מאות חברי בורסה וקניינים ביקרו אמש בתערוכת דיאמונד טק שהציגה את החידושים הטכנולוגיים האחרונים בענף היהלומים; ענף היהלומים יהנה משת"פ יחודי עם המכון הטכנולוגי של חולון
תערוכת דיאמונד טק המציגה את הטכנולוגיות העדכניות ביותר בענף היהלומים, התקיימה אתמול (ג') בלובי בניין יהלום בהשתתפות נשיא הבורסה, שמואל שניצר, נשיא המכון הטכנולוגי של חולון, פרופ' אדווארד יעקובוב, חברי הנהלת הבורסת, בכירי ענף היהלומים הישראלי והבין לאומי ומאות רבות של חברי בורסה ומשתתפי שבוע היהלומים הבין לאומי, שהגיעו להתרשם מהחידושים האחרונים בענף. במהלך האירוע הוכרז על שתוף פעולה במגוון נושאים בין הבורסה והמכון הטכנולוגי של חולון.
נשיא הבורסה, שמואל שניצר, פתח את הערב ואמר: "במשך שנים נחשב ענף היהלומים לתעשייה מיושנת, הלוטש עובד עם המולה, בוחן את היהלום עם לופה והופך את הגלם למלוטש. זמנים אלה חלפו. כיום, בעשור השני של המאה ה-21 נחשבת תעשיית היהלומים לתעשיית הייטק בכל מובן כבר שנים רבות. הליטוש, המסחר והייצור נעשים באמצעות מערכות מחשב שהולכות ומשתפרות כל הזמן."
"האינטרנט הפך לאפיק השיווק המרכזי שלנו, והמצלמה הפכה לזוג העיניים שדרכן אנו מסתכלים לעומק האבן ומעבירים את התמונה ללקוח בקצה השני של העולם. העולם שייך לצעירים וכך גם ענף היהלומים. אני שמח וגאה בכך שהרבה מהפיתוחים הטכנולוגיים בעולם היהלומים הגיעו מישראל, ומברך על האפשרות להציג בפני עמיתינו את הטכנולוגיה העדכנית בתחום. תודה רבה לכל המפתחים והמציגים והמון הצלחה לכולם."
בסיום דבריו העניקה משלחת הקניינים מספרד אותות הוקרה לשמואל שניצר, ראובן קאופמן ומרסל פרוור, שלושת נשיאי הבורסות השותפים לשבוע היהלומים.
נשיא המכון הטכנולוגי של חולון, פרופסור אדוארד יעקובוב, אמר: "מדינת ישראל ידועה כמובילה עולמית בתחומי הטכנולוגיה וההייטק וההשקעות בתחום גדלות בקצב של כ-150% בשנה. הרבה המצאות פותחו בישראל, ובהן הדיסק און קי, חומרים ננו טכנולוגיים, מדפסות בתלת מימד, כיפת ברזל ועוד. אני משוכנע שהטכנולוגיות שבבסיס המצאות אלה ימצאו את דרכן לענף היהלומים בקרוב מאוד."
פרופסור יעקובוב הציג בהמשך דבריו את המכון הטכנולוגי של חולון שבראשותו והודה לנשיא הבורסה, שניצר, על שיתוף הפעולה עם ענף היהלומים הישראלי. "בעתיד הקרוב נשיק תוכנית אקדמית בגמולוגיה ופרויקטים נוספים לטובת הענף", הוסיף.
מנכ"ל חברת שרין, עוזי לב עמי, אמר: "ללא טכנולוגיה בענף היהלומים לא תוכל להתקיים תחרות. הטכנולוגיה מאפשרת את ענף היהלומים ומאפשרת למכור יהלומים בחנויות. דור הצרכנים החדש רוצה לדעת מה הסיפור שנמצא מאחורי היהלום וללא טכנולוגיה זה בלתי אפשרי. בשנים האחרונות אנו עדים להשתלבותה של הטכנולוגיה בתהליך המכירה ואני מאמין שמגמה זו תלך ותתגבר."