נשיא בורסת היהלומים הישראלית יאיר סהר קיבל את פניו של השגריר האמריקאי, שהגיע בלוויית יועציו הכלכליים הבכירים קונקלין דה וייט ורוברט פורדן, בלשכתו ביחד עם חברי ההנהלה. נשיא הבורסה הודה לשגריר על עצם קיום הביקור וציין בדבריו את החשיבות הרבה של מערכת היחסים הטובה בין הבורסה לבין השגרירות וזאת לנוכח קשרי המסחר הענפים שמתקיימים בין מרכז היהלומים הישראלי לבין ארצות הברית.
נשיא בורסת היהלומים יאיר סהר מקדם בברכה את שגריר ארצות הברית דן שפירו (צילום - פוקס)
נשיא הבורסה אמר לשגריר האמריקאי - "מבחינתנו, זהו יום מיוחד וביקור חשוב. ישראל מהווה ספק של כ 50% משוק היהלומים המיובאים לארה"ב. אנו שותפים אסטרטגים, ונשמח להרחיב את הפעילות שלנו ולהעצימה עוד יותר". במסגרת דבריו הציג נשיא הבורסה בפני השגריר את הפעילות הענפה של בורסת היהלומים על כל היבטיה במגוון רחב של תחומים תוך שהוא שם דגש מיוחד גם על העובדה שמתחם בורסת היהלומים נחשב לאחד המאובטחים והבטוחים ביותר בישראל.
ברגע של בדיחות הדעת ציין נשיא הבורסה בפני השגריר כי לשניהם יש לפחות דבר אחד משותף – "שנינו קיבלנו את המינוי שלנו לתפקיד החדש באותו היום בדיוק, ה – 7 ביולי 2011" הוא אמר.
תמונה קבוצתית - נשיא הבורסה וחברי ההנהלה עם שגריר ארצות הברית ויעציו (צילום - פוקס)
מנכ"ל בורסת היהלומים, יאיר כהן, הציג בפני השגריר ויועציו הכלכליים סקירה רחבה על הפעילות של בורסת היהלומים תוך שהוא מעניק פירוט נרחב על מכלול ההיבטים של מערכת היחסים העסקית ארוכת השנים בין בורסת היהלומים הישראלית לבין ארצות הברית, הנחשבת לשוק צריכת היהלומים המלוטשים המוביל והגדול בעולם. כמו כן הציג יאיר כהן את השלכות המשבר הכלכלי העולמי של 2008 על ענף היהלומים והציג בפני הנוכחים נתונים שהמחישו כיצד הצליח הענף להתמודד עם המשבר הכלכלי העולמי בהצלחה בתקופה קצרה זו.
מנכ"ל התאחדות תעשייני היהלומים עודי שינטל סקר בפני המשלחת האמריקאית את נושא תהליך קימברלי למניעת סחר ביהלומי מריבה תוך שהוא מציג את הרקע ההיסטורי של התהליך ואת התפקיד החשוב שמילאה ישראל לאורך כל השנים בייסודו וביישומו.
נשיא הבורסה יאיר סהר ויו"ר ועדת ביקורת שאול יצחק מציגים לשגריר יהלומים (צילום - פוקס)
כמו כן ציין עודי שינטל כי בימים אלה מתקיימים בקינשאסה, בירת הרפובליקה של קונגו, דיוני המליאה של תהליך קימברלי וכי במהלך השבוע צפויות להתקבל שם הכרעות חשובות בנוגע לסיום המשבר סביב סוגיית יצוא היהלומים מזימבבווה כמו גם בנוגע למינוי יושב ראש חדש לתהליך לשנת 2012, מינוי אותו צפויה לקבל, לדברי שינטל, ארצות הברית.
שגריר ארצות הברית דן שפירו הודה לנשיא הבורסה על קבלת הפנים החמה והלבבית ובין השאר הביע עניין רב גם בסיבות ההיסטוריות שהובילו לכך שישראל הפכה לשחקן מפתח כה מרכזי בענף היהלומים העולמי.
