פתיחה חגיגית לתערוכה

פתיחה חגיגית לתערוכה

תערוכת "ונתת באבן נשמה", המציגה תכשיטים, קמעות וחפצי אמנות מגולפים מאבני חן, נפתחה בשבוע שעבר במוזיאון היהלומים ע"ש הארי אופנהיימר בנוכחות שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר.
התערוכה מציגה את עבודותיהם של אמני גילוף מהעיר אידר-אוברשטיין שבגרמניה, ונערכת בשיתוף פעולה עם מוזיאון Deutsche Edelsteinmuseum.

לטקס הפתיחה הגיעו שר התעשייה, המסחר והעבודה, ח"כ בנימין (פואד) בן אליעזר, סגן שגריר גרמניה בישראל פיטר פרוגל (Peter Prugel), יו"ר מוזיאון אבני החן באידר-אוברשטיין והגזבר הכללי של הפדציה העולמית של בורסות היהלומים (WFDB), מר דיטר האן (Dieter Hahn), בכירי תעשיית היהלומים הישראלית, וכן אורחים מישראל ומגרמניה.

מתבוננים בדיוקן המגולף באבן חן של הנשיא פרס - מימין לשמאל - אבי פז, יהודה כסיף, בנימין (פואד) בן אליעזר
פיטר פרוגל, דיטר האן.

שמואל שניצר, יו"ר מוזיאון היהלומים ע"ש הארי אונפהיימר, פתח את הטקס והודה לדר' הארלד קינדרמן (Harald Kindermann), שגריר גרמניה בישראל, אשר העניק את חסותו לתערוכה. "בתערוכה זו אנו משתפים פעולה עם קהילת סוחרי אבני החן והיהלומים באידר-אוברשטיין, והיא מהווה נדבך נוסף למערכת היחסים המיוחדת והחמה של מדינת ישראל עם הממשלה הפדרלית של גרמניה", אמר שניצר.

שר המסחר, התעשייה והתעסוקה מר בנימין (פואד) בן אליעזר ציין כי מדובר לטעמו בתערוכה מדהימה ומרשימה. "היא משקפת את שיתוף הפעולה בין תושבי ישראל וגרמניה. הודיתי לשגרירות גרמניה על כך שסייעה לתערוכה זו לקרום עור וגידים".

ד"ר דיטר האן אמר כי זו הפעם הראשונה שתערוכה זו מוצגת מחוץ לגרמניה. "זהו כבוד לערוך את התערוכה הזו בישראל" הוא אמר. האן גם דיבר על הייחודיות של אידר-אוברשטיין, המקום היחיד בעולם בו מלוטשים כל סוגי אבני החן, ויש ייצוג לכל המקצועות בתעשייה. הוא אמר גם כי סבו הקים את תעשיית ליטוש היהלומים בעיר ב-1886, כששכר יהודים שהתמחו בליטוש יהלומים מאמסטרדם.

אורחים בתערוכה - ראש העיר צבי בר, נשיא הבורסה לאבני חן שלמה אשד, שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר,
יו"ר מוזיאון היהלומים שמואל שניצר, סגן שגריר גרמניה בישראל פיטר פרוגל ונשיא בורסת היהלומים הישראלית אבי פז

במעמד פתיחת התערוכה העניק דיטר האן לשר התמ"ת הישראלי מתנה מקורית במיוחד – אבן חן ועליה מגולף דיוקנו של נשיא המדינה שמעון פרס.

סגן שגריר גרמניה בישראל פיטר פורוגל אמר כי הוא מדבר בשם השגריר קינדרמן, והודה למוזיאון היהלומים ע"ש הארי אופנהיימר, על שהביא והציג את התערוכה. "הקשרים הקרובים בין תעשיות היהלומים של גרמניה וישראל הם חלק בלתי נפרד מהיחסים המיוחדים בין שתי המדינות", אמר. "היחסים מעולם לא היו טובים יותר".

התערוכה מציגה תכשיטים ויצירות אמנות המשקפות מסורות של מאות שנים, העוברות מאב לבן. היא משלבת טווח רחב של פסלים, חפצי אמנות, קמעות, תכשיטים וכלים - בסך הכל כ-150 פריטים בשווי של כמיליון דולר. היא כוללת קמעות, חיות, דמויות אנושיות, פרחים, פירות ודברי מתיקה - כולם מגולפים מאבני חן, אך עם זאת מלאי חיים. בין היתר, נעשה שימוש באבני חן מסוג אגת, קרנליאן, טורמלין, אמטיסט, קוורץ, קוורץ ורודה, כדכוד, שוהם, רובי, אמרלד וספיר.

את התערוכה יזם ואצר יהודה כסיף, המנהל האמנותי והאוצר של מוזיאון היהלומים באמת גן. היא תהיה פתוחה לקהל עד סוף דצמבר 2010.