"דפוס הגידול של יהלומי CVD הוא סימן ההיכר הטוב ביותר שלהם"

"דפוס הגידול של יהלומי CVD הוא סימן ההיכר הטוב ביותר שלהם"

כך אמר טום מוזס - סגן נשיא בכיר והאחראי על המעבדות ב-GIA, שהרצה אתמול (19.3.13) במסגרת שבוע היהלומים האמריקאי והבין לאומי המתקיים בבורסה
טום מוזס - סגן נשיא בכיר והאחראי על המעבדות ב-GIA - מצא פתרון יעיל לתופעת הג'ט לג (יעפת): "סיור אחד באולם המסחר של הבורסה הצליח לטעון אותי בכל כך הרבה אנרגיה" – אמר לקהל הרב שהתכנס אתמול (19.3.13) לשמוע את הרצאתו בנושא חידושים בעולם הגמולוגיה. "כל הכבוד לאירוע המוצלח ולסינרגיה שנוצרה בין בורסת היהלומים הישראלית לבורסת היהלומים האמריקאית. אין ספק, כי שיתוף הפעולה ביניכם ישפיע לא רק על חברי הבורסות שלכם אלא על ענף היהלומים כולו" – אמר.
  
                       
                      "רק לפני כמה חודשים נחשף נסיון הונאה רחב היקף ביהלומים סינתטיים"
                      צילום: פוקס
                       
                      "כל הכבוד לאירוע המוצלח ולסינרגיה שנוצרה בין הבורסות"
                      צילום: פוקס
 
מנכ"ל הבורסה - מוטי בסר, שהנחה את האירוע סקר את פועלו המרשים של מוזס בתחום הגמולוגיה. נשיא הבורסה - יאיר סהר, הודה מעומק הלב "על כל שעשית עבור ענפי היהלומים הישראלי והאמריקאי." נשיא ה-DDC - ראובן קאופמן, ציין כי הוא "שמח לדעת שמאחורי התעודות של ה-GIA עומדת דמות כה ברת סמכא ולבבית כמו טום מוזס."
 
במהלך הרצאתו עמד טום מוזס על החשיבות של ההתפתחויות האחרונות בזיהוי יהלומים סינתטיים: "תופעת החדירה של יהלומים סינתטיים למסחר הלגיטימי הולכת וצוברת תאוצה. רק לפני כמה חודשים נחשף נסיון הונאה רחב היקף ביהלומים סינתטיים" - אמר. לדבריו, יהלומים סינתטיים נמצאים בשימוש כבר משנות ה-50 של המאה הקודמת הן בתעשיות שונות והן לצורכי מחקר. המכשור הקיים בתחום לא השתנה באופן משמעותי בעשורים האחרונים וגידול יהלומים סינתטיים מתבסס על אותה טכנולוגיה שהייתה קיימת בשנות ה-70.
 
"הנושא המדאיג ביותר הוא טיפולי הצבע, כיום אנו עדים להתפתחות של שוק משני ליהלומים כחולים. יצרנים של יהלומים סינתטיים מצליחים לייצר יהלומים צבעוניים ללא תכלילים, ומעבירים אותם תהליכים נוספים לאחר גידולם, המקשים על זיהויים." לדבריו, כאשר מערבבים יהלומים סינתטיים וטבעיים ביחד באותה החבילה, מהווה הדבר "אתגר עבור מעבדות ה-GIA בעולם."
 
במהלך ההרצאה עמד מוזס על השיטות העדכניות לזיהוי יהלומים סינתטיים, על סוגי היהלומים הסינתטיים הקיימים כיום בעולם ועל שיתוף הפעולה הפורה בין ה-GIA ודה בירס בנושא. "דה בירס היא בעלת ברית חזקה שלנו ואנחנו משתפים פעולה כבר שנים רבות. במהלך השנים הצטבר בדה בירס ידע רב שאנחנו חולקים על אודות יהלומים סינתטיים ."
 
"קיימים שלושה סוגי יהלומים סינתטיים: יהלומים שגודלו בתנאי טמפרטורה ולחץ גבוהים (HPHT) המדמים את תנאי היווצרותם הטבעיים במעבה האדמה, יהלומי CVD הנוצרים בתהליך של ספיחה כימית מפאזה גזית, ויהלומי NPD חדשים יחסית, הנוצרים באמצעות ננו טכנולוגיה, שפותחו ביפן לצורכי מחקר תעשייתי. יהלומי CVD הם יהלומים סינתטיים חדשים העוברים תהליך שיפור טכנולוגי משמעותי בשנים האחרונות. עם זאת, בתהליך גידולם לא ניתן לסלק את דפוס הגידול השכבתי המשמש כסימן ההיכר הטוב ביותר של יהלומים אלה."
 
את דבריו סיים מוזס בנימה אופטימית: "ה-GIA הוקם כדי להבטיח את אמון הצרכנים במוצר שהם קונים במיטב כספם. אמצעי הזיהוי שברשותנו הולכים ומשתכללים. יש מאפיינים קבועים לכל סוגי היהלומים הסינתטיים, והמעבדות שלנו עושות את עבודתן נאמנה ושומרות על אמון הצרכנים בעזרת הכלים המדעיים הטובים ביותר הקיימים כיום."
 
מוזס אמר עוד, כי ה-GIA פועלת ליצירת ערכה לזיהוי יהלומים סינתטיים שתעמוד לרשות יהלומנים ברחבי העולם. הערכה תהיה זמינה לרכישה במהלך השנתיים הבאות.
 
לצפייה בתמונות נוספות מההרצאה לחצ/ו כאן