עליית שכר העובדים בארצות הברית מתחילה להראות סימני תקומה ועומדת על 2.5% לשנה, זאת לאחר מספר שנים של קיפאון בשכר. עלית שכר היא חשובה ביותר ומסמנת שוק עבודה צפוף יותר המעיד על ביקוש גבוה לעובדים - סימן מצוין לכלכלה.
עוד בארצות הברית פורסם דו"ח תעסוקה מצוין, ולאחר דבריה של הנגידה ילן, אנו צפויים לראות העלאת ריבית בדצמבר הקרוב. הסבירות להעלאה זו עלתה באופן אגרסיבי בתגובה לנתונים, מדד הדולר מול המטבעות הקבועים התחזק.
תשואת איגרת החוב הממשלתית לשנתיים בארצות הברית טיפסה לשיא במונחי תשואה של 0.812% לשנה (מסמל ציפייה למספר עליות ריבית בשנה הקרובה). יש לציין כי התחזיות מציינות עליית ריבית בודדת בתקופה הקרובה כך שאין פאניקה. מה קורה בדרך כלל אחרי עליית ריבית? הניסיון מלמד כי במהלך של עליית ריבית המטבע (במקרה הזה, הדולר) דווקא נחלש ומדדי המניות עולים לאחר מספר חודשים לכל היותר.
באירופה, המוסדות הבנקאיים הראו ביצועי חסר אל מול השוק הרחב על רקע ריבית אפסית וציפייה לריבית שלילית על פיקדונות שתכביד ותפגע ברווחי הבנקים.
האירו ממשיך להיחבט מול הדולר ולמעשה הבנק המרכזי בארצות הברית עושה את העבודה של הנגיד באירופה על ידי החלשת היורו מול הדולר ובכך תורם לפעילות הכלכלית באירופה. הנתונים שפורסמו מלמדים שמדד הייצור עלה לשיא של 16 חודשים, והכה את התחזיות בממלכה המאוחדת היא בריטניה. בספרד אותו נתון איכזב, אולי בשל אי הוודאות סביב הבחירות המתקרבות.
ביפן, מדד המניות עלה השבוע, על רקע תמחור של מניות במדד. בעלות הממשלה על איגרות חוב ממשלתיות ממשיכה לעלות ועומדת כעת על 31% מכלל איגרות החוב במחזור. השבוע לא פורסמו נתונים משמעותיים.
ברוסיה, למרבה ההפתעה ומזה זמן ראינו צמיחה בנתוני הייצור, מעל 50 נקודות, המעיד על התרחבות. זאת לראשונה לאחר 11 חודשים.
למרות שכלכלת רוסיה לא במיטבה נראה כי הנתונים מתחילים להצביע על תחתית. הרובל נחלש השבוע מול הדולר בעיקר בשל נתונים טובים שהגיעו מארצות הברית. מדד המניות עלה. ארצות הברית הייתה רוצה לראות את רוסיה נבלעת לתוך עצמה ונעלמת, זה לא יקרה, לרוסים כוח עמידה חזק ביותר אל מול משברים, זה הצד החיובי של לאומיות ולאומנות.
בישראל, שוק הנדל"ן נרגע מעט וחלקם של המשקיעים בפעילות הנדל"ן הולך ופוחת לאחר השינויים בתנאי המיסוי מאוגוסט. גם פלח הבנייה העצמית ירד ומעיד על כך שבמחירים הנוכחיים הערכים אינם כלכליים עבור הקונים. תוכנית מחיר למשתכן גם כן תתרום לקירור המצב אם תמשיך בקצב המוצהר. בענייני עלות המשכנתא הריבית הצמודה עבור משכנתא עלתה ב-0.5% וצפויה להמשיך לעלות עם עליית הריבית בארצות הברית.
מי ייתן והשבוע יהיה יעיל ופורה ככל האפשר