ענף היהלומים הישראלי בנציגות שיא בתערוכת HKTDC

ענף היהלומים הישראלי בנציגות שיא בתערוכת HKTDC

בתערוכת התכשיטים הבינלאומית של הונג קונג שתתקיים ב-5-9 במארס 2013, יציגו 90 חברות בביתן הישראלי – הביתן הלאומי הגדול ביותר בתערוכה
ענף היהלומים הישראלי יפגין את הנוכחות הגדולה אי פעם בתערוכת התכשיטים הבינלאומית של הונג קונג (HKTDC), שתתקיים ב-5-9 במארס 2013. 90 חברות יציגו בביתן הישראלי, המאורגן על ידי מכון היהלומים הישראלי (IDI) ומשתרע על שטח של למעלה מ-1,000 מ"ר. ביתן היהלומים הישראלי, הביתן הלאומי הגדול ביותר בתערוכה, ימוקם באולם 3FG.
 
בנוסף לחברות המציגות בביתן, שבע חברות ישראליות יהיו ממוקמות בחדר הנגיד (Chancellor), המוקדש באופן בלעדי ליהלומים, ועשר חברות ישראליות נוספות יציגו באולם הטבע (Hall of Nature) ובאולם התהילה (Hall of Fame), וכן במיקומים אחרים ברחבי התערוכה.
 
המציגים הישראלים יציגו יהלומים בכל הליטושים והגדלים, כשכמה מן החברות יציגו יהלומים גדולים וחשובים במיוחד ויהלומי פנסי צבעוניים. כשליש מהמשתתפים בתערוכה יציגו גם תכשיטים מעוצבים מיוחדים, המציגים את היהלומים שלהם בצורה הטובה ביותר. ברוב הדוכנים בביתן יקבלו את פני המבקרים גם מתורגמנים לסינית. בדוכן המידע של מכון היהלומים, שימוקם במרכז הביתן, ניתן יהיה לקבל מידע על הענף, וסיוע בנוגע להתמצאות ברחבי הביתן.
 
בדומה לעבר, גם הפעם יוקם אתר יעודי למציגים בתערוכה, שאליו ניתן להגיע דרך הפורטל של מכון היהלומים, ויאפשר למבקרים לסייר בביתן באופן מקוון לפני פתיחת התערוכה. האתר כולל פרטי קשר של כל המציגים הישראלים, לרבות חברות שאינן משתתפות בביתן, וכן מפה המציינת את מיקומם בתערוכה.
 
אסיה היא השוק השני בגודלו עבור יהלומים מלוטשים מישראל, והיעד לכ-35% מסך היהלומים המלוטשים המיוצאים מישראל מדי שנה, כאשר מספרים אלו גדלים בהתמדה. בנוסף להונג קונג, ישראל מספקת יהלומים מלוטשים גם לשווקים אחרים באסיה, ובהם סין, הודו, תאילנד, סינגפור ויפן.
ראשי ענף היהלומים הישראלי מאמינים, כי עכשיו - יותר מתמיד - אסיה חייבת להיות מוקד עיקרי עבור ענף היהלומים הישראלי. לדברי מוטי גנץ - יו"ר מכון היהלומים, "שווקים אלו מפגינים צמיחה מרשימה ואנו מתייחסים אליהם כאל הכיוון העתידי של ענף היהלומים הישראלי. אנו מאוד מעוניינים להרחיב את עסקינו באזורים עצומים אלו, המתפתחים במהירות - הן בשווקים שאנו מכירים היטב, כמו הונג קונג, הודו וסין, והן בשווקים חדשים, כגון סינגפור, תאילנד, טאיוון ו-וייטנאם".
 
מנכ"ל קבוצת מכון היהלומים - אלי אבידר, הדגיש כי על מנת להשיג זאת, המכון משתתף בשלושה אירועים גדולים של הענף בהונג קונג - בפברואר, ביוני ובספטמבר - וכן הוסיף ללוח האירועים השנתי שלו גם את שנחאי.
 
אבידר הוסיף, כי הוא חש אופטימיות בנוגע להצלחת התערוכה הזו. "תערוכת הונג קונג במרץ היא המבוססת ביותר באיזור, ומושכת קונים רבים מהאיזור כולו, כולל מאוסטרליה המרוחקת. ענף היהלומים העולמי נמצא כעת בתנופה, לאחר שחווה תקופה קשה בשנת 2012. אנו רואים ביקושים טובים מאוד מאז הרבעון האחרון של 2012, והתערוכות שבהן השתתפנו מאז תחילת השנה היו מבטיחות מאוד".
לדברי אבידר, נציגות מכון היהלומים בהונג קונג מובילה את המאמצים לחיזוק קשרי הסחר באיזור. בנוסף, ציין אבידר, כי הפורטל של מכון היהלומים בשפה הסינית הפך לכלי חשוב לקידום מגעים ישירים עם המדינות הללו.
 
באדיבות פורטל מכון היהלומים הישראלי