חברת שרין טכנולוגיות קיימה השבוע בבורסה מפגש מיוחד בנושא; מפתח הגלקסי: "מי שלא משתמש באותה הטכנולוגיה שבה משתמש מוכר הגלם יפסיד אבן אחר אבן ולא יוכל להישאר במשחק"
חברת שרין טכנולוגיות קיימה השבוע בבורסה מפגש מיוחד שבמהלכו הציגה טכנולוגיות מתקדמות לתכנון ביקוע וליטוש גלם. אל המפגש שהתקיים במסעדת קולינן ביוזמת התאחדות תעשייני היהלומים הגיעו עשרות חברי בורסה שרצו ללמוד מקרוב על יכולות הגלקסי (גליתאה) - מערכת תכנון האבנים המתקדמת של שרין.
נשיא התאחדות תעשייני היהלומים - בומי טראוב אמר: "קיבלנו החלטה להחזיר לישראל את היצור מחצי קרט ומעלה, אך זה יקרה מעצמו אם כולנו לא נעשה משהו. ידע יש פה, טכנולוגיה וכסף יש פה. מי שלא הפסיק לייצר יודע שבלי טכנולוגיה עכשווית של היום אי אפשר לעבוד ביהלומים. הרוב המוחלט של הסחורות עובר דרך הטנדרים שהפכו לכח המוביל וכולנו מתמודדים על אותו הפלח ואותה הסחורה. ללא הטכנולוגיה לא נוכל לעבוד ולהמשיך להיות תחרותיים.
מ"מ מקום נשיא הבורסה - קובי קורן אמר: "יש אמרה באנגלית, if you can't beat them join them. פעם היינו בוחנים אבן בעיניים, אבל היום הטכנגולוגיה מתפתחת ומאפשרת לנו לקבל מבט עמוק יותר. אי אפשר לנצח את הטכנולוגיה ועלינו ללמוד לעבוד יחד איתה ולא נגדה".
מנכ"ל שרין - עוזי לב עמי, אמר: "טכנולוגיה זו רכבת שיצאה מהתחנה. כל מי שנמצא כאן יכול להנות מהעובדה שחברת שרין נוהגת ברכבת. את הרעיונות שלנו אנו קודם כל בודקים כאן ברמת גן, עם יהלומנים שיושבים כאן. כל מי שרוצה להבין את המשמעות של כיצד לעשות כסף מטכנולוגיה, וכל מי שיושב כאן בחדר, יכול להנות מהעובדה ששרין היא חברה ישראלית. עד עכשיו דיברנו על גלם, אבל שרין נכנסת יותר ויותר לנושא של המלוטש. אנחנו רוצים לחשוף היום בפניכם רעיונות שיחשפו בפניכם את הכיוון אליו הטכנולוגיה מתפתחת".
מפתח מערכת הגלקסי - חיים שלזינגר, עמד על השינויים בתהליך מכירת הגלם לסוחרים, והציג את יכולות המערכת. "היום נדבר על תכנון של אבנים מורכבות, ספקולטיביות. הטכנולוגיה שלנו מאפשרת להפיק יותר מהאבן שקנינו. מי שלא משתמש באותו קנה המידה ובאותה הטכנולוגיה שבה משתמש מוכר הגלם יפסיד אבן אחר אבן ולא יוכל להישאר במשחק. לכן יש ללכת עם הטכנולוגיה כדי להבין מה אפשר לעשות עם האבן במטרה להפיק את המקסימום ממנה".
"כלי הייצור, הבדיקה והעבודה נמצאים בתוך תהליך העבודה של המערכת. עד לפני כמה שנים היינו מחלקים אבן מורכבת לשניים, פותחים את האבן בחלונות, ולוקחים ניחוש מושכל עד איפה הפגמים מגיעים, ובדרך כלל מנסרים לשניים. אבל הניסור הזה גרם לכך שהיינו מאבדים חלק גדול מהאבן. היום אנחנו יודעים להסתכל על האבן לגמרי אחרת. אנחנו מבינים איפה נמצא כל פגם באבן, וכך יודעים להסתכל על כל החלל שנשאר לנו".
"אנחנו יודעים לקחת היום אבנים ולחלק אותם לחלקים רבים ויודעים בעזרת הטכנולוגיה לייצר תוכנית וליישם אותה על רצפת הייצור. כשמסתכלים על אבנים מורכבות ספקולטיביות לא ניתן להגיע למיצוי גבוה מהאבן ללא הטכנולוגיה, בבחינת סוף מעשה במחשבה תחילה. אנחנו יודעים כבר על שולחון התכנון לאן אנחנו רוצים להגיע".
בהמשך התייחס מנכ"ל שרין -עוזי לב עמי, להבדלים בין רמת המידע שיש בידע מוכר הגלם והקונה. "זה עולם של מצוינות. ספק הגלם יודע מה הוא מחזיק ביד ורוצה לקבל את המחיר הטוב ביותר עבור הגלם שלו. שרין כחברה מסחרית אינה יכולה לחייב אותו לחשוף בפני הקונה את כל המידע שיש לו על אבן מסויימת. אנחנו מוכנים לשתף פעולה כדי שכל המידע שנמצא בידי סוחר הגלם יהיה גם בידי הקניין, אך הדבר דורש שיתוף פעולה מצד מוסדות ענף היהלומים העולמי".