המועדון הכלכלי-חברתי יצא לדרך

המועדון הכלכלי-חברתי יצא לדרך

03/01/2012
מאות חברים ואורחים התכנסו אתמול במסעדת הגשר לשמיעת הרצאתו של שגריר ישראל באו"ם - רון פרושאור
"בורסת היהלומים הישראלית היא בית, משפחה וקהילה במובן הטוב,
החזק והעצמתי ביותר של המלה. כחלק מתפיסה זו החלטתי להקים מחדש
את המועדון הכלכלי-חברתי שלנו, שזכה לארח בעבר אישים מובילים מהשורה
הראשונה במדינת ישראל כמו פנחס ספיר, משה דיין, יצחק שמיר, מנחם בגין
ורבים רבים אחרים" – דברים אלה אמר נשיא הבורסה – יאיר סהר,
במעמד השקתו של המועדון הכלכלי-חברתי של הבורסה.



המועדון הושק עם הרצאתו של שגריר ישראל באו"ם - רון פרושאור, שתיאר בצורת מרתקת את החזית הדיפלומאטית שהוא מנהל באו"ם, ואת האתגרים והמשימות העומדים בפני ישראל. הרצאה זו הייתה הראשונה בסדרת הרצאות שיוצעו לחברי וחברות הבורסה באופן תקופתי, כחלק מהפעילות הקהילתית התוססת והאינטנסיבית המתקיימת בבורסה במגוון רחב של נושאי העשרה והרחבת הדעת.
עם אורחי הכבוד שהגיעו לאירוע נמנים: נשיאת מכללת שנקר בהווה ושרת החינוך בעבר - פרופסור יולי תמיר, מנכ"לית ה-DTC - ורדה שיין, יו"ר מועצת היהלומים העולמית למאבק ביהלומי קונפליקט – אלי אייזאקוב, המפקח על היהלומים - שמואל מרדכי, והיו"ר הפורש של חברת הספנות הבין לאומית - זודיאק מריטיים אייג'נסיז וחבר מועצת המנהלים של החברה לישראל - אמנון ליאון.

יאיר סהר, שפתח את האירוע אמר בין דבריו: "לפני חודשים אחדים, בשעה שביקרתי בלשכת ראש הממשלה, שאל אותי מזכיר הממשלה - צבי האוזר, אם ענף היהלומים עדיין חזק ורציני כפי שהיה בעבר. באותו הרגע הבנתי, שהימים של ענווה וצניעות שאפיינו את תעשיית היהלומים שלנו חייבים להשתנות. בו ברגע גמלה בלבי ההחלטה, שנעשה כל מה שאפשר, כדי שכל אזרח במדינת ישראל יידע את התשובה לשאלה: האם תעשיית היהלומים חשובה למדינת ישראל – כן או לא? ובכן, התשובה היא בהחלט כן. כן מוחלט. תעשיית היהלומים הישראלית מגלגלת סך של כ-28 מיליארד דולר בשנה. בנייני בורסת היהלומים הישראלית, על מאה אלף המטרים הרבועים שלהם, מרכזים בתוכם כוח כלכלי אדיר וחיים דינאמיים השולחים זרועות פעילות לכל מקום ואתר בעולם. ייתכן, כבוד השגריר, שאנחנו לא נמצאים בכל מאה תשעים ואחת המדינות החברות באו"ם, אבל אין ספק שאנחנו נמצאים ברובן, שכן היהלומן הישראלי מגיע לכל מקום בעולם שיש בו יהלומים, בין אם יש למדינה הזו יחסים רשמיים עם מדינת ישראל ובין אם לאו. למעשה, 3000 חברי בורסת היהלומים הישראלית, ביחד עם אלפי אנשי המכירות, מנהלי המשרדים וכל מי שמייצג אותם, הם שגרירי מדינת ישראל בכל פינה בעולם.
ענף היהלומים שלנו בריא, חזק ומושתת על ניסיון העובר מדור לדור, מקצועיות וחכמת חיים. בבורסה שלנו פועלים כ-1500 צעירים וצעירות חכמים, בעלי עצמה, אנרגיה מתפרצת וּפוטנציאל בלתי נדלה. אנחנו רואים אותם במסדרונות הבורסה, בתערוכות, במשרדי גלם ומלוטש בכל רחבי העולם - בכל מקום שיש בו יהלומים.

יאיר סהר, נשיא נושא דברים (צילום: קובי פוקס).

את עצמתנו היטיב לבטא בביקורו בבורסה שגריר ארצות הברית בישראל – דן שפירו, שעמד על כך שלא רק שתעשיית היהלומים הישראלית מהווה רבע מהיצוא התעשייתי של מדינת ישראל – נתון מרשים ומכובד כשלעצמו, אלא שארצות הברית מייבאת מחצית מהיהלומים שהיא צורכת ממדינת ישראל. אני חושב, שאין עוד ענף במשק הישראלי המייצא לארצות הברית מחצית מהביקוש שלה למוצר מסוים.

ישראל של תחילת המאה ה-21 היא מרכז יהלומים בין לאומי מהמעלה הראשונה, אבן שואבת לכל חברות היהלומים הגדולות והמובילות בעולם. חברות מובילות רבות החליטו להעביר את המשרדים הראשיים שלהם לישראל או לפתוח כאן סניפים, חברות יהלומים ישראליות יוצרות שותפויות עם חברות תכשיטים בין לאומיות, ספקים וקניינים בוחרים לעשות עסקים עם ישראלים בכל מקום בעולם. ענף היהלומים הישראלי הוא מקור גאווה למדינת ישראל."

השגריר פרושאור אמר לחברי הבורסה: "כאנשי עסקים הפועלים עם מדינות רבות בעולם אתם שגרירים מצוינים של מדינת ישראל. הקשרים הכלכליים הם אלה הבונים את היסוד למערכות יחסים רחבות יותר. הפעילות העסקית מייצרת הערכה רבה לישראל בעולם."

 
רון פרושאור, שגריר ישראל באו"ם  (צילום: קובי פוקס).