גם השנה יהיה הביתן הישראלי אחד הגדולים שיפעלו בתערוכה שתתקיים ב-15-19 בספטמבר. הונג קונג מהווה את השוק השני בגודלו של מלוטש מישראל
ביתן היהלומים הישראלי שוב יהיה אחד הגדולים שיפעלו בתערוכת התכשיטים ואבני החן בהונג קונג, שתיפתח בעוד כשבוע. הביתן, שעל ארגונו אמון מכון היהלומים הישראלי (IDI), ישתרע על פני שטח של יותר מ-1,200 מ״ר ויכלול 96 חברות - שבע חברות יותר מאשר בשנה שעברה. 30 חברות ישראליות נוספות יציגו ברחבי התערוכה.
תערוכת התכשיטים ואבני החן בהונג קונג היא אחת החשובות ביותר בלוח הזמנים של התעשיה העולמית. כיאה לאירוע כה מרכזי, מכון היהלומים הישראלי משקיע רבות בקידום ענף היהלומים של ישראל ביריד. גם השנה יעניק המכון את חסותו לטקס פתיחת התערוכה, אשר תמיד מושך קהל רב. בנוסף, ישתתף שוב מכון היהלומים כשותף כבוד בפרסי JNA, אשר יוענקו במהלך טקס וארוחת ערב חגיגית שיתקיימו במלון אינטרקונטיננטל בהונג קונג ב-16 בספטמבר.
ביתן היהלומים הישראלי ימוקם באולמות 7,9 ו- 11 של Asia World Expo. במרכזו יפעל ה-IDI Lounge, מתחם מיוחד לקונים, שבו יוגש כיבוד וגם יוצבו עמדות שבהן תהיה זמינה מערכת ״מצא את היהלום שלך״ (Find Your Diamond) - מסד נתונים ממוחשב הכולל את כל הסחורה שיציגו המציגים הישראלים בתערוכה, ויאפשר לקונים לאתר בקלות את הסחורה המסוימת שאותה הם רוצים.
ענף היהלומים הישראלי רואה בשווקים האסייתים, ובראשם הונג קונג, הזדמנות חשובה ביותר לצמיחה בטווח הארוך. הונג קונג היא השוק השני בגודלו של מלוטש מישראל, שניה רק לארצות הברית, ומהווה יעד לכמעט 30% מכלל יצוא המלוטש השני של ישראל. אשתקד הסתכם יצוא היהלומים המלוטשים מישראל להונג קונג ב- 1.7 מיליארד דולר.
יו״ר מכון היהלומים הישראלי, מוטי גנץ, אמר כי ענף היהלומים הישראלי צופה עתיד גדול ליצוא הישראלי לשווקי אסיה. ״אנו רואים באסיה, עם הונג קונג כנקודת הכניסה המובילה שלה, כשוק אדיר וכמעט לא מנוצל עבור יהלומים. הנסיון שהיה לנו עד כה בהונג קונג, סין ושווקים אחרים מלמד שרק התחלנו לגרד את פני השטח״, אמר.
מנכ״ל מכון היהלומים הישראלי, אלי אבידר, אמר כי הוא אופטימי בנוגע לפעילות בתערוכה: ״יריד ספטמבר בהונג קונג הוא הגדול ביותר באסיה, וענף היהלומים הישראלי יהיה נוכח בו במלוא כוחו. חברות היהלומים שלנו מנוסות בשווקים הללו ויביאו סחורות מותאמות במיוחד לאסיה. בהתבסס על החוויות הקודמות שלנו אנחנו בהחלט אופטימיים ומשוכנעים כי זו תהיה תערוכה מצוינת״.
באדיבות מכון היהלומים הישראלי