להימנות על נבחרת הבוררים של בורסת היהלומים זו לא מלאכה פשוטה. על הקבוצה המובחרת הזו של הבוררים נמנים חברי בורסה וותיקים וצעירים כאחד, כאשר המכנה המשותף של כולם הוא שהם עושים את מלאכתם במקצועיות, ביושר וכמובן בהתנדבות.
אחת לתקופה מקיימת המחלקה המשפטית של הבורסה כנס בו נפגשים כל הבוררים על מנת לקבל חיזוק מקצועי מזוויות שונות ומגוונות. הפעם נפגשו הבוררים עם שופט בית המשפט העליון בדימוס
פרופסור יצחק אנגלרד, חתן פרס ישראל בחקר המשפט, שהרצאתו עסקה בנושא הכרעה שיפוטית ועם עו"ד עודד שפירר, מומחה בנושא שפת גוף, שהעניק לבוררים טיפים חשובים בכדי שיוכלו לאבחן אמת ושקר על פי שפת גוף.
משמאל לימין - יחזקאל (חזי) בלום, נשיא הבורסה אבי פז והשופט בדימוס פרופסור יצחק אנגלרד (צילום - פוקס)
את הכנס פתח נשיא הבורסה אבי פז שבירך את הבוררים ואמר – " מוסד הבוררות הוא ללא ספק אחד העוגנים המרכזיים והחשובים ביותר שלנו ויש לתפקוד הטוב שלו השלכות מרחיקות לכת . יש חשיבות רבה לשכלול היכולות והידע שלכם כבוררים ואין לי ספק שבסופו של יום המרוויחים העיקריים מהשבחת המערכת הם חברי הבורסה .
הנשיא שיבח בדבריו את הבוררים ואמר – "אתם עושים את העבודה שלכם ביושר ובנאמנות ולא פחות חשוב מכך – בהתנדבות. ועל כך נאמר 'כל מי שעוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרם". עוד שיבח הנשיא את יו"ר הוועדה יחזקאל (חזי) בלום ש"לקח לידיו את המושכות של הוועדה המשפטית בתקופה לא פשוטה והוא עושה עבודה בלתי רגילה בניווט המערכת ובדאגה לתפקוד השוטף שלה".
יחזקאל (חזי) בלום ועו"ד עודד שפירר - "אמת או שקר..." (צילום - פוקס)
יו"ר המחלקה המשפטית יחזקאל (חזי) בלום, שארגן את הכנס הודה לאנשי המחלקה המשפטית ולצוות הבוררים והדגיש בדבריו את החשיבות הרבה של קיום כנסים מסוג זה ואמר כי המפגש הנוכחי הוא בבחינת החלק הראשון של הכנס בלבד כאשר החלק השני יתקיים ב – 28 בינואר.
ההרצאות המקצועיות היו חשובות ומרתקות כאשר השופט בדימוס אנגלרד מנה בדבריו את התכונות העיקריות שנדרשות לשופט ולבורר וחילק אותן לשלוש – מקצועיות, יושרה והכושר להחליט. לדבריו "מי שאין לו כושר לקבל החלטה לא יוכל לשמש לעולם כבורר או כשופט".
מימין לשמאל - עו"ד שמואל עייני, יאיר כהן, אבי פז, השופט בדימוס פרופסור יצחק אנגלרד וויחזקאל (חזי) בלום (צילום - פוקס)
עוד ציין השופט בדימוס כי יש חשיבות עליונה לכך שהשופט והבורר יהיו מסוגלים "להתגבר על ההשקפות וההעדפות האישיות שלהם ולקבל את ההחלטה תוך היצמדות לחוק". לדבריו, ההליך השיפוט הוא תהליך יצירתי בו לאישיותו של השופט יש חלק מכריע וצריך להשתדל שפסק הדין יהיה מבוסס על החוק והדין גם אם זה לא תואם לחלוטין את ההשקפה האישית".
הבוררים מקשיבים לשופט בית המשפט העליון בדימוס, יצחק אנגלרד (צילום - פוקס)
חלקו השני של הכנס התמקד בנושא שפת הגוף והיכולת לדלות ממנה סימנים חשובים על מנת לאבחן האם הדובר שלפנייך דובר אמת או שמא הוא משקר במצח נחושה. לדברי המרצה, עו"ד עודד שפירר, המחקרים מלמדים כי היכולת הממוצעת לזיהוי אמת ושקר עומדת על ממוצע של כ – 50% כאשר אימון באבחון שפת הגוף יכול לשפר את היכולת בצורה ניכרת. שימו לב - לדבריו, בזכות השיטות לקריאת שפת גוף אליהן נחשפו בוררי הבורסה במהלך ההרצאה, הם יוכלו להגיע לכ – 70% הצלחה באבחון אמת ושקר.
הרצאתו של עו"ד שפירר, המשמש גם כמזכיר הכללי של הרשות לניירות ערך, לוותה בסרטי המחשה רבים מהם יכלו הבוררים ללמוד הלכה למעשה כיצד ניתן, על פי מאפיינים קוליים, התנהגותיים ומילוליים לאבחן אמת ושקר. אין ספק – מדובר בכלי עוצמתי ביותר, שיש לו חשיבות יישומית לא רק בהליך הבוררות אלא גם בחיים המקצועיים והאישיים.
שניים מהבוררים במהלך האירוע (צילום - פוקס)