"ברבעון האחרון של 2011, הביקוש העולמי ליהלומי גלם יהיה נמוך בכ-1.2 מיליארד דולר מהמכירות בהיקף של כ-4.6 מיליארד דולר בכל אחד משלושת הרבעונים הראשונים של השנה", כך אמר מוטי גנץ, יו"ר מכון היהלומים הישראלי, נשיא התאחדות תעשייני היהלומים העולמית (אידמ"א), ונשיא התאחדות תעשייני היהלומים. "הירידה בביקוש ליהלומים קטנים וזולים יותר בשוק האמריקאי נובעת חלקית מהביקוש החזק מצד השווקים המקומיים בהודו ובסין - אך הצרכנים בשווקים העולים החדשים הללו דורשים יהלומים גדולים יותר ובאיכות גבוהה יותר".
עם זאת, אמר גנץ, התעשייה ממשיכה להתאושש. "אפילו לאור 'התיקונים הטכניים' הנוכחיים בהשלמת אספקת הגלם, היצרנים יעבדו השנה יהלומי גלם בשווי של כ-16.9 מיליארד דולר, צמיחה של 27% לעומת 13.3 מיליארד דולר ב-2010", אמר גנץ. "במונחי מחירים סיטונאים של מלוטש, היהלומים הזמינים לסקטור התכשיטים ירשמו השנה עלייה של כ-5.3%, מ-18.9 מיליארד דולר ל-21.9 מיליארד דולר", אמר גנץ, שציטט נתוני מחקר של PharosBeam ו-Tacy.
"השינוי בדפוסי הצריכה מחייב כי מרכזי הליטוש ישנו את המיקוד שלהם בפעילות הליטוש, מה שמסביר חלקית את חוסר השקט בשווקי הגלם, שבהם סחורה (זולה) מסוימת לא מוצאת קונים, ומנגד קשה למצוא סחורה הזוכה לביקוש", אמר גנץ, אחד ממנהיגי התעשייה.
גנץ שיבח את החלטתה של ה-DTC, זרוע השיווק של דה בירס (De Beers), להגביל את ההקצאה בסייט הבא להיקף של 300 מיליון דולר, בעקבות הסייט הקודם בהיקף 440 מיליון דולר. "ההקצאות המצומצמות הללו יסייעו להרגיע עוד את השוק, שרשם לאחרונה תנודות מחירים לאור השינויים בדפוסי הצריכה", ציין גנץ.
גנץ אמר כי ה-DTC, בהנהגת ורדה שיין, לקחה בחשבון את ההאטה בשווקים העולמיים, לאור התחלת חגיגות חג הדיוואלי (Divali) בהודו השבוע, במהלכו המפעלים סוגרים שעריהם והעובדים מבלים עם משפחותיהם. התעשייה מתמודדת כעת עם אתגרי נזילות, וה-DTC מסייעת ללקוחות, שיכולים לדחות את הרכישות שלהם לשעה שבה יזדקקו לסחורה כדי לייצר, ויהיה בידיהם המימון לשלם עבור החבילות מהסייט. "הגבלות האספקה הללו ישפרו ללא ספק את האווירה בכל שרשרת אספקת היהלומים, ויסייעו גם ביצירת לחצים חיוניים כלפי מעלה, על מחירי היהלומים המלוטשים", סיכם.