סוגיית יצוא יהלומי הגלם שנכרים באזור מרנגה לא יורדת מהכותרות – לאחר שתהליך קימברלי לא הצליח לגבש הסכם פה אחד שיאפשר לזימבבווה לייצא את סחורותיה דווח על כך שהמפקח המיוחד של תהליך קימברלי לזימבבווה אייבי צ'יקאנה
אישר משלוח נוסף של יהלומי גלם ליצוא (בסדר גודל של כ – 160 מיליון דולר). הדיווח על אישור היצוא עורר סערה וסיבך את המצב עוד יותר. בעקבותיו פרסם יו"ר תהליך קימברלי בועז הירש
הודעה לפיה יצוא יהלומי גלם שנכרים במרנגה אסור.
במקביל, יותר ויותר ארגונים מביעים תמיכה בזימבבווה ובזכותה לייצא את סחורותיה (תמיכה שהורגשה היטב גם במהלך הדיונים של מליאת תהליך קימברלי). בין הארגונים שמביעים את תמיכתם נמנה גם איגוד יצרני היהלומים האפריקאי שהצהיר כי הניסיון למנוע מזימבבווה לייצא יהלומים הנו מפוקפק וכי הוא גובל ברדיפה על רקע פוליטי. לדברי מזכיר האיגוד אדגר דה-קרוואלו (Edgar de Carvalho) "זימבבואה אינה יכולה להיות מוחזקת כבת ערובה רק משום שמיעוט של מדינות בין החברות בתהליך קימברלי ממשיכות לחסום את הקונצנזוס במכוון".
עכשיו, במטרה להביא לפתרון של הסוגיה שמעיבה על ענף היהלומים העולמי ומטרידה את ראשי הענף, נפגשים נציגי קימברלי בבריסל על מנת לנסות ולגבש בכל זאת הסכם שיתקבל פה אחד על ידי כל השותפים בתהליך קימברלי – מדינות, ארגוני זכויות אדם בינלאומיים ותעשיית היהלומים.
כזכור, במהלך הדיונים של קונגרס קימברלי שהתקיים בירושלים בתחילת חודש נובמבר ניסו הנציגים להגיע להסכם ובמהלך השיחות גיבשו נציגיהן של ארה"ב וזימבבווה קווים כלליים להסכם אך קנדה ואוסטרליה התנגדו.
בכירי ענף היהלומים בכל העולם מקווים מאד שבבריסל אכן יגובש ההסכם שיוריד את הנושא מסדר היום הציבורי ויאפשר המשך פעילות יצוא תוך פיקוח ועמידה בתנאי תהליך קימברלי של זימבבווה.