כך אמר מעצב העל האיטלקי ואורח הכבוד של שבוע היהלומים הבין לאומי ה-3, רוברטו קוין, בהרצאתו המרתקת על מיתוג ועיצוב שהתקיימה אמש ובה עמד על דרכו להצלחה עולמית
"כששאלתי את ג'ורג'יו ארמני מה דעתו על המותג שלי, הוא ענה לי שמיתוג הוא דת. התוצאה הסופית לדבריו, היא פועל יוצא של תהליך בו אתה עושה את מה שאתה אוהב ומקווה שהלקוח יאהב את זה, וזהו מיתוג: אנו כופים את הטעם שלנו על הצרכנים", כך פתח אמש (א') מעצב העל העל האיטלקי, רוברטו קוין, את הרצאתו על מיתוג ועיצוב בפני משתתפי שבוע היהלומים האמריקאי והבין לאומי. בהרצאה שהתקיימה במסעדת קולינן שהיתה מלאה מפה לפה, השתתפו נשיא הבורסה, שמואל שניצר, בכירי ענף היהלומים הישראלי, חברים בהנהלת הבורסה וקהל רב שהגיע לשמוע ממקור ראשון כיצד הופכים מותג לסיפור הצלחה בין לאומי.
נשיא הבורסה, שמואל שניצר, בירך את הקהל הרב שהגיע וסיכם את היום הראשון של שבוע היהלומים האמריקאי והבין לאומי ה-3. "עברנו יום טוב ומוצלח והתחלנו את השבוע ברגל ימין, וזאת עוד לפני שהגיעו 70 הקניינים מארצות הברית. כל הכבוד ליו"ר הוועדה המארגנת של האירוע, מוטי פלוק, על הארגון שהתעלה על עצמו. "אני שמח שרוברטו קוין החליט לשאת דברים בפנינו על מיתוג, שהוא הנושא הכי בוער והכי חם בעסק שלנו. קשה מאוד למתג יהלום, משום שכל אחד יוצר בצורה שונה ובעיצוב שונה. נשמח לשמוע את נקודת המבט שלו על הנושא", הוסיף.
רוברטו קוין, שבבעלותו נכון לשנה שעברה 850 נקודות מכירה ברחבי העולם, פתח את הרצאתו בסקירה קצרה על עברו המקצועי כמלונאי, טרם שהפך למעצב תכשיטים מפורסם, אז גילה את התשוקה ליצירתיות. בשנות ה-80 החל קוין לייצר תכשיטים, כשבשנים הראשונות התמקד בייצור עבור מותגים בין לאומיים ידועים כמו טיפאני וקרטייה. "ב-1996 התחלנו את המיתוג של רוברטו קוין. מכיוון שהכרתי את השוק האמריקאי זכיתי בהצלחה גדולה ומהירה. בשנת 2000 דורגנו במקום ה-7 בארצות הברית בין המותגים האיטלקיים וב-2002 הפכנו למותג האיטלקי מספר 1 באמריקה. למרות זאת כיום אני עדיין שואף להגיע לרמה של מותגי על כמו בולגרי וקרטייה."
"בשנת 2011 דורגנו במקום הראשון בעיצוב תכשיטים בארצות הברית, אך מה שחשוב זה שהצרכן מכבד את מה שאתה עושה ואת מה שעשית.", אמר קוין. בהמשך חשף הגאון האיטלקי את תהליכי הייצור של תכשיטיו הנחשקים, המיוצרים במכונה מיוחדת שנבנתה במיוחד עבורו על ידי חברת פורשה הגרמנית ומעוצבים בהשראת מכוניות ספורט. "פניתי ליצרן של פורשה וביקשתי שיבנה לנו מכונה לעיצוב תכשיטים שבהם נשבץ אבני חן ויהלומים. פה למעשה באה לידי ביטוי העוצמה שלנו כמותג שמחבר את החדשנות, היצירתיות והטכנולוגיה ביחד."
לדבריו, מותג מוצלח נשען על כמה עקרונות שהופכים אותו לכזה ובהם, איכות, שירות, מחיר, תקשורת, אמונה, אמון ועוד. קוין פירט בקצרה לטובת השומעים את את ה"אני מאמין" שלו בכל אחד ממרכיבי ההצלחה שלו.
איכות
"אנו בודקים את היהלומים שאנו משבצים, ומוודאים שהם תואמים את הכיתוב בתעודה. אנו מבטיחים שהאיכות תישמר לצרכן. אם אכפת לכם מהצרכנים תנו אחריות להרבה שנים - זה חשוב לבניית מותג."
עיצוב ומגמות
"בעלי חיים. קשה להשיג את הייחוד שלנו, אנו יוצרים מגמוות ולא אכפת לנו שמעתיקים אותנו."
שירות
"אנו אוהבים לספק שירות טוב ללקוחות שלנו. אנו לוקחים צעד קדימה ונותנים להם הרבה מעבר לשירות הבסיסי. זה ממש הכרחי כי אנו רוצים לעשות הכל למען הלקוחות במיוחד בארצות הברית."
