דה בירס פרסמה את דו"ח מצב היהלומים בעולם לשנת 2015

דה בירס פרסמה את דו"ח מצב היהלומים בעולם לשנת 2015

ביקוש חזק ליהלומים בקרב הצרכנים וליהלומי גלם נרשם בשנת 2014; השוק ההודי מגלם פוטנציאל צמיחה בסקטור הקמעונאי

ענקית היהלומים דה בירס פרסמה באחרונה את הדו"ח השנתי שלה על מצב היהלומים בעולם לשנת 2015.  מהדו"ח עולה כי יסודות ענף היהלומים תומכים בבטחון ארוך טווח, בשעה שהודו מגלמת הזדמנויות לצמיחה נוספת. הביקוש לתכשיטי יהלומים עלה בשנת 2014 ב-3% ועלה בראשונה על 80 מיליארד דולר. זו השנה החמישית ברציפות של צמיחה בשוק היהלומים מאז המשבר הכלכלי בסוף העשור הקודם. ייצור הגלם עלה ב-6% ל-19 מיליארד דולר.

הביקוש הצרכני אשתקד עלה בכל אחד מחמשת שוקי היהלומים המובילים בעולם - ארצות הברית, סין, יפן, הודו והמפרץ הפרסי - האחראים על 75% מהביקוש העולמי ליהלומים. התחזקותו של המטבע האמריקאי מנעה גידול נוסף בשיעור הצמיחה, שבשער החליפין הנוכחי הסתכמה בכמעט 5%. למרות הביצועים החזקים ב-2014 מציין הדו"ח כי, המשך התחזקותו של הדולר והביקוש הנמוך בסין יביאו לכך שהצמיחה (במונחים דולריים) בשנת 2015 תישאר באותן הרמות של השנה שעברה.

בעוד שערך תפוקת הגלם עלה בשנת 2014, הרי שבמונחי היקף נרשמה ירידה של 3% ל-142 מיליון קרט. לפי הדו"ח, הביקוש לגלם צפוי להיות נמוך יותר השנה, לאור רמות גבוהות של מלאי הן במרכז ובמורד שרשרת היצור שצפוי להגיע לשוק.

חלק נרחב מהדו"ח מוקדש לשוק ההודי וחושף את מידת ההזדמנות המיוצגת על ידי הצמיחה הכלכלית והעלייה של מעמד הביניים בהודו.

שוק צרכני היהלומים בהודו, המונע על ידי בסיס צרכני רחב, פיתוח כלכלי ועליה בהיקף, צמח כמעט ללא הפרעה ב-20 השנים האחרונות, וכיום מהווה את אחד מהשווקים הגדולים בעולם.

הנוף הקמעונאי משתנה. הרשתות צפויות לגדול באופן משמעותי ולהוביל את הדרך בפיתוח שיווק היהלומים באינטרנט, הן באמצעות אפיקי מכירה והן כאמצעי מחקר לקניות עתידיות. חשיבותם של המותגים גם עולה בקרב הצרכנים בהודו כאמת המידה לאיכות ואמינות.

בעוד שהשפע ממשיך לגדול, יותר נשים הודיות יוכלו לרכוש יהלומים. ההכנסה ב-75 מיליון בתי אב חדשים בהודו צפויה לעלות על 5,000-6,000 דולר בעשור הקרוב, ולתרום להגדלת הביקוש ליהלומים. בינתיים, מספר בתי האב מהעשירון העליון בהודו צפוי לשלש את עצמו בעשור הקרוב ל-12 מיליון, בעוד האלפיון העליון צפוי לרבע את שיעורו ולהגיע ללמעלה מ-3 מיליון בתי אב עד שנת 2024. נתונים אלה מאפשרים הזדמנויות צמיחה נוספות לתעשייה.

מנכ"ל דה בירס, פיליפ מלייה, אמר: "האתגרים שניצבו בפני ענף היהלומים בשנת 2015 צפויים להיות קצרי טווח, ויש לתעשייה סיכויים מצוינים בעתיד. מגמת הביקוש ארוך הטווח היא חיובית, עם עליה עקבית בביקוש לתכשיטי יהלומים מאז המשבר הכלכלי של שנת 2008. בנוסף, קיימות עוד הזדמנויות צמיחה מלהיבות בשוקי הצריכה המרכזיים, והודו היא דוגמה נהדרת לכך. כאחד משוקי תכשיטי היהלומים הגדולים בעולם, צמיחת המעמד הבינוני בהודו במהלך העשור הקרוב, צפויה להביא לתרומה מכרעת לעלייה בביקוש ליהלומים".

לקריאת הדו"ח המלא לחצו כאן