סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-12.7.2015

סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-12.7.2015

בסוף השבוע נצפתה קפיצה חדה במדדי אירופה בציפייה להורדת לחץ מהמערכת בצלה של יוון, בעוד שמדדי המניות בארצות הברית לא הראו שינוי משמעותי השבוע; מדור כלכלי חדש באתר הבורסה
ענף היהלומים הישראלי פועל בזירה כלכלית בינלאומית ומושפע משינויים מיקרו ומקרו כלכליים, כמו החלטות הריבית בארצות הברית, הסדר החוב בין גוש האירו ליוון, התחזקות הין מול הדולר ומשתנים רבים נוספים. בכל שבוע נביא בפניכם סקירה כלכלית מאת היועץ הפיננסי, טל נפתלי רוזנפלד, שתסייע לכם לקבל תמונה כוללת ומקיפה על מצב השווקים בעולם ועל השינויים המרכזיים בשבוע החולף. קריאה מהנה.
 
12.7.2015 
 
אי אפשר להתחיל סקירה פיננסית בימים אלה בלי עדכון על יוון, זו הגישה הצעה חדשה ביום שישי המציעה ליישם מספר רפורמות בתמורה ל-53.5 מילארד יורו בסיוע. נראה שהיוונים מקבלים את העלאות המיסים ואת הקיצוצים בהוצאות הממשלה לטובת הפנסיות. היוונים ויתרו על האמרה "לא עוד צנע" והפכו מעט יותר גמישים. אנחנו ברגע האחרון אך הסיפור עדיין לא גמור....

אומנם בסיכום שבועי מדדי המניות באירופה לא ביצעו מהלך מרשים של עליות (2.3%) על אף ההתקדמות במו"מ. אך יש לציין כי בסוף השבוע ראינו קפיצה חדה במדדי אירופה בציפייה להורדת לחץ מהמערכת בצלה של יוון. קצת נתונים מאירופה השבוע: הזמנות מוצרים ממפעלים בגרמניה ירדו פחות מהצפוי והמאזן המסחרי הראה נתון חיובי עם יצוא חזק.

מדדי המניות בארצות הברית לא הראו שינוי משמעותי השבוע, נגידת הבנק המרכזי קיבעה את הידיעה כי ריבית הבסיס בכלכלה הגדולה בעולם תעלה עוד השנה, אנחנו יודעים מה זה אומר, תחילת גל מתון של עליות ריבית באזורים שונים בעולם. כמובן כתלות בנתוני אינפלציה, צמיחה ועוד. חדשות אלה והחדשות על יוון הובילו את איגרות החוב הממשלתיות לעליית תשואות המלווה במכירה רבתי של איגרות אלה. מאזן הסחר בארצות הברית השתפר וגם מספר המשרות הפתוחות עלה מעל הציפיות. מלאי הנפט ירדו מעט ועשוי לתמוך בעליות במחיר הנפט.

ביפן ראינו נסיגה מהשיא של השבועות האחרונים על רקע התחזקות הין מול הדולר המהווה חוף מבטחים (Safe Haven) מפני זעזועים בשווקים, יחד עם זאת המטבע היפני חזר להיחלש מול הדולר בימים האחרונים כתגובה לרגיעה בסין ובאירופה. בזירת הנתונים לא פורסמו נתונים משמעותיים ביפן.
מדדי המניות ברוסיה נסחרו כמעט ללא שינוי לאחר שבועיים סוערים במחירי הנפט אשר הובילו את הרובל מטה מול הדולר. סעודיה תשקיע ברוסיה כ-10 מיליארד דולר כחלק ממאמציה של רוסיה למצוא חברים חדשים מסביב לעולם (ארצות הברית בטח לא מרוצה מהחברות החדשה). ברוסיה הנתונים נראים חלשים, מדד המחירים לצרכן מראה אינפלציה שנתית של כ-15%.

המדד בהודו נחלש קלות בעוד הרופי התחזקה מול הדולר, לא היו נתונים משמעותיים שפורסמו בתת היבשת. לעומת זאת נתון חמוץ מתוק מצביע על ירידה של 8% בתנועת הנוסעים ברכבת, זאת הודות לשיפור ברמת הכבישים במדינה, שיפור מערכת הכבישים טובה לכלכלה ולשינוי סחורות ומטענים.
המדד בטורקיה התחזק השבוע וגם הלירה נמצאת בנקודה הגבוהה ביותר מול הדולר ביחס לשבוע שחלף. 

בישראל השבוע החולף עבר ללא שינוי משמעותי במדדי הבורסה והראה חוזקה מול הטלטלות באירופה. מי ייתן והשבוע הקרוב יהיה יעיל ופורה ככל האפשר.

בברכה,
טל נפתלי רוזנפלד