ענף היהלומים הישראלי בנציגות הגדולה ביותר בתערוכת הונג קונג

ענף היהלומים הישראלי בנציגות הגדולה ביותר בתערוכת הונג קונג

120 חברות יהלומים מישראל יציגו בתערוכה; מסד נתונים ממוחשב יאפשר לקניינים לאתר באופן ממוחשב את הסחורה שהם מחפשים ואת המציג הישראלי שמחזיק בה
עם 90 מציגים בביתן הישראלי ועוד 30 מציגים נוספים ברחבי התערוכה, צפוי ענף היהלומים הישראלי להפגין את הנוכחות הגדולה ביותר בתערוכת התכשיטים ואבני החן שתתקיים ב-17-11 בספטמבר 2013 בהונג קונג - כך מדווח מכון היהלומים הישראלי. בשל הביקוש הרב בקרב חברות יהלומים ישראליות ולאור שטח התצוגה המוגבל, נותרו כ-50 חברות ברשימת המתנה.
 
במטרה להקל על הקניינים בתערוכה במהלך חיפוש הסחורה שהם מעוניינים לרכוש, הקים מכון היהלומים הישראלי מסד נתונים ממוחשב (Data Base) הכולל את כל הסחורה של המציגים במשלחת הישראלית שמקוטלגת לפי שמותיהם. מסד הנתונים, הנמצא בדוכן המידע של מכון היהלומים, יאפשר למבקרים לציין את סוג הסחורה שהם מחפשים, ולאתר באופן אוטומטי באמצעות המחשב את הספק הישראלי שמחזיק בה, הן בביתן הישראלי והן מחוצה לו.
 
הביתן הישראלי ימוקם באולם 9,7 ו-11 ב-Asia World Expo. דוכן המידע ימוקם במרכז הביתן. כדי לסייע בהכוונת הקניינים, יספקו נציגי מכון היהלומים הישראלי מידע על אודות ענף היהלומים הישראלי, ויירשמו קניינים לפורטל האינטרנט של המכון.
 
תערוכת התכשיטים של הונג קונג מהווה אירוע מפתח לענף היהלומים הישראלי, הרואה בשווקים האסיאתים, בהובלת הונג קונג, את אחד מאזורי הצמיחה ארוכת הטווח החשובים ביותר. הונג קונג הינה יעד היצוא השני בגודלו אחרי ארצות הברית למלוטש מישראל, ומהווה קרוב ל-30% מסך יצוא המלוטש הכולל של ישראל.
 
תערוכת התכשיטים של הונג קונג נחשבת לאחת התערוכות החשובות הפונות לשווקים באסיה, במיוחד בשל קיומה בסמוך לעונות החגים - חג המולד, דיוואלי וראש השנה הסיני, בהם עולה הביקוש לתכשיטים ויהלומים.
 
במטרה למקסם את החשיפה בתערוכה, יעניק מכון היהלומים הישראלי את חסותו לארוע קבלת הפנים בתערוכה. בנוסף, נמנה מכון היהלומים הישראלי על שותפי הכבוד בטקס פרסי ה-JNA המציין הישגים יוצאי דופן ומצויינות בענף התכשיטים העולמי, תוך התמקדות ביבשת אסיה. פרסי ה-JNA יחולקו במהלך ארוחת ערב חגיגית שתתקיים במלון ה-"Grand Hyatt" בהונג קונג ב-12.9.13.
 
יו"ר מכון היהלומים - מוטי גנץ אמר כי הוא מאמין בפוטנציאל העצום בשווקים האסיאתים. "אנו רואים באסיה, ובהונג קונג כשער הכניסה אליה, שוק עצום ובמידה רבה בלתי מנוצל ליהלומים. למרות שכעת חלה האטה מסוימת בשווקים באסיה, אנו משוכנעים כי הם ישובו להתחזק ולצמוח. אנו רק מתחילים לגרד את קצה הקרחון".
 
מנכ"ל מכון היהלומים - אלי אבידר הביע אופטימיות לקראת התערוכה. "הניסיון שלנו בתערוכות קודמות הוכיח כי ענף היהלומים הישראלי הסתגל בהצלחה לשינויים בשוק. המציגים שלנו מתמחים כעת בהצגה של סחורה ממוקדת במקום מבחר מגוון. לכן, הביתנים שלנו נחשבים יותר כבוטיקים בעלי מומחיות מסוימת מאשר סופרמרקטים. אנו חשים כי זו הדרך הנכונה להגיע לשווקים נוכח האקלים הכלכלי העכשווי".