ענף היהלומים הישראלי מתכונן לתערוכת JCK לאס וגאס

ענף היהלומים הישראלי מתכונן לתערוכת JCK לאס וגאס

המכירות לשוק האמריקאי עלו בשנת 2014 ב-5% וחלקה של ישראל ביצוא יהלומים לארצות הברית נותר יציב על 38; יותר מ-100 חברות יהלומים ישראליות יציגו בתערוכה כשמחציתן יציגו בתוך הביתן של מכון היהלומים הישראלי
תכונה רבה נרשמת בימים אלה בענף היהלומים הישראלי לקראת תערוכת JCK לאס וגאס, שתיפתח ב-29 במאי בנבאדה. תערוכת הסחר המובילה ליהלומים ותכשיטים בארצות הברית היא בעלת חשיבות מרכזית למאמצי השיווק של חברות ישראליות רבות, ומציגים ישראלים מצפים לתערוכה תוססת ולמכירות חזקות, הודות להתאוששות הכלכלית ביעד היצוא מספר 1 למלוטש מישראל.
 
ציפיות חיוביות אלו זכו לחיזוק מהסטטיסטיקות הכלכליות. ארצות הברית מהווה את השוק הצרכני הגדול ביותר לתכשיטי יהלומים, וב-2014 עלתה רמת הביקוש ליהלומים מלוטשים לרמה שלפני המשבר הכלכלי של 2008. המכירות של תעשיית היהלומים הישראלית לשוק האמריקאי עלו ב-2014 ב-5%; וחלקה של ישראל ביצוא יהלומים לארצות הברית נותר יציב, על 38%. למעלה מ-89% מהמלוטש שיובא לארצות הברית היה במשקל 0.50 קרט ומעלה, ו-97% מהיהלומים המיובאים מישראל הם במשקל של יותר מחצי קרט.
 
יותר מ-100 חברות יהלומים ישראליות יציגו ב-JCK, כמעט 50 בביתן הלאומי של מכון היהלומים הישראלי, הממוקם ב-Diamond Plaza. המציג הגדול ביותר בביתן הישראלי, המחזיק בתואר מאז 2002, הוא שלמה ביצ'אצ'י, מייסד חברת יהלומי ביצ'אצ'י המתמחה ביהלומים מלוטשים איכותיים. יהלומי ביצ'אצ'י היתה היצואן ה-15 בגודלו של ישראל בשנה שעברה, עם שווי סחורה של למעלה מ-46 מיליון דולר.
 
ניסיונו של ביצ'אצ'י בתערוכה תמיד היה חיובי; השנה הוא מתכנן להציג 2,000 זוגות של אבני צד בכל הגדלים והצורות, כולל צורות מיוחדות, כמו חצי ירח ואבני צד של עד 3 קרט. "אני בטוח שהעושר של התצוגה ישפיע על הלקוחות", אמר ביצ'אצ'י והוסיף, כי הוא מחפש אחר לקוחות חדשים - מעצבי ויצרני תכשיטים, לרבות רשתות שיווק גדולות. "עכשיו אני מוכן להתחייב לתוכניות. המטרה שלי היא למכור מראש 60% מתפוקת הייצור שלי".
 
חברת יהלומי RDS מתייחסת אל תערוכת JCK כעוגן. החברה, שמתמקדת בעיקר בשוק האמריקאי באמצעות ריכוז קמעונאים ברחבי צפון אמריקה, מתמחה בצורות גדולות יהלומים בצורות פנסי, בעיקר ריבועים. החברה מציגה מאז 2009 בביתן היהלומים הישראלי, ואחד ממיסדיה, איתי רביע, סיפר ש-JCK היא המקום שבו הם יכולים לפגוש את לקוחותיהם: ״זה הפרסום שלנו, הפנים של העסק שלנו״, הסביר.
 
רביע מצפה שהתערוכה הקרובה תהיה מלאה מבקרים. ״אי הוודאות בשווקים מעוררת ברבים רצון לדעת לאן צועדת התעשיה, והם יבואו כדי להבין מה קורה. תנועה גדולה פירושה שתהיה לנו הזדמנות ליצור קשרים חדשים ולמכור הרבה״.
 
רוני איתני מריג׳נט יהלומים ישתתף השנה בפעם הראשונה בתערוכה. איתני, שביסס את העסק שלו במשך יותר מ-30 שנה על מכירת אבני 3 קרט ומעלה בשוקי דרום-מזרח אסיה, חש שהגיע הזמן להתרחב לשוק האמריקאי העצום. הוא יודע שיש לו אבנים יחודיות שמתאימות מאוד לשוק האמריקאי, ונמכרו בעבר דרך מתווכים.
 
למרות שזוהי החשיפה הראשונה שלו ל-JCK לאס וגאס, איתני בטוח בהצלחתו: ״אני לא מצפה לכבוש את אמריקה בסערה. אני יודע שלוקח זמן רב לבנות בסיס לקוחות, וליצור מערכות יחסים המבוססות על אמון. אני מחפש קמעונאי ומעצבי יוקרה עצמאיים, שמחפשים סחורה מיוחדת. JCK היא הזדמנות טובה לפגוש קונים רציניים״, אמר.
 
באדיבות מכון היהלומים הישראלי