נשיא הבורסה, שמואל שניצר: "אני שמח ונרגש מהיום ההיסטורי הזה לענף היהלומים הישראלי. מזכר ההבנות עליו אנו חותמים היום חורג הרבה מעבר לאספקת גלם בלבד וכולל נושאים רבים נוספים"
בורסת היהלומים הישראלית ומפיקת היהלומים הגדולה בעולם, אלרוסה, חתמו אתמול (ב') על מזכר הבנות במטרה לשפר אף יותר את היחסים ולהדק את שיתוף הפעולה בין השתיים. טקס החתימה על מזכר ההבנות התקיים בחדר ההנהלה של הבורסה בעיצומו של יום המסחר השני של שבוע היהלומים הבין לאומי, הנערך כעת בבורסה. בטקס השתתפו, נשיא הבורסה, שמואל שניצר, נשיא התאחדות תעשייני היהלומים, קובי קורן, סגן נשיא אלרוסה, אנדריי פוליאקוב, ומנכ"ל הבורסה, מוטי בסר.
נשיא הבורסה, שמואל שניצר, אמר: "אני שמח ונרגש מהיום ההיסטורי הזה לענף היהלומים הישראלי. מזכר ההבנות עליו אנו חותמים היום חורג הרבה מעבר לאספקת גלם בלבד וכולל נושאים רבים נוספים ובהם, החלפת מידע ומומחים בין הבורסה לאלרוסה, שיתוף פעולה במאמצי השיווק הבין לאומי, פיתוח פרוייקטים משותפים בתחומי האחריות התאגידית, חינוך ועוד. הטקס שייערך בהמשך היום בבית הנשיא בירושלים, מסמל את המשמעות הגדולה של מזכר ההבנות, לא רק לענף היהלומים הישראלי אלא גם למדינת ישראל בכלל. אני מודה לסגן נשיא אלרוסה, אנדריי פוליאקוב ולכל חברת אלרוסה. ידוע לי כי החתימה על מזכר ההבנות תחזק ותהדק את היחסים בין ענף היהלומים הישראלי לאלרוסה."
סגן נשיא אלרוסה, אנדריי פוליאקוב, אמר: "לאלרוסה נסיון רב שנים בעבודה עם ענף היהלומים הישראלי. נכון להיום מספקת אלרוסה גלם בהיקף של כ-50 מיליון דולר בשנה לשוק הישראלי, וכעת היקף זה צפוי לגדול בעקבות החתימה על מזכר ההבנות. עלינו לקדם את היהלומים כסימן ליוקרה ולחשוב גם על דור ההמשך בתעשייה שלנו. אני מודה לנשיא הבורסה, שמואל שניצר, על תמיכתו הרחבה בחברת אלרוסה בישראל ובמועצת היהלומים העולמית ( WDC ), וכן במיזמים המשותפים בין אלרוסה לבורסת היהלומים הישראלית. תודה למפקח על היהלומים שמואל מרדכי על עזרתו בתהליך כניסת היהלומים של אלרוסה לישראל."
בבסיס מזכר ההבנות עומד קידום הסחר ההדדי בין רוסיה וישראל. בנוסף, מכסה מזכר ההבנות מגוון רחב של נושאים במטרה ליצור שיתוף פעולה ארוך טווח בין שתי המדינות, ובהם קידום השיווק הבין לאומי והתמיכה בעסקי היהלומים בזירה העולמית, ביסוס שתוף פעולה והחלפת מידע בתחום החינוך בענף היהלומים וכן דירוג וזיהוי יהלומים, קידום מחקר משותף של טכנולוגיות לביקוע וליטוש יהלומים, פיתוח שיטות חדשות למיון יהלומים וזיהוי מקורם, חשיפת אבנים סינתטיות או יהלומים שעברו טיפולי צבע, הגברת המאבק בעירבוב אבנים סינתטיות עם יהלומים טבעיים ועוד.