הביקוש ליהלומים עולה על ההיצע

הביקוש ליהלומים עולה על ההיצע

יו"ר ענקית היהלומים דה בירס ניקי אופנהיימר (Nicky Oppenheimer) אמר בראיון לרשת CNN כי הביקושים ליהלומים עולים על ההיצע וכי חברת דה בירס עושה כל שביכולתה על מנת להפיק כמה שיותר גלם.
בראיון עם אופנהיימר המצוטט ב –Mining Weekly הוא אומר כי השוק הסיני והשוק ההודי מביאים לידי ביטוי תשוקה בלתי רגילה לרכישת יהלומים וכי שתי המדינות המתפתחות האלה יהיו בעתיד שווקים חשובים ומרכזיים ביותר עבור ענף היהלומים העולמי.

אופנהיימר מציין כי בעוד הודו וסין הם מקומות מלהיבים ביותר בכל מה שנוגע למכירת יהלומים בתקופה זו, ארה"ב ממשיכה להוות את שוק היהלומים הגדול בעולם והיא אחראית ללא פחות ממחצית הסחר העולמי ביהלומים.

"כל האינדיקציות מראות שהביקוש ליהלומים עולה על ההיצע. כמפיקי יהלומים אנחנו רוצים להפיק כמה שיותר גלם" אומר אופנהיימר בראיון.

בנוגע לימים בהם נאסר על חברת דה בירס לפעול על אדמת ארה"ב אמר אופנהיימר כי מאז אותו איסור שהוטל על דה בירס העולם השתנה וכך גם החברה עצמה, שכבר לא נמצאת בעמדה בה היא שולטת על שוק היהלומים.

על הקשר בין יהלומים לממשלות עניות ביבשת אפריקה, קשר שהביא לכך שהיו מי שכינו את היהלומים "משאב מקולל" אומר אופנהיימר בראיון כי אמנם היו באפריקה מדינות בהן נמכרו יהלומים במטרה לממן מלחמות אזרחים אך לדבריו בפועל רק אחוז קטן של היהלומים – "לכל היותר 5%" נסחרו בצורה לא ראויה ולא לגיטימית.

אופנהיימר הדגיש כי ענף היהלומים פעל בצורה בלתי רגילה על מנת להלחם בתופעה זו של יהלומי מריבה בעזרת תהליך קימברלי – תהליך פיקוח בינלאומי בחסות האו"ם, אשר מבטיח שיהלומים שנמכרים בחנויות לא היו חלק במימון קונפליקטים.

כדוגמא להשפעה החיובית של ענף היהלומים על מדינות אפריקה הציג אופנהיימר בראיון את מדינת בוצואנה, שהודות לתעשיית היהלומים המפותחת היא נבנית מבחינה כלכלית. אופנהיימר הדגיש ואמר כי בוצואנה אינה הדוגמא היחידה להתפתחות חיובית זו וכי בין מדינות אפריקה יש מדינות נוספות שחוות צמיחה – יש לזכור שבמסגרת הצמיחה הכלכלית הזו פועלות המדינות האלה גם בשקיפות גדולה יותר והן הופכות לדמוקרטיות יותר.