כך עולה מהדו"ח השנתי של הביקוש הצרכני העולמי שהציגה באחרונה ענקית היהלומים - דה בירס; סין מובילה את המכירות בעולם עם עלייה של 8%-10%
דה בירס מעריכה כי הביקוש הצרכני ליהלומים עלה בשנת 2012 ב-2%-3% לעומת ביקוש של 10% שנרשם בשנת 2010, כך מדווח אתר האינטרנט של רפפורט. מדו"ח הסקירה השנתי של הביקוש הצרכני העולמי שהציגה דה בירס, עולה כי היחלשות של משתנים מקרו כלכליים ואי הוודאות בהודו וסין, בשילוב הססנות שמפגינים הצרכנים בשווקים מתפתחים, השפיעו באופן שלילי על שוק היהלומים העולמי.
הסקר שעליו מתבסס הדו"ח של דה בירס, מדד את שיעור הצמיחה של המחיר הסיטונאי של מלוטש בדולרים. סין מובילה את מדד המכירות עם עלייה של 8%-10%, בעוד שהביקוש בארצות הברית וביפן עלה ב-5%-6%. בשוק ההודי נרשמה ירידה של 5% במונחים דולריים, בעיקר לאור הפיחות שחל בערך הרופי. עם זאת, מכירות תכשיטי היהלומים בהודו שבוצעו במטבע המקומי עלו ב-9%.
גם בשנת 2012 שממרה ארצות הברית על מעמדה כשוק המוביל בעולם בביקוש ליהלומים עם פלח שוק של כ-37% - לעומת פלח שוק של 42% בשנת 2007. אחריה ברשימה נמצאות סין עם פלח שוק של 11%, יפן עם 10% והודו, שסוגרת את רשימת ארבעת שוקי היהלומים המובילים בעולם עם פלח שוק של כ-9%.
לדברי דה בירס, רמות המלאי הקמעונאי בכל ארבעת שוקי המפתח, היו מעט יותר נמוכות לעומת שנת 2011. רמות המלאי שנרשמו משקפות עלייה בזהירות שמפגין השוק הקמעונאי והגברת היעילות באמצעות הגדלה של המלאי. דה בירס הבחינה גם בשינוי בביקוש הצרכני לכיוון של סחורה מלוטשת בגודל קטן ובאיכות נמוכה יותר, לאור רגישות יתר של הצרכנים למחירים גבוהים של יהלומים.
טבעות אירוסין וחתונה המשיכו גם בשנה שעברה להיות המוצרים הנמכרים ביותר בשוק היהלומים בארצות הברית. הדו"ח לא מצביע באופן מובהק על קטגוריית מוצר מובילה בהודו וביפן, אך מציין כי טבעות המשובצות בכמה יהלומים שאינן למטרת חתונה / אירוסין, זכו בפופופלריות גבוהה בשווקים אלה לעומת שווקים מובילים אחרים. בסין, המוצר הנמכר ביותר בשנה שעברה היה טבעות סוליטייר ששימשו בעיקר לחתונות ולציון ימי נישואים.
מניתוח תוצאות משוב שמילאו הקמעונאים עולה, כי קטגוריות המלוטש הפופולריות השתנו בהתאם לשווקים. בארצות הברית נרשם ביקוש ער לסחורה בגודל 0.50-0.99 קרט, ברמת ניקיון SI ובצבע H+, בעוד שבסין נרשם ביקוש גבוה לסחורה בגודל 0.30-0.49 קרט ברמת ניקיון VS ובצבע G-H. הסחורה המבוקשת בהודו היתה בגודל 0.02-0.07 קרט, ברמת ניקיון VVS-VS ובצבעים שבין G ל-H.
דה בירס צופה כי בשנת 2013 יתגבר הביקוש קמעא בשל היציבות בשוק האמריקאי ושיפור בתחזית הצמיחה בשוק ההודי. שיעור הצמיחה בסין צפוי להתייצב גם כן.