נשיא הבורסה - שמואל שניצר: ""אין אפשרות לעצור את הסחר בסינתטיים אך יש חשיבות גדולה לזהות אותם, והמכשירים החדשים יסייעו בכך באופן ניכר"
שני מכשירים חדשים ומתקדמים ביותר שפיתח המכון הגמולוגי של אמריקה (GIA) לזיהוי יהלומים סינתטיים הוכנסו היום (ה') בטקס חגיגי לשימוש האגף הטכנולוגי של הבורסה. סגן נשיאת ה-GIA ומנהל חטיבת המחקר והמעבדות העולמי - טום מוזס, כיבד בנוכחותו את טקס הענקת המכשירים, שהתקיים באולם הגלם במעמד נשיא הבורסה - שמואל שניצר, ובהשתתפות בכירי ענף היהלומים הישראלי, חברים מהנהלת הבורסה וחברי בורסה רבים.
נשיא הבורסה - שמואל שניצר, עמד על התהליך שקדם להבאת המכשירים המתקדמים לבורסה. "במהלך שבוע היהלומים הישראלי בניו יורק, נודע לנו כי ה-GIA מתכוון להכניס לשימוש
מכשיר חדש לזיהוי יהלומים סינתטיים. באותו השבוע נפגשנו יו"ר ועדת תעשייה - יורם דבש, ואני עם טום מוזס, שכבר בתחילת הפגישה אמר לנו כי ה-GIA יעניק לבורסה מכשור מתקדם לזיהוי יהלומים סינתטיים. בהמשך רכשה הבורסה מכשיר זהה נוסף לשימוש החברים."
מנכ"ל הבורסה - מוטי בסר, יו"ר ועדת תעשייה - יורם דבש, מנהל חטיבת המחקר והמעבדות העולמי ב-GIA -
טום מוזס, נשיא הבורסה - שמואל שניצר ויו"ר מכון היהלומים הישראלי - מוטי גנץ, היום בטקס
צילום:
פוקס
שניצר עמד על החשיבות בזיהוי יהלומים סינתטיים ואמר: "אין אפשרות לעצור את הסחר בסינתטיים אך יש חשיבות גדולה לגילוי נאות במידה וסוחרים באבנים אלה. המכשירים החדשים שנכנסים היום לשימוש יסייעו לנו מאוד בזיהוי הסינתטיים באמצעות הטכנולוגיה המתקדמת שלהם. אני רוצה להודות בשם הבורסה ל-GIA, על תרומתם האדיבה ולטום מוזס, על הכנסת האורחים בניו יורק. אנו מודים לך מאוד ומעריכים מאוד את שיתוף הפעולה והחברות שלך. בהזדמנות זו אני רוצה גם להודות ליו"ר מכון היהלומים - מוטי גנץ, שנמצא כאן היום וליו"ר ועדת תעשייה - יורם דבש , על תרומתם בהבאת המכשירים לבורסה."
סגן נשיאת ה-GIA ומנהל חטיבת המחקר והמעבדות העולמי - טום מוזס, אמר: "ההשתלמות הראשונה שה-GIA ערך בישראל היתה לפני 45 שנים, ומאז מערכת היחסים בינינו רק הלכה והתהדקה. הטקס שאנו מקיימים היום מהווה עוד נדבך חשוב ביחסים בין ה-GIA לבורסת היהלומים הישראלית. אנו ערים לכניסתם של היהלומים הסינתטיים למסחר הלגיטימי וידוע לנו שיש לנקוט אמצעים נגדיים. כעת יש לכם חברי הבורסה את היכולת לבחון אבנים כאן במקום. ה-GIA חוקר את התפתחות היהלומים הסינתטיים עוד משנת 1955. המחקר שאנו עורכים בנושא מאפשר לנו להטמיע את הידע שרכשנו בפיתוח מכשירים מתקדמים לזיהוי סינתטיים. אני רוצה להודות לד"ר וואי וונג, מנהל המחקר והפיתוח שנמצא כאן איתי היום ולכל המשתתפים. נשמח להמשיך ולהדק את שיתוף הפעולה בינינו בעתיד."
יו"ר ועדת תעשייה יורם דבש, אמר: "בורסת היהלומים הישראלית פועלת למען חבריה בכל המישורים. אי הצהרה על יהלומים סינתטיים וזליגתם למסחר הלגיטימי מהווים את אחת הבעיות החמורות ביותר בענף, ואנו נלחמים בה בעזרת האמצעים העומדים לרשותנו. כניסתם של המכשירים החדשים לאגף הטכנולוגי מציבה את הבורסה בחוד החנית בכל הקשור לזיהוי יהלומים סינתטיים."