סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-10.8.2015

סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-10.8.2015

בארצות הברית שוק המניות עומד במקום, שוק האג"ח הממשלתי ממשיך להתאים את עצמו לעליית ריבית קרובה ואיגרות החוב בטווחים של עד שנה כבר מגלמים עליית ריבית אחת לפחות בשנה הקרובה

משקיעים יקרים שבוע טוב,  הנפט בצניחה חופשית על רקע מלאים גבוהים וההסכם עם אירן,  עליות שערים בהודו, רוסיה ויפן,  ארצות הברית מדשדשת מטה, אירופה תנודתית וישראל יציבה.  עליית ריבית בארצות הברית בספטמבר השנה בסבירות גבוהה.

בארצות הברית שוק המניות עומד במקום, שוק האג"ח הממשלתי ממשיך להתאים את עצמו לעליית ריבית קרובה ואיגרות החוב בטווחים של עד שנה כבר מגלמים עליית ריבית אחת לפחות בשנה הקרובה, גם סקרי אנליסטים מצביעים על עליית ריבית קרובה. הנתונים הכלכליים טובים בדרך כלל ותומכים בעליית ריבית (ירידה בדורשי העבודה, רמת אבטלה נמוכה ביותר). ולכן, לא אהיה מופתע לראות עלית ריבית בספטמבר.

באירופה נתון המכירות הקמעונאיות הראה קריאה חזקה (הגבוהה ביותר מאז 2011) ונראה כי הצרכן האירופי המנומנם מתחיל להתעורר. גם נתון יצירת מקומות עבודה הראה את הקצב הגבוה ביותר מזה 4.5 שנים. זרימת הכספים לשוקי המניות ביבשת חזקה במיוחד. זאת על חשבון השקעות בשווקים מתעוררים. פעילות המיזוגים והרכישות ביבשת גם כן מראה על התחזקות מגמה. אירופה מרימה ראש לאחר שהחמרמורת (Hang Over) מהחגיגה היוונית מתפוגגת?

נתון מעניין, בשוודיה, איגרות חוב ממשלתית משיאה תשואה שלילית של 0.6% לשנה. זו בעיקר תוצאה של מטבע מאוד חזק, מישהו קונה?

ארץ השמש העולה (יפן) הציגה עליות שערים השבוע בעוד הבנק המרכזי הודיע על המשך תוכנית ההרחבה. המשך תוכנית ההרחבה צפוי לתמוך בהמשך היחלשות הין מול הדולר. עוד ביפן, יעד האינפלציה של 2% שהוצב על ידי ה-BOJ, הבנק המרכזי היפני, אינו מושג כרגע. אומנם מדובר על שנת 2016, אבל אנחנו רוצים לראות מגמה יותר ברורה.

ברוסיה ראינו את שוק המניות עולה השבוע מלווה בהתחזקות של הדולר מול הרובל. התחזקות הדולר באה על רקע חולשה במחיר הנפט, אשר פוגע בכלכלת רוסיה וכמו כן על רקע נתונים חלשים (מדד הייצור, מדד המחירים לצרכן). תקוותה של רוסיה להתחזקות משמעותית במחיר הנפט שיסייע לכלכלה מתחילה להתפוגג. עדיין לרוסיה יתרות מטח לא קטנות שיוכלו לעזור להם לנסות להגן ולבלום את היחלשות המטבע.

בישראל ראינו דשדוש ברמות השיא של המדד המלווה במחזורים ממוצעים-נמוכים בדרך כלל. הנהלת הבורסה בוחנת הרחבה של מדדי הבורסה המרכזיים על מנת לשפר את נזילות המדדים ועוד...הנגידה שומרת על גובה הריבית ואינה מבצעת שינויים במדיניות הבנק, טאואר פרסמה דוחות מצוינים ובני שטיינמץ הגיע לסיכום עם בנק לאומי על רכישת 40% ממניות "כלכלית ירושלים" שבידי בנק לאומי תוך הזרמת 200 מליון ₪ בדרך של זכויות ונכסים שיועברו לחברה. פישמן יישאר עם 27% מחברת "כלכלית ירושלים".
 
ונסיים בקריקטורה הולמת: