טקס יקירי תעשיית היהלומים לשנת 2013

טקס יקירי תעשיית היהלומים לשנת 2013

דב טננבאום, שנשא דברים בשם היקירים: "ערב זה לא נעשה למען היקירים, הוא נעשה למעננו ולמען הדורות הבאים. ההוקרה היא על עשייה בעבר, עידוד התעשייה בהווה, וזאת למען עתיד טוב יותר לתעשיית היהלומים" 
טקס יקירי תעשיית היהלומים שעורכת התאחדות תעשייני היהלומים בישראל שנערך אתמול (21.5.13) בתיאטרון היהלום שבמתחם הבורסה,  עמד השנה בסימן קשירת עבר מפואר לעתיד טוב יותר. כפי שביטא זאת היטב דב טננבאום, שנשא דברים בשם היקירים: "ערב זה לא נעשה למען היקירים, הוא נעשה למעננו ולמען הדורות הבאים. ההוקרה היא על עשייה בעבר, עידוד התעשייה בהווה, וזאת למען עתיד טוב יותר לתעשיית היהלומים".
 
                            
                          בכירי ענף היהלומים מעניקים את התואר יקיר התעשייה 
 
13 אנשים קיבלו אתמול את אות "יקיר תעשיית היהלומים" בטקס שנערך בנוכחות כ- 500 אורחים. בין מקבלי אות "יקיר תעשיית היהלומים" הפעם:
 
גדליה אהרונוב – מהראשונים בענף שהחלו לנסוע להודו לרכוש מלוטש, אדם המפנה יהלומנים ישראלים לקניינים וספקים בהודו ויוצר עבורם קשרים בלי לקחת עמלה או כל גמול אחר.
 
רפאל אהרוני – פעיל ציבור הפועל רבות לקידום תעשיית היהלומים הישראלית ומדינת ישראל ממקום מושבו בהונג קונג.
 
אליעזר ברוידה – יצרן שהחל דרכו כחותך ובוקע, העמיד דור של בוקעים בתעשיית היהלומים.
 
ברוך גרינברגר ז"ל (נ' 2010) – ניצול שואה יצרן שפעל רבות כמשכין שלום בין יריבים עסקיים, היה ידוע כבעל משרד סעד פרטי.
 
בצלאל דייגי ז"ל (נ' 1985) – סוחר בעל טביעת עין מעולה ברכישת גלם, מהראשונים שייבאו קפס מבלגיה, נמנה עם הראשונים שייצרו משולשים מגלם זה.
 
אליעזר זילברמן ז"ל (נ' 2009) – ניצול שואה שעסק בליטוש בעצמו ועם קבוצות ליטוש, וסייע לנזקקים ברוחב לב והירבה במתן בסתר.
 
דוד יעקובוביץ' – בוחן יבוא יצוא, שימש כסגן המפקח על היהלומים וממונה מטעם הממשלה על על פיתוח מפעלי יהלומים באזורי פיתוח.
 
דוד (דני) לוסטיג – עם חברת האחים לוסטיג היה בין הראשונים שהכירו ופיתחו את השוק היפני ופיתחו מחלקה של מכונות ליטוש אוטומטיות.
 
אברהם עמנואלי (פילוסוף) ז"ל (נ' 1944) ממקימי קורפאורטיב יהלומי בוכרה.
 
עוזיאל עציוני-טימברג – לוטש, מהראשונים שהשתלמו בליטושי פנטזי ומומחה בליטושים אלה.
 
יצחק פורם ז"ל – נשיא בורסת היהלומים לשעבר שפעל רבות לשיתוף פעולה בין הגופים בענף ולקידום בורסת היהלומים בדרכים רבות.
 
אשר רפאל - יצרן שהתחיל דרכו כלוטש מוכשר לאבנים גדולות, היה מהפעילים הבולטים באגודה לקידום ייצור היהלומים.
 
לאו שכטר - בעל תחושה ציונית עמוקה שממקום פעילותו בניו יורק דאג להקים פעילות בולטת ומובילה בענף היהלומים הישראלי, הראשון שפתח משרד מכירות בטוקיו, מראשונים שחדרו לשוק בהונג קונג והיה הראשון שהכניס מחשב כאמצעי לניהול מלאי.
 
