הענק הסיני ממשיך לגדול

הענק הסיני ממשיך לגדול

בשנת 2007, תפסה סין את מקומה של גרמניה ככלכלה השלישית בגודלה בעולם, אז היא מוקמה אחרי יפן וארה"ב שתפסה את המקום הראשון. ומה קורה היום אצל הענק הסיני?! היום יותר מתמיד נראה שכדאי לקמעונאים  לכוון למטרה האדומה שרק הולכת וגדלה.
נכון לשנת 2009, מראים הנתונים, כי סין ממשיכה לצמוח בקצב מסחרר. מאמר שמתפרסם באיידקס מלמד שלא רק שסין עוקפת את עמיתתה מיפן ומטפסת למקום השני בדרוג הכלכלות החזקות בעולם, אלא היא גם סוגרת במהירות את הפער מארה"ב ומתקדמת בצעדי ענק להיות, לא רק המדינה המאוכלסת ביותר בעולם, אלא גם הכלכלה הגדולה בעולם!

עבור חברות העסוקות בימים אלה באיתור לקוחות חדשים סין היא ללא כל ספק מטרה חשובה שאסור לפספס בסין מתגוררים למעלה ממיליארד בני אדם והנתונים הכלכליים מלמדים ההתפתחות המהירה והיציבה של מעמד הביניים והמעמד העליון מייצרת יותר ויותר אנשים בעלי אמצעים המוכנים להוציא כסף ברכישת מוצרי יוקרה ומותרות.

לאור הנתונים, שהפכו בשנים האחרונות ליציבים ומוצקים יותר ויותר, נראה שהדבר הנכון ביותר לעשות עבור חברות מותגים זה לפתוח חנויות בסין. נכון להיום, זה בדיוק מה שקורה– יותר ויותר חברות מותגים משיקות חנויות דגל בבייג'ינג ובשנחאי.

בשנת 2007 פרסמה החברה הבינלאומית המובילה לחשבונאות וייעוץ פיננסי KPMG (בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת מונש האוסטרלית) דו"ח תחת הכותרת "קמעונאות מותגי היוקרה בסין". במסגרת הדו"ח מפורטים, בין השאר, הקשיים השונים בהן נתקלות החברות המערביות בבואן להסתער על השוק הסיני.

אחת הנקודות המעניינות בדו"ח טמונה בעובדה שמעט מאד חברות,שהחלו לפעול בסין, החליטו לעשות U-TURN ולעזוב את המדינה. נתון נוסף המלמד על ההתפתחות של שוק מוצרי היוקרה בסין הוא העובדה שהוצאות הפרסום בערים בהן מתכננות חברות לפתוח חנויות הופכות להיות יותר ויותר יקרות.

החדירה של מותג היוקרה קרטייה (Cartier) לסין מהווה דוגמה טובה להתפתחות של השוק הענק הזה ולפוטנציאל הגלום בו:כיום פועלות בסין 32 חנויות קרטייה ב- 18 ערים (נתון ההופך את סין לשוק הרביעי בגודלו מבחינת קרטייה).

ברנארד פורנאס (Bernard Fornas) נשיא קרטייההדגיש לאחרונה, בראיון שהעניק לעיתון   China Daily, את החשיבות הרבה שהוא מעניק לפעילות בשוק הסיני ואמר "תוך ארבע חמש שנים סין תהיה השוק מספר אחד בחשיבותו מבחינתנו ואני מעריך שבמהלך חמש השנים הקרובות יהיו לנו לפחות 55 בוטיקים של קרטייה בכל רחבי סין".

אז אם חשבתם שאולי לא כדאי להתחיל לפעול בסין... כדאי שתחשבו שוב!