שיא ישראלי בהונג קונג

שיא ישראלי בהונג קונג

מספר שיא של חברות יהלומים ישראליות יציגו השנה בתערוכת הונג קונג שתפתח ב – 14 בספטמבר. בביתן הישראלי, שמאורגן על ידי מכון היהלומים, ישתתפו 71 חברות ומתוכן 11 חברות שמציגות בתערוכה לראשונה.
במקביל ל – 71 החברות שיציגו בביתן הרשמי, עוד כ – 20 חברות נוספות יציגו את היהלומים שלהן בביתנים אחרים במתחם התערוכה שתמשך שבוע ותסתיים ב – 20 בספטמבר.
 
הביתן הישראלי יהיה ממוקם ב -Asia World Expo, אשר בו יוצגו בין השאר ביתני היהלומים ואבני החן של המציגים בתערוכה. הביתן התדמיתי של מכון היהלומים הישראלי, הממוקם במרכז יספק למבקרים מידע בנוגע לתעשיית היהלומים הישראלי וכן יסייע בהנחיית המבקרים בביתן.
 
לקראת התערוכה השיק מכון היהלומים אתר אינטרנט ייעודי שכתובתו היא המאפשר לקניינים לערוך סיור וירטואלי בביתן הישראלי. האתר כולל בין השאר גם מפה ובה המיקומים המדויקים של המציגים הישראלים בתערוכה ופרטי התקשרות איתם.
 
מכון היהלומים מסר כי השתתפות השיא של חברות ישראליות בתערוכה נובעת בעיקר מהעובדה שאסיה בכלל והונג קונג בפרט תופסות מקום מרכזי וחשוב ביותר בתעשייה. הונג קונג מהווה את השוק השני בגודלו עבור החברות הישראליות בכל מה שנוגע ליצוא של יהלומים מלוטשים – 26% מסך היצוא הישראלי של יהלומים מלוטשים הופנה בשנת 2009 להונג קונג.
 
יו"ר מכון היהלומים מוטי גנץ אמר כי הוא מרוצה מרמת ההשתתפות הגבוהה של חברות ישראליות בתערוכה – "הונג קונג היא שער הכניסה למזרח הרחוק ותמיד היוותה יעד חשוב עבור תעשיית היהלומים הישראלית. פיתחנו מערכת יחסים מצוינת וממושכת עם חברות מקומיות בהונג קונג ובחלקים אחרים של אסיה. היום, יותר מאי פעם, אנו רואים בשווקים אלה את העתיד של הענף ושל החברות הישראליות ואנו תומכים בצורה אקטיבית בפעילות של התעשייה בשווקים אלה".
 
מנכ"ל מכון היהלומים אלי אבידר אמר כי המכון מוביל מאמצים לחזק את יחסי המסחר של חברות יהלומים ישראליות עם מדינות יבשת אסיה. "התמיכה הרב שכבתית שלנו כוללת יוזמות שיווק, תערוכות מקצועיות בשאיפה להגיע לשווקים חדשים ומתפתחים באסיה כסין והודו. הנציגות שלנו בהונג קונג מסייעת לחברות היהלומים הישראליות לגשר על פערים תרבותיים ולשוניים ומייעצת להן בכל הנוגע להזדמנויות עסקיות. בנוסף הפורטל הענפי בשפה הסינית והאנגלית מסייע בקידום יצירת קשרים ישירים בין חברות ישראליות לחברות מאסיה".
 
אבידר הוסיף כי הוא אופטימי מאד בנוגע לשווקים במדינות אסיה בטווח הזמן הבינוני והארוך – "סין והודו מהווים מכשירי צמיחה עבור תעשיית היהלומים הישראלית ועדיין לא התחלנו למצות את הפוטנציאל הגלום במדינות אלה".