יו"ר ועדת הארגון של הטקס - יעקב קטן, שפתח את הטקס אמר כי "זו פעם ראשונה עבורי לפתוח את טקס יקירי תעשיית היהלומים. מאחורי טקס זה מסתתרים חודשים רבים של חשיבה ושעות עבודה רבות שהושקעו על מנת שיהיה טקס ראוי ורב רושם עבור האישים שנבחרו. בשנת 1989 ייסד אורי שוורץ את קבלת התואר "יקיר תעשיית היהלומים". מאז ועד עתה קיבלו 127 אישים את התואר. עם 13 היקירים המקבלים היום את התואר יגיע המספר ל- 140. אך אנו עדיין לא סיימנו להוקיר את האנשים שבנו את התעשייה שלנו. אנשים אלה מהווים פאזל אנושי מגוון שהמאפיין שלהם הוא אהבת המדינה, התעשייה והעשייה".
 
נשיא התאחדות תעשייני היהלומים - אברהם טראוב אמר כי, "בהכנת הערב הזה היו שותפים יהלומנים שעשו עבודתם בהתנדבות ועל חשבון שעות עבודה ויש להודות להם על כך. מלאכת הבחירה לתואר יקיר תעשיית היהלומים לא קלה, לקבלת התואר נבחרו יצרנים ממקימי ענף היהלומים הישראלי שפועלים למען התעשייה, נציג ממשלה ואנשים שעמלו בחריצות לא רק למען עסקיהם הפרטיים אלא למען הציבור כולו". בין שאר דבריו חזר טראוב על חזונו להחזרת ליטוש היהלומים לישראל ומתן אפשרות להגדיל את מספר היידים העובדות כאן.
 
באי הטקס הופתעו שהוקרנה ברכת ווידאו מראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו. נתניהו ברך את היקירים ואמר כי "הוקמה בישראל תעשיית יהלומים מפוארת המתמודדת כיום במציאות משתנה ורבת אתגרים. הממשלה ותעשיית היהלומים צריכות ללכת יד ביד ולהבטיח את קיומה של התעשייה בישראל. ההצלחה שלכם היא גם ההצלחה שלנו".
 
נשיא התאחדות תעשייני היהלומים, ויו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים - צביקה אורן שכיבד את הטקס בנכחותו התייחס למצב הכלכלי במדינה ואמר כי, "אנחנו עומדים בפני מצב של קיצוצים וגזרות מחד והזדמנויות מאידך. עלינו לשמור על כושר התחרות של התעשייה הישראלית, על ריווחיות החברות, להכשיר כח אדם מקצועי ולשמור על הזדמנויות תעסוקה רבות ככל האפשר".
 
יו"ר מכון היהלומים - מוטי גנץ בירך את היקירים ואמר כי מקבלי אות יקירי התעשייה היום משקפים את המיגוון האנושי שהתקבץ בבורסת היהלומים, יהודים מכל העולם העובדים יחד זה עם זה.
 
נשיא בורסת היהלומים - יאיר סהר אמר: "אם נחבר יחד את כל שנות הניסיון של מקבלי האות היום נגיע ל- 500 שנות ניסיון בתחומי שיווק, ייצור, מסחר ובנקאות. מה שיש לנו היום בבורסת היהלומים הקיימת 75 שנה הוא בזכות המייסדים ואנו ממשיכי דרכם. חובה עלינו ליצור את הכלים ליצירת דור המשך, כך שבעוד 20 שנה אנחנו נעמוד פה כיקירים ויגידו עליהו איזה תעשייה נפלאה היתה לנו".
 
המפקח היהלומים - שמואל מרדכי התייחס לתרומתו של ענף היהלומים לתעשייה בישראל: "בשנות החמישים עמד המחזור בתעשיית היהלומים על 70 אלף דולר. כיום הוא עומד על 14-15 מיליארד דולר. מדינת ישראל אומרת לכם תודה על תרומתכם לכלכלת המדינה".
 
נציג נשיאי הכבוד של ההתאחדות והבורסה - שמואל שניצר, התייחס לסמיכות טקס קבלת חברים חדשים לבורסת היהלומים לטקס יקירי תעשיית היהלומים ואמר כי, "שילוב בין צעירים למורשת התעשייה מבטיח עתיד טוב יותר לתעשיית היהלומים".
 
נשיא בורסת אבני החן - שלמה אשד בירך בשם חברי הבורסה לאבני חן את מקבלי האות ואת יוזמי הטקס המכובד.
 
הטקס הסתיים בשירת התקווה.
 
מאת: איריס הורטמן מידענית מכון היהלומים