כך עולה מדוח שפירסמה דה בירס; הביקוש לתכשיטי יהלומים בארצות הברית עלה ב-7.2% ל-37.3 מיליארד דולר בעוד שבסין נרשמה עלייה של 5.2% בביקוש
הביקוש העולמי לתכשיטי יהלומים עלה בשנת 2014 ב-2.9% ל-81.4 מיליארד דולר, כך עולה מנתונים של תעשיית היהלומים העולמית שפירסמה חברת דה בירס ביום שישי שעבר ודווח באתר רפפורט. סך הביקוש מהווה שיא של כל הזמנים בביקוש העולמי ליהלומים, אך במונחי דולרים מדובר בצמיחה האטית ביותר משנת 2009.
לדברי דה בירס האופטימיות הגבוהה ביותר נרשמה בארצות הברית ובהודו, בעוד שהצמיחה בסין צפויה להשתפר עם התקדמות שנת 2015 מעבר לרבעון הראשון. עוד עולה מהנתונים של דה בירס כי, קצב הצמיחה ירד בעיקר בשל האטה בסין, בהודו וביפן. ארצות הברית היתה נקודת האור בדוח, לאור ההתאוששות הכלכלית במדינה, העלייה במספר המועסקים והשיפור בשוק המניות, לצד הירידה במחיר הנפט, שהגדילו את כח הקנייה של הצרכנים והביאו לעלייה בביקוש ליהלומים.
מהדוח עולה כי:
הביקוש בארצות הברית
למרות משקי הבית ממעמד הביניים בארצות הברית שממשיכים להפגין חסכנות, נרשמה בשוק הכללי צמיחה שנבעה ממגזרי תכשיטי האירוסין והחתונות, ומהצרכנים האמידים שמרוויחים למעלה מ-150,000 דולר בשנה. סגן נשיא דה בירס לשיווק, סטפן לוסייר ציין כי, "השוק האמריקאי הוא קצת צר לעומת מצבו לפני המשבר ב-2008, אך שני פלחי שוק אלה היו די טובים. פלח החתונות המהווה כ-30% מסך המכירות בארצות הברית, סיפק בסיס איתן לצמיחה שאין למוצרים מתחרים אחרים." לוסייר ציין כי, הביקוש בשוק האמריקאי מתרכז ביהלומים בדרגת ניקיון SI , גם בקרב צרכנים אמידים שנוטים לעלות בגודל האבן ולא באיכותה.
האטה בסין
לוסייר ציין כי, לעומת השוק בארצות הברית, סין נותרה מרוכזת באיכות כשיהלומים בדירוג VVS-VS זוכים לביקוש גבוה, אך הוא הדגיש כי השוק הסיני הוא הרבה יותר מפולח. הביקוש ליהלומים באיכות גבוהה נובע בעיקר מערי המעגל הראשון והשני שנוטות לאכלס צרכנים בעלי רמת הכנסה גבוהה יותר.
עם זאת,הצמיחה בסין נובעת מהתרחבות לערי המעגל השלישי והרביעי, בהן גרים צרכנים בעלי רמת הכנסה נמוכה יותר, המשפיעים על הצמיחה באמצעות ביקושים ליהלומים בדירוג VS-SI . דה בירס ציינה כי, קצב הצמיחה הנמוך של מכירות תכשיטי יהלומים בסין, נובע בעיקר בשל ההאטה בצמיחה הכללית במדינה שהשפיעה יותר על ערי המעגל הראשון והשני. המחאות הפוליטיות בהונג קונג גם השפיעו על המכירות.
אופטימיות קמעונאית
נראה כי התעשייה רכשה יהלומים יתר על המידה בתחילת השנה שעברה, ובסופו של דבר הביקוש לא עמד בהיצע שאפיין את המחצית הראשונה של 2014. לוסייר משוכנע כי עודפי המלאי שהצטברו בשוק אינם משמעותיים והם ייפחתו די מהר. דה בירס הדגישה כי הקמעונאים הביעו אופטימיות בכל השווקים בשנת 2015, למרות שיש ניתוק קל בין הפעילות בתוך המסחר והשוק הקמעונאי.
"הקמעונאים יותר עקביים והם אופטימיים לקראת המשך השנה הנוכחית", אמר לוסייר. "המסר המרכזי לכולם הוא לשקף כי היסודות של העסק שלנו מבוססים על ביקוש צרכני שממשיך לצמוח. אם נוכל לשמור על הצמיחה הזו, אז היא תספק אפשרות לכל שאר הנושאים להגיע לפתרון בהמשך. הצרכנים הוציאו יותר כסף על תכשיטי יהלומים ב-2014 לעומת 2013, והם צפויים להוציא עוד יותר ב-2015. נתון זה מספק מסגרת לכל אחד מאיתנו כדי להצליח", הוסיף.