים, יחד עם זאת אנו רואים ירידה בהעמסות של קרונות רכבת (סחורות) שמהווה סימן לירידה בפעילות תעשייתית.

סקטור האשראי הצרכני בארצות הברית ממשיך להראות התרחבות של היצע הכסף ב- 6.5% שנה לשנה. אנו רואים עליה בעלויות ההעסקה של עובדים על ידי חברות המגיעות בעיקר על רקע הטבות מתחום הבריאות, האם נראה לחץ נוסף על סקטור הפארמה בעקבות כוונות הפוליטיקאים?

בבורסות בארצות הברית אנחנו רואים עליה בחדלויות הפרעון של איגרות חוב לרמות שלא נראו מאז 2010, רוב הבעיות הן בסקטור המחצבים שהוכרעו על ידי מחיר הנפט הנמוך.

באירופה, על אף נתונים סבירים אנחנו רואים יציאה של כספים דרך תעודות סל לקראת משאל העם על יציאתה של בריטניה מהאיחוד האירופאי.

ביפן אנו רואים את אחוז הבעלות של הממשלה על ניירות ערך עולה באופן ניכר מול שיעור הבעלות של בנקים, מוסדות פיננסים ואחרים. נוסף על כך יפן "מתהדרת" באחוז הגבוה ביותר של איגרות חוב הנסחרות בריבית שלילית. לא בכדי קרנות הפנסיה ביפן יוצאות מגבולות המדינה ורוכשות איגרות חוב זרות, הן מוכרחות לשלם פנסיות למבוטחים ופנסיות לא משלמים עם ריביות שליליות.

מחיר הנפט מוסיף להתאושש ואנו רואים רגיעה בחזית האנרגיה, בנוסף, ההיצע העולמי ירד מעט ברמה היומית והשבועית.

רוסיה, זוכה למעט שקט מכיוון מחירי הנפט (כלכלתה תלויה במחיר החבית). כעת רוסיה מנסה לשקם את יתרות המט"ח שלה, בעיקר את יתרות הדולר האמריקאי כמובן. זאת לאחר תקופה של הידלדלות מסיבית של היתרות שנגרמה בעיקר מניסיונה של רוסיה להגן על ערך המטבע שלה בשוקי המטבע הבינלאומיים. מדד המחירים לצרכן במדינה התמתן בתגובה להיחלשות הרובל. גם סקטור השירותים במדינה מתאושש.

מי ייתן והשבוע יהיה יעיל ופורה ככל האפשר!