עד לחודש יוני 2018, הודו ייצאה אבני חן ותכשיטים בשווי רב של כ-32 מיליארד דולר, אך על פי סוחרי יהלומים עמדת הבנקים על מגבלת האשראי פוגעת בתעשייה ההודית, וכתוצאה מכך מחנק משבר הנזילות עלול לגרום לירידה ביצוא בהודו.
צמצום גבולות האשראי מעורר תגובות חריפות מיצואני יהלומים הודים שאומרים כי המהלך כבר בשלב זה משפיע על העסקים והם טוענים כי הצמצום יוריד את אחוזי היצוא מהודו ב-2019 ב-5 עד 10 אחוזים.
משבר הנזילות מגיע בתקופה שבה התעשייה ההודית רואה ביקוש חזק מארה"ב, המהווה כ -50% מהיצוא של היהלומים בהודו. על פי יצואני היהלומים, תעשיית הייצור של הודו לא יכולה לגדול ללא קרנות. הייצוא, המצב הפיננסי, צפויים לרדת לעומת 2018 או אולי להישאר זהים.
עבור היצואנים ההודים, הצרה הגדולה היא שהבנקים מבקשים כעת משכון של 100% עבור יחידות חיתוך וליטוש קטנות ובינוניות, הממוקמות בעיקר בסוראט. לטענתם, הבנקים מהדקים את אחוזי הנזילות מתחילת השנה הפיננסית הנוכחית, והשוק מרגיש עכשיו את השפעתו. אם זה יימשך, המייצאים יפגעו משמעותית.
היצואנים מצדם טוענים כי מכיוון והמחדל האחרון בהודו לא קרה באשמת כישלונות עסקיים ומכיוון ויש צמיחה חיובית וביקוש חזק, הבנקים בהודו צריכים לשנות את התפיסה שלהם ליותר ניטרלית. הם מוסיפים כי הבנקים צריכים להקים לטווח ארוך ועדת מחקר לסיכוני האשראי כדי לעקוב, לפקח ולספק מידע מודיעיני על חברי הסחר כדי לקבל החלטות אשראי מושכלות. על פי היצואנים, הבנקים צריכים להעריך את הגבול במונחים דולריים כדי לבודד את היצואן מתנודתיות חליפין בקנה אחד עם הבנק המרכזי של הודו.
בחודשיים הראשונים של המצב הנוכחי, ייצוא של אבני החן והתכשיטים ירד ב -13.51% לעומת התקופה המקבילה אשתקד במדינה. יבוא יהלומי גלם ירד גם הוא ב- 7.69 אחוזים לנפח של ל 323.29 lakh קראט לעומת 350.23 lakh קראט במהלך אפריל-מאי 2017.
בעוד שהנזילות נותרה בראש הענף בהודו, העלייה במחיר יהלומי הגלם מוסיפה לצרות של התעשייה. מחירי הגלם עלו ב 3-4 אחוזים באופן גלובאלי, אם כי מחירי היהלומים המלוטשים לא עלו במקביל. "השוליים של ענף הייצור בהודו נמצאים בלחץ", טוענים היצואנים.