ביקוש התכשיטים בהודו יגדל ל–48 מילארד דולר בשנה
ביקוש התכשיטים בהודו יגדל ל–48 מילארד דולר בשנה
מחקר חדש שבוצע בהזמנת משרד המסחר והתעשייה ההודי צופה כי עד שנת 2015 תירשם צמיחה של לא פחות מ – 75% בצריכת התכשיטים ואבני החן במדינה המתפתחת.לצריכת היהלומים שמור נתח חשוב בעוגה.
כיום נאמד המסחר באבני חן ובתכשיטים בסך כולל של כ – 27.5 מיליארד דולר בשנה והמחקר מלמד כי מדי שנה נרשמת צמיחה של כ – 15% וזאת בין השאר בזכות ההתפתחות הכלכלית והסוציואקונומית במסגרתה מצטרפים למעמד הביניים יותר ויותר הודים מדי שנה.
"הגידול בכוח הצריכה, השינויים בסגנון החיים והיכולת הכלכלית ההולכת וגדלה בקרב הודים המשתייכים למעמד הביניים הם בין הסיבות המרכזיות והבולטות לביקוש ההולך וגובר לתכשיטים ולאבני חן" אמר ד. ס. רוואט (D.S. Rawat) מזכ"ל לשכת המסחר של משרד המסחר ותעשייה ההודי.
המחקר החדש מסביר את ההתפתחות החיובית הצפויה בצריכת התכשיטים ואבני החן בכך שמוצרי יוקרה אלה נחשבים בעיני הציבור כמקור אמין לשמירה על ערך וכמו כן צרכנים הודים רבים מחשיבים את התכשיטים ואבני החן לאפשרות טובה להשקעה פיננסית.
המחקר החדש מלמד גם, כי במקביל להתפתחות בעולם המערבי, גם בהודו מצטרפים יותר ויותר צרכני תכשיטים ואבני חן למעגל הרוכשים און-ליין. עובדה זו מסייעת אף היא בגידול המהיר שנרשם בצריכת התכשיטים ואבני החן.
"יש מספר רב של חנויות תכשיטים ברשת האינטרנט בהן יכולים הצרכנים לבחור ממגוון רחב של פריטים, לבצע הזמנה היישר מביתם ולקבל את הפריטים שרכשו במשלוח ישירות הביתה. התופעה הזו הולכת ומתרחבת בהודו בין השאר הודות לחדירה של האינטרנט ולאפשרויות הפס הרחב השונות" הוסיף מזכ"ל לשכת המסחר.
אחד הפרמטרים המעניינים והחשובים במחקר מצביע על כך שהצמיחה המשמעותית מונעת במידה רבה על ידי תעשיית היהלומים של הודו. לצד האבחנה הזו מזהיר המחקר כי סין נראית כמתחרה משמעותית ביותר בזירה זו ונראה כי הענק הסיני מפתח את תעשיית היהלומים בקצב מהיר – סין הופכת לאלטרנטיבה טובה בתחום הייצור גם בזכות יכולת יישום הטכנולוגיה הגבוהה הקיימת במדינה וכן בזכות כוח העבודה הזול מחד והתפתחות מעמד הביניים הצרכני במקביל.