נשיא הבורסה, שמואל שניצר, שיגר איגרת ברכה למשתתפים באירוע: "נעשה כל שביכולתנו כדי לפתח את הפוטנציאל של שוק אבני החן והיהלומים של אמריקה הלטינית"
"אני אופטימי מאד לגבי הפרויקט הזה, כי עד כה, לענף היהלומים באמריקה הלטינית לא היה מקום באזור לעשות עסקים באווירה פתוחה ושקופה" – כך אמר נשיא הכבוד של ה-WDC והיו"ר המייסד של מועצת המנהלים בבורסת היהלומים של פנמה (PDE), אלי אייזיקוב, בהשקת מרכז אבני החן והתכשיטים של פנמה שהתקיימה בשבוע שעבר בפנמה סיטי, בהשתתפות בכירי ענף היהלומים העולמי.
"כל הנהגת ענף היהלומים העולמי, הגיעה להשתתף בהשקה של הפרויקט הזה, מתוך הבנה של חשיבותו. עד כה אנשים נאלצו לנסוע למרחקים גדולים כדי לעשות עסקים, אך בקרוב יהיה כאן בניין שיארח את בורסת היהלומים של פנמה שתאפשר לקיים מסחר לגיטימי ושקוף. מיקומה של פנמה, המאפשרת בקרה ממשלתית ורגולציה הוא מושלם למדינות אמריקה. פרויקט זה יביא עסקים רבים לפנמה, לא רק למסחר ביהלומים, אלא גם בתחומים קשורים כמו תיירות ומלונות", אמר אייזקוב.
נשיא בורסת היהלומים הישראלית, שמואל שניצר, שנבצר ממנו להשתתף באירוע שלח את ברכתו למשתתפים: "השקת בורסת היהלומים של פנמה היא גולת הכותרת של מסע ארוך, לעתים מייגע. רבים מכם לא יכולים להבין את המאמצים האדירים שהושקעו כדי להגיע לאירוע המשמח הזה. בשם ענף היהלומים הישראלי, אשר בורסת היהלומים הישראלית על 3,500 חבריה היא הלב הפועם שלו, אני יכול להבטיח לכם שאנחנו נעשה את כל שביכולתנו כדי לעזור לפתח את הפוטנציאל העצום שיש לשוק אבני החן והתכשיטים באמריקה הלטינית להציע".
נשיא בורסת היהלומים של פנמה, ארז אקרמן, אמר כי, פנמה נקטה בצעדים ההכרחיים כדי להשתלב בסחר העולמי ביהלומים ובתכשיטים, והצטרפה לתהליך קימברלי ולקונפדרציית התכשיטים העולמית (CIBJO). "מרכז התכשיטים ואבני החן של פנמה מוקם על ידי שתי חברות פיתוח וניהול הנכסים הגדולות בפנמה,שנהנות מתמיכה ממשלתית מלאה", אמר.
השלב הראשון של הפרויקט - פתיחת בורסת היהלומים של פנמה (PDE) מתוכנן לשלהי 2014, עם 59 משרדים להשכרה, שיוצעו לברות מקומיות ואיזוריות. השלב השני של הפרויקט - בניית מרכז אבני החן והתכשיטים של פנמה המוערך בכ-200 מיליון דולראשר יכלול קמעונאי תכשיטים, בנקים ושירותים נוספים, כשבורסת היהלומים פנמה תשמש לו עוגן.