מזכר הבנות – ישראל גרמניה

מזכר הבנות – ישראל גרמניה

השר בן אליעזר יחתום על מזכר הבנות משותף עם שר הכלכלה הגרמני.  גרמניה - שותפת הסחר השלישית של ישראל אחרי ארה"ב וסין - בשנת 2008 הסתכם הייצוא מישראל ב- 1.5 מיליארד יורו והייבוא מגרמניה ב- 2.7 מיליארד יורו.
ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם משלחת של שרי ממשלה ייצאו מחר (ב') לישיבת ממשלה משותפת בגרמניה. במסגרת זו ייפגש שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, בנימין (פואד) בן אליעזר עם שר הכלכלה הגרמני, ריינר ברדרלה (Rainer Brüderle) עמו יחתום על מזכר הבנות לשיתוף פעולה.
 
השר בן אליעזר אמר לקראת צאתו כי "כחבר ותיק בממשלת ישראל וכחבר קבינט מדיני-בטחוני, אני מעריך מאוד את הידידות הקרובה שיש בין ישראל לגרמניה. שתי המדינות, במיוחד בתקופת ההנהגה של הקאנצלרית מרקל, זוכות ליחסי קרבה ושיתוף פעולה בכל התחומים, בעיקר אלו הביטחוניים והכלכליים. לגרמניה תפקיד חשוב ומרכזי בתיווך באזורנו ובקידום השלום, והיא זוכה לאמון רב על ידי הציבור הישראלי בשל עמדתה העיקשת בשנים האחרונות נגד הטרור".
 
בנושא הכלכלי, אמר השר בן אליעזר כי במפגשים עם השרים הגרמניים אנו מתכוונים לדון בהעמקת והרחבת היחסים הכלכליים בין המדינות, במיוחד בשיתופי פעולה במחקר ופיתוח, וכן בנושא טכנולוגיות מים ואנרגיות מתחדשות. "גרמניה וישראל הן שותפות סחר טבעיות, כמו גם כלכלות המשלימות זו את זו. היחסים הכלכליים בין המדינות הם חזקים ומגוונים. עם זאת, אנחנו צריכים להמשיך ולחפש את דרכים חדשות על מנת לקדם עוד יותר את השותפות הייחודית גרמניה-ישראל כדי לעמוד באתגרים של המאה ה-21".
 
מזכר ההבנות הראשון, שיחתם בין שר התמ"ת בן אליעזר לבין לשר הכלכלה הגרמני, מפרט שורה של הסכמות על שיתופי פעולה במספר תחומים, בתחומי שיתופי הפעולה הכלכליים, מחקר ופיתוח, תשתיות טכנולוגיות וקירוב הקהילות העסקיות משתי המדינות זו לזו.
 
גרמניה הינה שותפת הסחר השלישית של ישראל אחרי ארה"ב וסין. ישראל הינה שותפת הסחר השנייה של גרמניה במזרח התיכון, אחרי הערב הסעודית (כאשר עיקר הסחר נובע מאספקת נפט).
 
לישראל ולאיחוד האירופאי יש הסכם סחר חופשי במסגרתו מתנהל גם הסחר בין ישראל וגרמניה. בין שתי המדינות קיים הסכם למניעת כפילות מס. בשנת 2008, ישראל ייבאה טובין וסחורה בעלות 2.7 מיליארד יורו מגרמניה, בעיקרם סחורות סופיות באיכות גבוהה (כגון מוצרים כימיים, פלסטיקה ומוצאי ברזל, וכן מכונות וכלי רכב). בתקופה הזו ישראל ייצאה טובין וסחורה עם ערך סופי של 1.5 מיליארד יורו. נפח המסחר ירד בשנת 2009, אולם כבר ניתן לראות סימני התאוששות.
 
בהקשר זה יש לציין כי בכירים בענף היהלומים הישראלי התייחסו השבוע לנושא הפעילות של ענף היהלומים הישראלי בשוק האירופאי ואמרו כי השוק האירופאי הוא שוק צרכני גדול וחזק ביותר וכי לאור לקחי המשבר הכלכלי העולמי יש בהחלט מקום לחזק את הפעילות שלנו במדינות אירופה.
 
יתכן ומזכר ההבנות שיחתם בין גרמניה וישראל יהווה נקודת פתיחה להגברת הפעילות בשוק האירופאי.