כנס הסברה על בורסת היהלומים של פנמה התקיים בבורסה לאבני חן

כנס הסברה על בורסת היהלומים של פנמה התקיים בבורסה לאבני חן

נשיא הבורסה, שמואל שניצר: "פתיחת הבורסה בפנמה יוצרת פלטפורמה לגיטימית ומסודרת למסחר עם מדינות דרום אמריקה ויש כאן פוטנציאל גדול"
כנס הסברה על השקת בורסת היהלומים של פנמה (PDE -Panama Diamond Exchange) התקיים היום )ה') בבורסה לאבני חן בהשתתפות נשיא בורסת היהלומים הישראלית, שמואל שניצר, נשיא הבורסה לאבני חן, שלמה אשד, נשיא בורסת היהלומים של פנמה, ארז אקרמן, נשיא הכבוד של ה-WFDB, אלי איזאקוב וקהל רב.
 
                            
                     נשיא בורסת היהלומים של פנמה, ארז אקרמן, היום בכנס
                     צילום: יענק'לה
 
נשיא בורסת היהלומים הישראלית, שמואל שניצר אמר כי: "פנמה פותחת לנו גישה לאזור דרום אמריקה, אזור שעד כה לא היה נגיש כל כך ליהלומנים מישראל. פתיחת הבורסה בפנמה יוצרת פלטפורמה לגיטימית ומסודרת למסחר עם מדינות דרום אמריקה ויש כאן פוטנציאל גדול".
 
נשיא הכבוד של ה-WFDB, אלי איזקוב, אמר: "פנמה הופכת להיות מרכז גדול ליהלומים שיהיה כמו דובאי בעתיד. הכנס שנערך לפני כמה שבועות בפנמה בהשתתפות כל מנהגי ענף היהלומים העולמי איפשר להציג את הבורסה החדשה, שהיא אחד הדברים הנפלאים שהולכים לקרות בענף שלנו".
 
נשיא בורסת היהלומים של פנמה, ארז אקרמן, בירך את אלי איזקוב. "בלי פעולתו של אלי איזקוב במיוחד בכל הקשור למעורבות עם הממשל, לא היתה הבורסה ואזור הסחר החופשי לא היה קורם עור וגידים. איזקוב פעל רבות מול נשיא פנמה כדי להסביר את האופי המיוחד של ענף היהלומים ואת תרומתו לכלכלת פנמה".
 
אקרמן עמד על התהליך המורכב שקדם להקמת הבורסה בפנמה. "מטרתנו היתה לשכנע את ממשלת פנמה לפתוח אזור סחר חופשי המיועד להיהלומים ואבני חן בתוך פנמה סיטי, בתוך בנין אחד שיבנה במיוחד לצורך זה. המטרה ליצור אזור שבו ניתן לסחור בצורה חוקית ולעבוד ללא מתווכים. במשך השנים עזרה בורסת היהלומים הישראלית הישראלית לממשלת פנמה להבין כיצד פועלת בורסה ליהלומים וכיצד פועל המסחר ביהלומים."
 
"ממשלת פנמה התייחסה לעניין מאד בחיוביות וכבר בשנת 2012 ביקשה וגם קיבלה חברות בתהליך קימברלי. אזור הבורסה נקבע בחוק כאזור סחר חופשי מלא - אין מיסוי על המסחר וגם אין מס חברות. אין צורך בויזה לפנמה ובנוסף מציעה ממשלת פנמה הטבות לחברי הבורסה בכל הקשור להגירה למדינה. כל חברה שתיפתח בבורסה בפנמה תוכל לקבל תושבות קבע בפנמה ואף אזרחות רגילה לאחר שנתיים של פעילות."
 
בתייחסו לקהילה היהודית בפנמה אמר אקרמן כי, "בפנמה יש קהילה יהודית גדולה בעיקר של יהודים מחלב שבסוריה. יש בתי כנסת, חנויות ומסעדות כשרות ואף שני בתי ספר יהודים, דתי וחילוני".
 
אקרמן תיאר גם את האזור בו מיועדת לקום הבורסה. "הבורסה מתוכננת להיות מגדל משרדים שימוקם באזור חדש שעובר פיתוח בפנמה סיטי הנמצא במרחק של כ-10 ד' נסיעה משדה התעופה. עד להקמת הבניין הגבוה, יפתח בחודש אוקטובר מתחם בן שתי קומות בו תפעל הבורסה עד למעבר לבנין הסופי. הבנין ישמש כבורסה לכל דבר וענין עם אולם מסחר, משרדים, כספות, מסעדה ועוד. המתחם יוקף בחומה עם אבטחה המסופקת על ידי חברת ברינקס."
 
"הקומה הראשונה בבנין תשמש לתכשיטים ואבני חן בדומה לחנויות תכשיטים, אבל ברמה סיטונאית ואילו הקומה השניה מיועדת למשרדי יהלומנים. יהלומנים יוכלו לשכור חדרים באופן קבוע וכן יוכלו לשכור חדרים לפי שעות וימים לצורך מסחר." לדבריו אקרמן, "חברות יהלומים הרוצות להנות מיתרונות אזור הסחר החופשי, צריכות להפוך לחברות בבורסה בפנמה, לפתוח חברה בפנמה, ולהיות חברות בפדרציה של הבורסות העולמית", אמר.
 
פנמה היא בעלת מיקום גיאוגרפי המקשר בין צפון אמריקה לדרומה, זו מדינה קטנה עם כ- 4 מיליון תושבים דוברי ספרדית שכלכלתה בנויה על היותה אזור סחר חופשי. פנמה היא דמוקרטיה יציבה, ללא צבא וללא אויבים. בפנמה קיים כבר אזור סחר חופשי (השני בגודלו לאחר הונג קונג) אך הוא מיועד לסחורות גדולות ונמצא כ- 100 ק"מ מהבירה, פנמה סיטי.
 
 באדיבות פורטל מכון היהלומים הישראלי