מועצת היהלומים מצרה על פרישת גלובאל וויטנס

מועצת היהלומים מצרה על פרישת גלובאל וויטנס

מועצת היהלומים העולמית בראשותו של הנשיא אלי אייזאקוב מביעה צערה על הודעת הפרישה של הארגון הבינלאומי לשמירה על זכויות אדם מתהליך קימברלי וקוראת לראשי הארגון לשוב ולשקול את ההחלטה.
בהודעה לתקשורת מסרה מועצת היהלומים העולמית כי "מאז ומעולם חשה כי התקדמות הקמפיין של תהליך קימברלי למיגור הסחר ביהלומי מריבה תבוא בזכות דיאלוג ומחויבות. בהקשר זה אנו חשים שהחלטת גלובאל וויטנס לפרוש תהיה לא יעילה".

עוד נאמר בהודעה כי "פרישת גלובאל וויטנס מתהליך קימברלי מצערת, בעיקר לנוכח העובדה שחלה התקדמות משמעותית בסוגיות אותן מעלה גלובאל וויטנס". בהודעה לעיתונות מתייצבת מועצת היהלומים העולמית להגנת תהליך קימברלי ומפרטת את המצב הקיים בנוגע לכל אחת מהסוגיות אותן העלה הארגון לזכויות האדם בהודעת הפרישה שלו מתהליך קימברלי

בהתייחסה לטענות שמעלה לובאל וויטנס בנושא זימבבווה אומרת מועצת היהלומים העולמית בהודעתה כי "למרות היעדרות ארגון גלובאל וויטנס מהכנס השנתי של תהליך קימברלי שנערך בחודש נובמבר בקינשאסה, הושג הסכם בין כל המדינות ובכללן קנדה, האיחוד האירופאי, ארצות הברית ואוסטרליה לפיו ממשלת זימבבווה רשאית לייצא משדות מרנגה אך ורק ממכרות שיוכיחו עמידה בתנאי הסף".

בנוגע לטענות שמעלה גלובאל וויטנס בנושא חוף השנהב אומרת מועצת היהלומים העולמית כי "חוף השנהב שהושעתה מתהליך קימברלי כבר לפני מספר שנים. תהליך קימברלי במעורבות אקטיבית של תעשיית היהלומים פועל בשיתוף פעולה הדוק ואפקטיבי עם האו"ם במטרה לזהות יהלומים שמקורם בחוף השנהב וליישם פיקוח מרחוק על פעילות כריית היהלומים שמתבצעת במדינה. גם עתה, כשהשלום שב לחוף השנהב, פועל תהליך קימברלי על מנת לוודא שהתהליכים מתקיימים כהלכה וכי הפעילות מתבצעת תוך עמידה בתנאי הסף בטרם תאושר הצטרפותה מחדש של חוף השנהב לתהליך קימברלי".

בנוגע לסוגיית וונצואלה נכתב כי המדינה אף היא "הושעתה מתהליך קימברלי ועליה להגיש עד ה – 20 בדצמבר מידע ומסמכים רלוונטיים ובאם לא תעשה כן תורחק מרשימת המדינות השותפות לתהליך קימברלי".

עוד נכתב בהודעה של מועצת היהלומים העולמית כי "קצב ההתקדמות הנו לעתים איטי מהמבוקש אך תהליך קימברלי הוכיח במהלך השנים כי הוא תהליך אפקטיבי בעל יכולת אכיפה. כך למשל נעצר יצוא היהלומים שנכרים בשדות מרנגה במשך שנתיים בטרם הוחלט שהמצב במכרות מסוימים השתפר עד למצב בו ניתן לאשר את היצוא. בשעה בה כמעט כל האמברגואים כנגד זימבבווה הוכחו כלא אפקטיביים, תהליך קימברלי היה הארגון היחיד שהצליח להביא להתקדמות ממשית ולגרום לממשלה המקומית לשנות גישתה".

נשיא מועצת היהלומים העולמית אלי אייזאקוב סיכם את הדברים באומרו כי "מטרת העל של תהליך קימברלי היא להגן ולקדם את האינטגריטי של היהלומים, בצורה כזו שהם יתרמו בצורה נאותה לקידום רווחת חייהם של האזרחים החיים במדינות בהן מתבצעת כריית יהלומים. השיטה אינה מושלמת ויש לפעול לשיפורה כל הזמן. יחד עם זאת לא ניתן לתרום לשיפור התהליך כאשר נמצאים מחוצה לו".