במהלך כהונתו טיפל מבקר המדינה לשעבר בפרשות רבות ומפורסמות ובהן: אברהם הירשזון, קופת חולים מאוחדת, פרשיות אהוד אולמרט, המשט הטורקי, דו"ח הרפז ועוד
מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור לשעבר, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס התארח אתמול (30.1.13) במועדון הכלכלי-חברתי של הבורסה. המפגש נערך ביזמתו של נשיא הבורסה - יאיר סהר ובהנחייתו של מנכ"ל הבורסה - מוטי בסר והשתתפו בו גם יו"ר מכון היהלומים - מוטי גנץ, נשיא הבורסה לאבני חן - שלמה אשד, חברים בנשיאות והנהלת הבורסה, חברי בורסה ואורחים.
מיכה לינדשטראוס במועדון הכלכלי-חברתי של הבורסה
צילום: פוקס
מיכה לינדנשטראוס ויאיר סהר
צילום: פוקס
יאיר סהר אמר בין דבריו: "היום אנו מארחים אדם שהיושרה היא חלק בלתי נפרד משמו, אשר לקח חלק פעיל בעיצוב החברה בישראל ואף שימש לנו מודל להתנהלות נכונה כשנכנסתי לתפקידי כנשיא הבורסה לפני כשנה וחצי. בעזרת חברי הדירקטוריון בדקתי את הנושאים שניתן לשפר בבורסה כפי שהמבקר בודק מה ניתן לשפר במדינה באמצעות כלי הביקורת. השופט לינדנשטראוס גם היווה מודל עבורי בנושא הערבות ההדדית והקמת גופי התמיכה והקרנות המסייעות לחברי בורסה".
סהר עמד על תרומתה של הבורסה לקהילה והעלה על נס את תמיכתה של הבורסה בילדים ואת אימוצה של עמותת איל"ן. הוא הודה לנשיא המדינה - שמעון פרס "על התמיכה והחיבוק הגדול שהעניק לבורסת היהלומים באירוע פתיחת שנת העבודה של איל"ן שהתקיים בבית הנשיא". בהמשך עמד על פעילות בורסת היהלומים ותרומתו של ענף היהלומים לכלכלה הישראלית ועל הפעולות שבוצעו בשנה שחלפה לחיזוק ענף היהלומים הישראלי.
בהמשך סיפר על 'קרנבל היהלומים' המתוכנן להתקיים בבורסה בקרוב: "בשלושת השבועות הראשונים של חודש מארס אנו מתכננים לערוך בבורסה 'קרנבל יהלומים' ולארח חברות בין לאומיות למסחר בגלם שיקיימו את הטנדרים שלהם כאן בבורסה ובהן: ענקית היהלומים הרוסית - אלרוסה, אי. דאימונד (eDiamond), וחברת הברוקרים הניג. קבוצת רפפורט תקיים מכרז למלוטש, וחברת צופיס תקיים מכירה פומבית של יהלומים מיוחדים ותכשיטים. בנוסף, יתקיים מסחר נרחב באולם הבורסה עצמו. לסדרת האירועים הוזמנו קניינים מכל בורסות היהלומים בעולם. בסיועו של מכון היהלומים בראשות מוטי גנץ נסייע במימון לינות בבית מלון. את אירועי המסחר ילוו סמינרים והרצאות מרתקים. אני מאמין שכולנו נצמח כתוצאה מכך מפעילויות אלה".
מנכ"ל הבורסה - מוטי בסר, סיפר על קורות חייו המרשימים של לינדנשטראוס ועמד על פועלו רב השנים כשופט במסגרות שונות עד לתפקידו האחרון כמבקר המדינה ונציב תלונות הציבור.בסר, שכיהן קודם לבואו לבורסה כמנכ"ל משרד מבקר המדינה, סיפר על הרפורמה שהוביל לינדנשטראוס בעבודת משרד המבקר, שהביאה להגברת השקיפות והביקורת על אישי ציבור והטלת אחריות ישירה על בעלי תפקידים בכירים. במהלך כהונתו טיפל לינדנשטראוס בפרשות רבות ומפורסמות ובהן : אברהם הירשזון, קופת חולים מאוחדת, פרשיות אהוד אולמרט, המשט הטורקי, התנהלות הדרג המדיני במלחמת לבנון השנייה, השריפה בכרמל, דו"ח הרפז ועוד.
מיכה לינדנשטראוס סיפר כי נכנס לתפקיד באחת התקופות הסוערות שידעה מדינת ישראל - מלחמת לבנון השנייה. "אני והצוות שלי עשינו ימים כלילות כדי לקדם את המושג 'ביקורת פעילה'. בדומה לאימרתו המפורסמת של נשיא בית המשפט העליון לשעבר - אהרן ברק, 'הכל שפיט', אני טוען ש'הכל בקיר' וראוי לביקורת. לנגד עיננו עמדה תמיד המצוקה של הציבורים הנחשלים בישראל, ושכבות המצוקה שימשו לנו דוגמה למה שאנחנו צריכים להילחם עליו. ילדים לא צריכים לחיות מתחת לקו העוני, ויש שכבות נרחבו בישראל הזקוקות לסיוע שלנו."
בהמשך סיפר לינדנשטראוס על מבנה משרד המבקר ונציבות תלונות הציבור, מנה את החטיבות המרכיבות את המשרד ותיאר את פועלן: "בשנה שעברה הוגשו 15,000 תלונות לנציבות - 35% מהן נמצאו מוצדקות. נציבות תלונת הציבור מהווה כלי רב ערך עבור הציבור בישראל ועל כן, במהלך כהונתי החלטתי לפתוח שלוחות של המשרד בכמה ערים וישובים בישראל בנוסף למשרד הראשי בירושלים. הקמתי סיירת למלחמה בשחיתות ובמהלך כהונתי נעשתה עבודה מצוינת בנושא זה. איני מצטער על החריפות והקשיחות בביקורת שהנהגתי. יש אמון מלא בציבור למה שביקורת המדינה עושה כיום" - אמר לקול מחיאות הכפיים בקהל.
בסיום דבריו השיב לינדנשטראוס לשאלות הקהל והתייחס בקצרה לדו"ח הרפז: "אני מקווה שכל העניין יסתיים מהר ככל האפשר משום שהסחבת בטיפול בנושא זה עלולה לגרום נזק".
לצפייה בתמונות נוספות מהביקור לחצו
כאן