אותו התקן, הקרוי מפקח היהלומים של אלרוסה, יכול לזהות האם יהלום הוא טבעי, תוצר מעבדתי או חיקוי כגון אלה העשויים זירקוניה או מואסניט. ההתקן יודע לאבחן יהלומים כפרט וכן כאלה המשובצים בתכשיטים.
"החברה מצפה שמחירו הנמוך של ההתקן, יחד עם מידת הדיוק הרבה שלו, יבטיחו שיהיה לו ביקוש ברוסיה ובמדינות נוספות. זה יאפשר להיאבק בספקים חסרי מצפון אשר מערבבים יהלומים מלאכותיים עם טבעיים", נאמר בהודעה של אלרוסה.
אחד מיתרונותיו של ההתקן שלנו מתבטא בשימוש בשלושה מנגנוני איתור, אשר נותנים הערכה בעלת אמינות גבוהה", מספר ולדימיר סקליארוק, מנכ"ל המרכז המדעי והטכנולוגי של אלרוסה. "ההתקן מוגן בפטנט בינלאומי ומחירו יחסית נמוך. עלות של מכשיר אחד 9,900 דולר ארה"ב, לעומת מכשירים של חברות אחרות יכולים לעלות עד 20 אלף דולרים".
קהל היעד של ההתקן כולל יצרני תכשיטים, חנויות תכשיטים, חנויות משכון וגמולוגים. אלרוסה מעריכה שתוכל למכור 350 אלף יחידות של ההתקן.
"מידת הביקוש להתקן שלנו תיקבע לפי איך ייכנסו בעתיד הקרוב היהלומים המלאכותיים לשוק ועד כמה. לרוע המזל נרשמו מקרים לא מעטים של עירוב יהלומים מלאכותיים בלתי מלוטשים עם כאלה מלוטשים במרכזי היהלומים הגדולים בעולם. ההתקן שלנו מאפשר לקבוע במהירות ובמידה רבה מאוד של דיוק האם יהלום מלוטש נוצר מיהלום שנוצר במעבדה וגילו מספר שבועות בלבד, או שמקורו בטבע וגילו מאות מיליוני שנים", נאמר בהודעת החברה".
ההתקן הוצג לראשונה ב-20 במארס.