האסון ביפן והשלכותיו על ענף היהלומים הישראלי

האסון ביפן והשלכותיו על ענף היהלומים הישראלי

לאסון הטבע המחריד שהתרחש ביפן תהיינה ללא כל ספק השלכות על מגמת ההתאוששות שנרשמה בשוק היפני בחודשים האחרונים. לאחר תקופה קשה נראה היה שהיפנים חוזרים לקדמת הבמה. מה יקרה עכשיו?!
שוק היהלומים ביפן נחשב עד לפני כמה שנים לאחד השווקים המבטיחים והמשגשגים ביותר בעולם. המשבר הכלכלי גרם להאטה משמעותית בצריכת היהלומים ביפן ודווקא כשנראה היה בחודשים האחרונים שהשוק מתעורר הגיע אסון הטבע האחרון שטורף שוב את הקלפים.

יש לציין כי לא מעט חברות ישראליות פועלות ביפן ובימים שלאחר האסון הן חייבות להעריך מחדש את ההשלכות על הפעילות שלהן.

נשיא הבורסה הישראלית אבי פז מודאג מאד בכל מה שנוגע לעתיד של שוק הצריכה היפני בטווח הזמן הקצר ואולי אף הבינוני. "הענף היפני החל בשנה האחרונה להתאושש וגם הייצוא הישראלי ליפן רשם התאוששות. אני חושש שבעקבות האסון נחזור לצערנו לתקופה של האטה. האסון הוא כ"כ גדול ואני לא חושב שהראש של היפנים יהיה נתון בתקופה הקרובה לרכישת מוצרי יוקרה" אומר הנשיא.

עיתון ידיעות אחרונות מצטט את שמואל שניצר, נשיא הכבוד של הבורסה המכהן היום כסגן יו"ר לשכת מסחר יפן ישראל ואשר לו עסקים רבים ביפן כמי שאומר – "יפן בעבר הייתה יעד יצוא חשוב ביותר, השני בחשיבותו לאחר ארה"ב בסדר גודל של יצוא בסך מיליארד דולר. השפל הכלכלי שפקד את יפן בשנות ה – 90 השפיע מאד על הביקושים לתכשיטי יהלומים וכתוצאה מכך היצוא הצטמק לכ – 60 מיליון דולר שנתי. דווקא בחודשים האחרונים הייתה התאוששות קלה אבל רחוק משנות השיא".

שמואל שניצר המייצא לבתי כולבו וגם לחנויות ולסוחרי יהלומים ביפן אומר בכתבה לידיעות אחרונות בעקבות האסון – "אין ספק שבטווח הקרוב תהייה צניחה בביקושים לתכשיטי יהלומים ביפן. הראש שלהם כרגע באסון, התקווה היא שלאחר מספר חודשים יצאו מההלם והביקושים יתחזקו".

מאיר דלומי, מנכ"ל חברת א. דלומי, המוכרת ביפן בהיקף של כ – 20 מיליון דולר בשנה מצוטט אף הוא בכתבה בידיעות אחרונות ואמר – "אני לא פסימי ולא חושב שייפסק הביקוש ליהלומים ביפן. עם כל האסון זה לא אומר שיפסיקו לקנות".