נתיב היהלומים של דה בירס נפתח

נתיב היהלומים של דה בירס נפתח

נתיב היהלומים של ענקית היהלומים דה בירס (De Beers), המשתרע על פני מאות אלפי דונם בדרום אפריקה, נפתח לקהל הרחב ומאפשר הצצה נדירה וקסומה לתרבות, להיסטוריה ולענף היהלומים של המדינה.
נתיב היהלומים (The Diamond Route) מחבר בין תשעה אתרים שונים ברחבי דרום אפריקה והוא נמצא על קרקע פרטית שבבעלות משפחת אופנהיימר (Oppenheimer) וחברת דה בירס.

פתיחת הנתיב תאפשר לתיירים לבקר באזורים ייחודיים וקסומים כמו חוף היהלומים של Namaqualand, באזור העיר קימברלי (Kimberley), שמורתBenfontein, שמורת הטבע שלDronfield, שמורת הטבע שלRooipoortוכן שמורתTswalu Kalahari.

כמו כן הנתיב כולל גם את גני Brenthurstשביוהנסבורג, את שמורת הטבעEzemveloואת שמורת הטבעLimpopoשבקרבת מוסינה (Musina).

במסגרת הפרויקט התיירותי הייחודי פותח כל אחד מהאזורים מבחינה אקולוגית ותרבותית והוא מציג את המורשת האופיינית של כל אזור ואזור.


השאיפה של בעלי הפרויקט היא להרחיבו מעבר לגבולות דרום אפריקה לבוצוונה ולנמיביה - מדינות בהן יש לחברת  דה בירס ולמשפחת אופנהיימר שטחים ופרויקטים שונים.

יו"ר נתיב היהלומים רוב סמרט (Rob Smart) אמר כי הפרויקט יתרום "תרומה נצחית לשמירה ולהגברה של המודעות הסביבתית במסגרת הקהילות בהן אנחנו פועלים. באמצעות הפרויקט נמחיש גם את התרומה החיובית שיש ליהלומים בפיתוח ובמודעות הסביבתית".

ניקי אופנהיימר (Nicky Oppenheimer) יו"ר חברת דה בירס אמר -  "היהלומים הם המוצר האולטימטיבי שיצר הטבע ולאדם יש משימה קטנה לחשוף את היופי שלהם. מתוך ידיעה שמקורו של המוצר שלנו הוא בטבע וכי היהלום הוא מוצר בעל מטען רגשי אנחנו חייבים לפעול בהתאם לקוד הגנטי של היהלום".

דיוויד נוקו (David Noko) מחברת דה בירס ציין כי "נתיב היהלומים מתחיל בכך שאנחנו מבינים את הטבע ופועלים במסגרתו בצורה אחראית. אנחנו חייבים לשמר את האזורים בהם אנחנו פועלים על מנת שהציבור יוכל להתרשם מהירושה שנותיר אחרינו גם לאחר שנסיים את פעילות הכרייה באזור".

אחד ממוקדי המשיכה המרכזיים של נתיב היהלומים היא כמובן העיר קימברלי (Kimberley) - אחת מערי כריית היהלומים המפורסמות בעולם המוכרת בעיקר כמשכנה של חברת דה בירס. במסגרת הביקור בעיר יוכלו התיירים לבקר בבור הכרייה הגדול ("'big hole) ולהתרשם גם מביקור במוזיאון ההיסטורי ובעיר העתיקה.


היזמים של נתיב היהלומים מקווים כי הפרויקט יגביר את המודעות הסביבתית של כל מי שיבקר בו וביניהם כמובן גם עובדי חברת דה בירס, בני הקהילות המקומיות, הנוער המקומי וכמובן תיירים מכל העולם. כמו כן יש להניח כי הפרויקט ישמש כתנופה לקיום תוכניות חינוכיות ולפיתוח הקהילות המקומיות.

הקונספציה של נתיב היהלומים הוצגה לראשונה בשנת 2004 ומאז, במשך שש השנים האחרונות, שופרו התשתיות לקליטת התיירים באזורים הנכללים בנתיב, בוצעו פעולות שימור, פותחו נתיבי גישה לרכבים ולצעידה וכן הוכשרו מדריכי תיירים.

לסיכום אומר סטרילי אופנהיימר (Strilli Oppenheimer) כי "נתיב היהלומים הוא הרבה יותר ממסלול תיירות אקולוגי".

מומלץ לבקר...