קיימות ואחריות תאגידית במרכז דיוני היום השני בקונגרס סיבג'ו

קיימות ואחריות תאגידית במרכז דיוני היום השני בקונגרס סיבג'ו

חלק הארי של הדיונים במהלך הקונגרס הוקדש להאחדה טרמינולוגית של השינויים שבוצעו ב"ספר הכחול" של סיבג'ו ליהלומים, פנינים ואבני חן
קיימות ואחריות תאגידית עמדו במרכז הדיונים של היום השני בקונגרס סיבג'ו המתקיים השבוע במוסקבה, כשנציגי המשלחות דנים ביניהם כיצד התעשייה יכולה לתת מענה טוב יותר לדרישות המחוקק ולהלך הרוח המשתנה תדירות של הצרכנים, כך מדווח אתר רפפורט.
 
במהלך הדיונים הוצגו כמה דו"חות הנוגעים לקיימות חיובית לאורך שרשרת הייצור של התכשיטים, ובהם הדו"ח של ד"ר לורן א. קרטייה (Laurent E. Cartier) שחלק את תוצאותיו של מחקר בן 3 שנים על אודות קיימות בחוות לגידול פנינים, לפיהן תהליך הגידול השפיע לטובה על בעלי החיים הימיים בסביבה.
 
מהדיווח עולה כי, רוב המשתתפים מסכימים כי על ענף התכשיטים לפעול יותר כדי לחשוף בפני הצרכנים את התוצאות החיוביות בתחומי הקיימות ואיכות הסביבה בענף, לאור העניין הרב שהם מביעים בנושא בבואם לרכוש תכשיטים.
 
יישום חוק דוד-פרנק (Dodd-Frank) האמריקאי לענף הזהב נידון בהרחבה בוועדת סיבג'ו למתכות יקרות. החוק מתייחס לאספקת מחצבים שנכרו באזורי קונפליקט, ודורש מחברות ציבוריות בארצות הברית להבטיח כי מחצבים שמקורם באזורים אלה, ובמיוחד מקונגו (DRC), לא ייכנסו לשרשרת הייצור.
 
חלק הארי של הדיונים במהלך הקונגרס הוקדש להאחדה טרמינולוגית של השינויים שבוצעו ב"ספר הכחול" של סיבג'ו ליהלומים, פנינים ואבני חן. "אחת ההצלחות הגדולות ביותר של הקונגרס היתה היכולת שלנו ליצור אינטגרציה והאחדה של רוב הספרים", אמר נשיא סיבג'ו, גיאטנו קבליירי. עם זאת בכל הקשור לאבני חן צבעוניות, מדווחים המשתתפים כי נראה שצפויה עוד עבודה רבה בנושא.