אחת הסיבות לירידות השערים החדות בסוף השבוע היה פרסום נתוני מדד המודד את נתוני הייצור בסין, אשר הראה קריאה מתחת לתחזיות לרמה נמוכה שלא נראה זה 6 שנים
משקיעים יקרים שלום, לפני שנתחיל, ציטוט עתיק של אחד הרוטשילדים לתקופה זו: "כשדם זורם ברחובות, זה הזמן לקנות מניות". שבוע סוער עבר על שווקי ההון העולמיים, מאיפה התחילה האלימות? האם ציפיות הריבית השתנו? האם יש שינוי פונדמנטלי המצריך שינוי פרדיגמה ביחס לשווקים?
אחת הסיבות לירידות השערים החדות בסוף השבוע היה פרסום נתוני מדד המודד את נתוני הייצור בסין, אשר הראה קריאה מתחת לתחזיות לרמה נמוכה שלא נראה זה 6 שנים. זהו הנתון הכלכלי שאחראי כמעט על התחלת התנועה השלילית בשוק, שאר ביטויי האלימות בשוק ניתנים להטרים, לראייתי, לסיבות טכניות כמו הירידות החריפות בסין בשבוע האחרון, חוזקו של הדולר, מניות מומנטום ואינטרנט בארצות הברית שהשתוללו כלפי מעלה ללא הכרה.
ואם בסין עסקינן, הממשל הסיני ממשיך בתמיכתו בשער הנוכחי של היואן, זאת לאחר ירידה של 3% בשבועיים האחרונים כאשר הסינים התירו את רצועת המסחר בפעם האחרונה....שתי קטנות בעניין: להגנה על המטבע (קונים יואן ומוכרים דולר) יש מחיר בדמות יתרות מטבע שקטנות והקטנת כמות היואן במערכת.
בארצות הברית, מבחינה טכנית מדד ה-S&P חצה מטה את טווח המסחר של החודשים האחרונים והקפיץ הוראות מכירה של סוחרים ומשקיעים רבים, אחת התוצאות היא העמקת ירידות השערים. כתוצאה מכל הסלט הפיננסי, הציפיות להעלאת ריבית בספטמבר ירדו מ-50% ל-24%.
קריאת האינפלציה בארצות הברית הראתה עלייה מתונה מזו שציפו (עוד סיבה לעכב עליית ריבית?).
בצד החדשות הטובות ולראייה שהנתונים הפונדמנטלים של המשק האמריקאי, איתנים, ראינו את נתון מכירות הבתים הקיימים עם נתון מעולה. כמו כן התחלות הבנייה הראו קריאה מעל הציפיות. גם מדד הייצור של פילדלפיה הראה קריאה טובה מאוד.
יפן משחררת אויר, מדד הניקיי היפני צנח השבוע מעל 5%, הירידה הגבוהה ביותר זה זמן רב. שינזו אבה יכול להתנחם בעובדה ששיעור הצמיחה ברבעון השני של השנה היה פחות גרוע משציפו. גם מול רבעון ראשון וגם מול אותו רבעון בשנת 2014. כפיים! מדד היצוא גם כן הראה גידול מרשים.
באירופה, ראינו את ראש ממשלת יוון "מודה ועוזב" וכתוצאה מכך צפויות בחירות חדשות בספטמבר. הצמד יורו דולר התחזק משמעותית ועומד על כמעט 1.14 יורו לדולר. שער שלא ראינו זה זמן. חוזקו של היורו וחולשתם של מחירי הסחורות מורידים את ציפיות האינפלציה בגוש היורו ובכך מרחיק את יעדי ההרחבה הכמותית.
תת היבשת ההודית הציגה השבוע גם כן ירידות שערים של כ-2%, המטבע ההודי גם הוא נחלש מול הדולר בכ-1.5%. זה זמן רב שהרופי מחזיק מעמד (לא נחלש) מול הדולר המתחזק בעולם. בשבועות האחרונים אנו רואים שינוי במגמה זו. מגמה זו אינה חיוביתלהודו משום שבין היתר הודו היא יבואנית נטו של סחורות. נחכה לראות אם הבנק המרכזי ינקוט פעולות כלשהן או שייתן למטבע להיחלש עוד.
ברוסיה, המטבע המקומי נסחר ב-69 רובל לדולר אחד, אני מצפה מהבנק הרוסי המרכזי לנקוט פעולות די בקרוב אם מגמה זו תימשך. יחד עם זאת, ראינו את שיעור האבטלה ברוסיה יורד השבוע ל-5.3% מ-5.5%. נתון מעניין לאור המצב שם. נתוני רזרבות המטח של המדינה הראו גידול. הנפט המשיך לצנוח השבוע בכ-5% ואף ראינו לרגע את מחירו בקידומת חדשה טרם עלייתו חזרה מעל שער של 40$. זאת על רקע מלאים גבוהים וחשש מהאטה גלובלית.
ישראל הייתה השוק היציב ביותר השבוע עם ירידה של כ-1% בלבד השבוע. הדולר התחזק משמעותית מול השקל השבוע בכ-2.5%. נתון הצמיחה הרבעונית הפתיע לרעה כשהציפיות עמדו על 1.5% והקריאה הראתה צמיחה של 0.3% בלבד. נתון לא טוב.
מי ייתן והשבוע יהיה יעיל ופורה ככל האפשר.