מגמה חיובית ביבוא ליפן?

מגמה חיובית ביבוא ליפן?

יבוא היהלומים המלוטשים ליפן נמצא עדיין ברמה נמוכה מזו שנרשמה בשנה שעברה אך יחד עם זאת בחודש אוקטובר חל גידול בהיקף היבוא. האם הנתונים מלמדים על מגמה חיובית מתמשכת או שמא מדובר בתופעה חולפת...
השיפור בנתוני היבוא של חודש אוקטובר לעומת החודש הקודם מהווה סימן חיובי ביותר בכל מה שנוגע לשוק היפני שכן זהו החודש השני ברציפות בו נרשמת מגמת שיפור בהשוואה לנתוני היבוא של החודש הקודם.
 
מנתונים שפורסמו על ידי J Club Inc וצוטטו ב – IDEX יובאו ליפן בחודש אוקטובר 205,026 קראט של יהלומים מלוטשים בשווי של כ – 66 מיליון דולר (ממוצע של כ – 323 דולר לקראט).
 
בהשוואה לנתוני החודש הקודם (ספטמבר 2009) מהווים נתונים אלה צמיחה של 18.8% בשווי היהלומים שיובאו וצמיחה של 20.3% בכמות היהלומים.
 
בהשוואה לחודש המקביל בשנת 2008 הנתונים מלמדים על ירידה של 11.4% בשווי היהלומים שיובאו וירידה של 10.7% בכמות.
 
מהנתונים עולה כי בעשרת החודשים הראשונים של שנת 2009 יובאו ליפן בסך הכלי הולמים מלוטשים בשווי של כ – 523 מיליון דולר בשווי ממוצע של כ – 523 דולר לקראט. נתונים אלה מלמדים על צניחה של 22% בשווי היהלומים שיובאו לעומת התקופה המקבילה אשתקד וירידה מתונה יותר של כ – 8.2% בכמות היהלומים שיובאו.
 
לצד הנתונים האופטימיים של חודש אוקטובר (כמו גם של חודש ספטמבר) יש לציין כי מאז תחילת המשבר חלה ירידה משמעותית ועקבית בנתוני היבוא ליפן – ירידה שהלכה והעמיקה חודש אחרי חודש.
 
הצמיחה ביבוא ליפן בחודשים ספטמבר ואוקטובר אמורה היתה להפיח תקוות בקרב מי שפועל בשוק הזה, אך מי שמכיר את ההתנהלות שלו לאורך שנים יודע שמוקדם מדי להסיק מסקנות שכן באופן מסורתי נרשמת בחודשים אלה צמיחה ביבוא אך הצמיחה הזו נעצרת מיד בחודש נובמבר (אפילו בשנים טובות יותר...).
 
בחינת נתוני יבוא היהלומים המלוטשים ליפן בשנים 2007 ו - 2008 מלמדת שגם בהן נרשמה עליה ביבוא היהלומים בחודשים ספטמבר ואוקטובר (לאחר ירידה שהחלה בחודש אוגוסט). העלייה הזו , לפחות בשנים 2007 ו – 2008 לא נמשכה זמן רב שכן בחודשים נובמבר ודצמבר נרשמה שוב ירידה ביבוא.
 
ההסבר לנתונים אלה נובע בעיקר מהעובדה שבחודשים ספטמבר ואוקטובר נערכים הקמעונאים ביפן לקראת עונת החגים והם מרעננים ומחדשים את המלאי שלהם לקראת תקופת המכירות הסוערת.
 
ההיסטוריה, כמו גם מצב הרוח הכלכלי השורר בעולם, מובילים למסקנה המתבקשת לפיה יש להניח ששנת 2009 לא תהיה שונה מבחינה זו והמגמה המוכרת של ירידה ביבוא תחזור על עצמה שוב.