מחיר
"המחיר אינו שאלה של עיצוב אלא הוא מבוסס על רמת האיכות. המחיר נקבע בהתאם לחומרים, והאבנים שאנו משבצים בתכשיטים."
תקשורת
"אשתי פילאר היא המנהלת השיווקית של המותג. זו המהות שלנו. בלי תקשורת לא ניתן להתקדם, וההשקעה בתחום זה צריכה להימשך כל הזמן. אנו מפרסמים המון ויוצאים בקמפיינים כל הזמן. אנו מופיעים בכל המגזינים הנחשבים בעולם. ומשקיעים בכל שנה 2.5 מיליון דולר במאמרי מערכת - יותר מכל חברת תכשיטים אחרת בעולם."
אמונה
בעבר מספיק היה ללחוץ יד, אך כיום יש לוודא שהכל חתום ורשום. אמון נוצר על ידי הימנעות מבעיות והידיעה מה אתם רוצים להשיג"
אמינות
"הייתי חבר במועצת היהלומים העולמית (WDC) ועבדתי עם הנשיא אלי אייזקוב. למרות שתהליך קימברלי אינו מושלם, השיטה הזו עובדת, ואני סבור שהדור החדש ימשיך לרכוש יהלומים שלא מגיעים מאזורי קונפליקט. התהליך הזה יימשך ועלינו להבטיח שאנו יודעים מהיכן מגיעים חומרי הגלם שלנו."
היצירה
האמנות שלי היא לשנות את האמנות באופן קבוע. כל אישה רוצה משהו חדש. בענף התכשיטים זה לא עובד כך, אבל המותג שלנו נהנה להלביש את הנשים בצורה אחרת. כדי ליצור מותג שמשתנה באופן תמידי, יש לעקוב אחר עולם האופנה ומבקרי האופנה."
עיצוב
"אני לא מעצב טוב, אני יוצר רעיונות טוב. אני יוצר איורים ופונה למעצב שלי שיתרגם אותם לעיצובים. כשהתחלתי לעצב, היה מוצר שהכה גלים ועשה הרבה רעש, קולקציית ה-Appassionata (תשוקה), צמיד בצורת לבנים שאנו מוכרים עד היום, שאתגר אותי מאוד מבחינת תהליך היצירה שלי. בהמשך יצרנו כמה קולקציות שהועתקו על ידי יצרנים אחרים בעולם. היינו הראשונים בעולם להשתמש בספיר שחור. כידוע בעשור האחרון בהונג קונג המגמה היתה שחור / לבן. כל שנה אנו יוצאים עם מודלים שונים. יש לנו מגוון עשיר ביותר של אוספים, ואני עדיין יכול לייצר 1,317 שרשראות זהב שונות."
הסיפור
"מיתוג זו עבודה קשה. זו הדרך בה אתם נוהגים ויוצרים את האמינות שלכם. חייבים להאמין שהאיכות שלכם ברמה שלא ניתן לערער עליה. עלינו להמשיך ולהשתפר משום שאנו מאבדים כח מול הדור הצעיר שמעדיף גאדג'טים ומכוניות מהירות על תכשיטים. עדיין לא לימדנו אותם מדוע לקנות תכשיטים וכיצד לאהוב אותם. אנו צריכים לשבות את הקהל הצעיר באמצעות חזרה עקבית על הסיפור שתכשיטים תמיד היוו חלק חשוב בתרבות שלנו.
בהמשך הציג קוין את ליטוש הצ'נטו שיצר, ואת שלל המוצרים שעיצב בנוסף לתכשיטים ובהם, חגורות בשיבוץ יהלומים, שולחן זהב עם יהלומים, כוס מרטיני ששובצה באבן אודם, ארנק לכרטיסי אשראי מזהב עם חריטות, עט בשיבוץ יהלומים ואבני חן, תיק קלאץ' מוזהב, שעון בשיבוץ יהלומים, נעליים, בקבוק שמפניה ושמלה העשויים זהב וכן יצירות נוספות.
לשאלתו של נשיא הבורסה, שניצר, כיצד ניתן לקדם את שיתוף הפעולה בין התכשיטנים האיטלקים ליהלומנים הישראלים, השיב קוין: "לדעתי ענף היהלומים הוא ישראל. מעולם לא אהבתי את הגלובליזציה שיצרה הרבה בעיות לאיטליה שאיבדה את הרבה מקומות עבודה לטובת תאגידי הענק. אנשים מחפשים יצירתיות ואני חושב שיש מקום לדו שיח בין איטליה וישראל."
"איטליה היא מדינה ידידותית ועלינו לשים יותר לב כי אנו ערש הלידה של עיצובים רבים בעולם. תערוכת ויצ'נזה המתקיימת מדי חודש ינואר יכולה לאפשר ליהלומנים ישראלי להיפגש עם התכשיטנים האיטלקים, ואני מזמין אתכם לבקר בה." את הרצאתו סיים קוין בתחזית לעתיד: "העתיד שייך לאנשים שמאמינים ביופי של החלומות שלהם ואני ממשיך לחלום."