נשיא הבורסה יאיר סהר ומנכ"ל הבורסה הנכנס מוטי בסר מעניקים שי לשגריר ארצות הברית - דגם מוקטן של חרס ועליו מנורת שבעת הקנים היהודית (צילום - פוקס)
השגריר האמריקאי ציין בדבריו כי הוא מתרשם מאד מהעוצמה של מרכז היהלומים הישראלי ומהמקום החשוב שהוא תופס ברמה הבינלאומית. השגריר אמר כי במסגרת המינוי שקיבל מהנשיא אובמה וממזכירת המדינה קלינטון עומדת בראש וראשונה המטרה "לחזק את הקשר עם ישראל בכל דרך הן בצד הביטחוני והן בכל מה שנוגע ליישום ערכי הדמוקרטיה המשותפים לשתי המדינות. אלה מהווים את שני עמודי התווך המרכזיים עליהם מושתתת מערכת היחסים שלנו".
לדבריו של שגריר ארצות הברית שיתוף הפעולה הכלכלי בין ישראל לארצות הברית הנו חשוב ביותר "ואני מתכוון לפעול לחיזוק הקשרים הכלכליים על מנת שיהוו עמוד תווך חשוב נוסף ביחסים בין המדינות. מאז המינוי שלי נוכחתי לגלות את העוצמה של קשרי המסחר בין ארצות הברית לישראל בעיקר בתחום היהלומים ואני מתכוון לפעול על מנת להרחיב את הקשרים הללו" אמר השגריר.
שגריר ארצות הברית עם יועציו הכלכליים קונקלין דה וייט ורוברט פורדן (צילום - פוקס)
לדבריו של דן שפירו "לנשיא אובמה ולמזכירת המדינה קלינטון יש עניין רב בשגשוג הכלכלי של מדינת ישראל שהנה בעלת הברית המרכזית של ארצות הברית במזרח התיכון. יש לנו אינטרס מובהק שישראל תישאר בטוחה ושהכלכלה שלה תשגשג וכפועל יוצא ישיר מכך השגשוג של ענף היהלומים הוא בבחינת אינטרס אמריקאי מובהק".
כמו כן התייחס שגריר ארצות הברית בהרחבה גם לסוגיית תהליך קימברלי ולמקום החשוב שתופסת ישראל בתהליך זה וציין כי ארצות הברית רואה בתהליך זה זרוע בינלאומית חשובה. לדבריו "לישראל יש תפקיד חשוב מאד ביישום המוצלח של תהליך קימברלי ולנו האמריקאים חשוב מאד לוודא שהתעשייה פועלת תחת רגולציה קפדנית בינלאומית".
נשיא הבורסה והשגריר בוחנים יהלומים במהלך הסיור באולם המסחר (צילום - פוקס)
עם סיום הפגישה זכה שגריר ארצות הברית לתצוגת תכלית איכותית כאשר נשיא הבורסה הציג בפניו מגוון רחב של יהלומים מיוחדים ויקרים במיוחד. מיד לאחר מכן הוביל נשיא הבורסה את השגריר ויועציו לסיור מודרך באולם המסחר של הבורסה, תוך שהוא מציג בפניהם לא רק את הפעילות והפעילים אלא גם את הטכנולוגיה המתקדמת של האגף הטכנולוגי, שהיא פרי פיתוח של "המוח היהודי / ישראלי".
רגע לפני סיום הביקור במתחם הבורסה ביקש שגריר ארצות הברית לבקר גם בבית הכנסת שבמתחם הבורסה שם זכה לקבל את ברכתו של יורם הראל חיימוב ושל הרב חגי הלוי שגם העניק לשגריר, כמנהג חסידי חב"ד, שטר של דולר עליו הכיתוב – IN GOD WE TRUST.
לסיום, ביקר שגריר ארצות הברית במוזיאון היהלומים על שם הארי אופנהיימר שם קידם את פניו מנכ"ל מכון היהלומים אלי אבידר.
הרב חגי הלוי מעניק לשגריר ארצות הברית שטר של דולר אמריקאי - IN GOD WE TRUST (צילום - פוקס)