נשיא הבורסה, שמואל שניצר: "אני יותר משוכנע ומאמין שצפויה לנו עונת חגים טובה בקרוב. אמריקה היא הבסיס שלנו וכשאני מביט על היומיים האחרונים נראה שרוב אנשים מרוצים"
שבוע היהלומים הישראלי בניו יורק המתקיים בקומת המסחר של ה- DDC , נפתח אתמול (ג') באופן רשמי. טקס הפתיחה של האירוע התקיים במעמד נשיא בורסת היהלומים הישראלית, שמואל שניצר, ונשיא בורסת היהלומים של ניו יורק, ראובן קאופמן, ובהשתתפות חברי שתי הבורסות.
נשיא ה- DDC , ראובן קאופמן התכבד בפתיחת האירוע ואמר כי, ראש העיר של ניו יורק, ביל דה בלאזיו, שלח את ברכתו לשבוע היהלומים הישראלי והוא צפוי לבקר בתערוכה בהמשך השבוע. "באופן טבעי, כאשר שתי בורסות נפגשות קורים דברים. כפי שכולם יודעים השוק לא כזה מזהיר ויש לבצע בו כמה שיפורים. עם זאת, ניתן לראות סימנים חיוביים כמו בזירת הגלם ובסחורה המלוטשת ואנו מקווים שיהיה לנו חג מולד שמח".
"זה סיפור ישן. כשיש לקוחות בבורסה יש עסקאות וכולם מגיעים. לא מוכרים לישראלי או לאמריקאי, מוכרים למי שנמצא לידך בקומה שצריך את הסחורה. זה יוצר אווירה, תקשורת ועסקים. כולנו ראינו כיצד שבוע היהלומים הבינלאומי בישראל הצליח כל כך.
בסיום דבריו הודה קאופמן לכל העוסקים במלאכת ארגון השבוע ולנשיא שניצר. "אני רוצה לברך באופן אישי, את נשיא בורסת היהלומים הישראלית, שמואל שניצר, שעשה כה רבות למען התעשייה הישראלית ואני מאחל לו הצלחה רבה. אני מברך את יעקב קטן, מוטי פלוק, יוסי בן ציון, דורון בניטה ואת כל האנשים שעשו רבות להצלחת התעשייה. תודה מיוחדת למוטי בסר, על החריצות הרבה שלו ועל תרומתו הרבה לקיום האירוע הזה. ולמנכ"ל ה- DDC , דיוויד לאשר, מקבילו האמריקאי של בסר, על העבודה הרבה לקראת ארגון השבוע הישראלי. אנו יודעים שאלו זמנים לא פשוטים ואנו שמחים לראות אתכם כאן. שבוע מוצלח לכולם", סיכם.
נשיא הבורסה, שמואל שניצר בירך את המשתתפים ואמר: "ה- DDC היא בורסת אחות שלנו ואנו מרגישים כך. בנימה אישית, אני מודה לראובן קאופמן על קבלת הפנים החמה, ולדייויד לאשר שאתה גורם לנו להרגיש בבית. לפני שהגעתי דיברתי עם דורון בניטה, שאמר לי שמגיעות לכאן 100 חברות מישראל ורשימת ההמתנה כל כך גדולה שנאלצנו לדחות את השאר. זה סימן טוב. זה סימן שאנשים מאמינים בשוק האמריקאי וביוזמה המשותפת הזו, ואני חושב שהם צודקים. במבט על היומיים האחרונים נראה שרוב אנשים מרוצים".
שניצר התייחס לתקופה האחרונה שעוברת על ענף היהלומים. "עלינו להתחשב בזמנים המאתגרים שעוברים עלינו היות והשוק לא משגשג לאחרונה.עם זאת בהמשך לדבריו של ראובן, יש שני גורמים שעלינו לזכור תמיד: 1) היצרנים הגיעו בסופו של דבר למסקנה שעליהם לצמצם את אספקת הגלם כדי לחזק את השוק. ההקצאות שלהם קטנו לאחרונה וזה עוזר מאוד. 2) למרות שהמצב בסין לא כזה מזהיר, עדיין לפי דיווחים מקצועיים, השוק בסין צומח בקצב של 6% בשנה וזה נתון מעודד".
עלינו להסתכל תמיד על חצי הכוס המלאה ואני יותר משוכנע ומאמין שצפויה לנו עונת חגים טובה בקרוב. סין היתה תקווה עצומה וכרגע לא קורה שם כלום ובאמריקה העסק ממשיך. אמריקה היא הבסיס שלנו ולא לחינם ארצות הברית היא יעד היצוא מספר 1 של יהלומים מישראל. היחסים מוכחים את עצמם. אני מקווה שההיסטוריה תימשך ושהמסורת הזו של התערוכות המשותפות תמשיך. כולכם מוזמנים לשבוע היהלומים בישראל בפברואר הבא. שבוע פורה והרבה הצלחה לכולם", אמר.