שמחה לוסטיג ז"ל 1937 – 2009

שמחה לוסטיג ז"ל 1937 – 2009


יקיר תעשיית היהלומים ויו"ר מכון היהלומים בין השנים 2003-2006  שמחה לוסטיג הלך לעולמו בגיל 72.
שמחה לוסטיג נולד ב-1937 בתל אביב, כשבלב ילדותו צריף צופי דיזנגוף, שם היה חניך ומדריך. שנתיים קודם לכן עלה ארצה אביו, משה, שהקים בארץ סניף של בית המסחר לעצים של משפחת לוסטיג בדנציג. אולם, בעקבות מלחמת העולם השנייה נאלצו בני משפחת לוסטיג לחפש עיסוק אחר. המשפחה פתחה בנתניה שני בתי חרושת, שהיו מהראשונים בעיר. האב, משה, ואחיו פתחו את מפעל 'האחים לוסטיג' והדוד, זאב, פתח את מפעל 'פלדיקו' (והיה גם שותף ב'אחים לוסטיג').

ב-1955, התגייס שמחה לוסטיג לנח"ל מוצנח. ב-1957, במהלך פעילות בשטח שבין הנגב המערבי לרצועת עזה, נפצע מפגיעת כדור בגב. ששה חודשים היה מאושפז בבית חולים, מתוכם חודשיים בחוסר הכרה, ולאחר מכן לתקופת התאוששות והחלמה. ב-1958, אחרי חצי שנת אשפוז עזב את בית החולים, כשהוא מרותק לצמיתות לכיסא גלגלים. שמחה לוסטיג הצטרף לתעשיית היהלומים, כשבמשך ארבע שנים הוא נוסע מדי בוקר לנתניה ולומד ביקוע, חיתוך, ליטוש ומיון. במקביל, עסק בספורט, כשהוא משתתף באולימפיאדות, ובמשך שנתיים מחזיק בתואר האלוף הישראלי הראשון בטניס שולחן לנכים.

ב-1962, כאשר נפטר האב, משה, הקים בתל אביב מפעל משפחתי, 'יהלומי משה לוסטיג' והתחיל לעסוק גם במסחר בבורסה שברחוב אחוזת בית. ב-1964 מכרה המשפחה את חלקה ב'האחים לוסטיג', שעברה לבעלות בני הדודים – יוסף ודוד (דני). כאשר נפטר הדוד, זאב, איחד את 'פלדיקו' ואת 'יהלומי משה לוסטיג' לחברה אחת, הפועלת עד היום בשם 'יהלומי משה לוסטיג (פלדיקו 1942) בע"מ'.

כל שנות השבעים נמנתה החברה עם שלוש חברות היצוא הגדולות ביותר בענף, ואף זכתה בתואר 'יצואן מצטיין לשנת 1972'. בזכות ההתמקצעות בשיווק להונג קונג ויפן התגברה החברה על משבר שנות השמונים. כיום מושתת מערך הפעילות של החברה על 'יהלומי משה לוסטיג (פלדיקו 1942) בע"מ', המייצרת עגולות ופנטזי גדולות במפעל ברמת גן.

מאז 1973, במשך 18 שנים, כיהן שמחה לוסטיג כחבר הנהלת הבורסה. בין יתר תפקידיו כיהן כחבר נשיאות, סגן נשיא ומ"מ נשיא, נציג הבורסה במועצת המנהלים של מכון היהלומים ונציג הבורסה בוועדת שיווק בין לאומית שהקים ה-DTC. עם פרישתו מפעילות ציבורית בבורסה החל בפעילות ציבורית בהתאחדות תעשייני היהלומים, בה כיהן בתפקידים שונים, ובהם יו"ר ועדת סינדיקט וחבר נשיאות. כיום הוא מכהן כחבר הוועד הפועל של ההתאחדות.

בשנים 2003 – 2006 כיהן שמחה לוסטיג כיו"ר מכון היהלומים. במסגרת תפקיד זה שם דגש מיוחד על פתיחת ערוצי גלם לישראל, באמצעות הקמת ועדת גלם, מפגשים עם מפיקי גלם, ארגון סמינרים והוצאה לאור של חוברות וספר בנושא.

ב-2008, במהלך כנס הגלם השלישי בישראל, העניק מכון היהלומים לשמחה לוסטיג, בשם הענף כולו, פרס עבור מפעל חיים. באותה השנה העניקה לו התאחדות תעשייני היהלומים את התואר יקיר תעשיית היהלומים.
 
 
דברים שנכתבו על שמחה לוסטיג ע"ה לרגל קבלת התואר 'יקיר תעשיית היהלומים' לשנת 2008