היצואנים הגדולים של 2009

היצואנים הגדולים של 2009

המפקח על היהלומים, שמואל מרדכי, פרסם את 25 החברות העומדות בראש רשימת יצואני היהלומים המלוטשים (נטו) לשנת 2009. ברשימת ה - 25 לא נכללו 11 חברות שביקשו חיסיון על הנתונים.
לאחר שפרסם את תוצאות פעילות ענף היהלומים לשנת 2009 מפרסם המפקח את רשימת היצואנים הגדולים של יצוא יהלומים מלוטשים נטו לשנה זו:
 
 
המפקח על היהלומים ציין בהודעתו כי מתוך עיבוד הנתונים עולה כי סך יצוא היהלומים המלוטשים נטו של 25 החברות הגדולות עומד על 1,577 מיליוני דולרים המהווים כ- 40% מסך היצוא הכולל של יהלומים מלוטשים נטו שהסתכם בשנת 2009 ב-3,923 מיליוני דולרים.
 
סך היצוא של 11 החברות שביקשו לשמור על חיסיון עומד על 274 מיליוני דולרים המהווים כ-6% מהיצוא הכולל של יהלומים מלוטשים נטו כך שבסך הכל 36 חברות אחראיות על 46% מסך היצוא בשנת 2009.

בראיון בלעדי שהעניק המפקח לאתר הבורסה הוא הבהיר הנתונים מעידים על התאוששות בענף בכל הרמות ונתוני הרבעון האחרון של שנת 2010 מסבירים זאת. עוד הבהיר המפקח כי אם התאוששות זו תימשך גם במהלך שנת 2010 הענף ימשיך להוביל כאחד הענפים התורמים רבות ליצוא התעשייתי הישראלי.

נשיא בורסת היהלומים, אבי פז, התייחס לנתוני היצוא המסכמים של שנת 2009 בראיון לאתר ואמר כי "הנתונים לא מפתיעים. לאור מה שקרה בעולם ברבעון הראשון של שנת 2009 צפינו את הירידה הזו. יחד עם זאת אני חושב שעל מנת להבין מה המצב העדכני כיום ומה המגמה השלטת בשוק צריך לבודד את תשעת החודשים האחרונים של השנה וללמוד מהם על מה שמתרחש. בחינה כזו מלמדת על התאוששות עקבית של הענף ועל כך שאנחנו נמצאים במגמה חיובית. זה בהחלט מעודד".

להלן התפלגות היצוא המלוטש נטו של חמשת הארצות הגדולות בעולם –

ארה"ב - 1.555 מיליארד $
הונג קונג - 1.043 מיליארד $
בלגיה - 288 מיליון $
שוויץ- מיליון $
הודו- 122 מיליון $
שאר הארצות - מיליון $

ארה"ב ממשיכה להוות את השוק העיקרי ליהלומנים הישראלים ומהווה 40%,  הונג קונג 26%, בלגיה 8%, שוויץ 7%, הודו 3%, שאר הארצות 16%.