נשיא הבורסה שמואל שניצר, בירך את הבוגרים: " אני שמח במיוחד שאנו שותפים להבאת המגזר החרדי לעבודה בענף, זה הישג גדול וברכה לכולנו"
אתמול (ב') הגיע לסיומו מחזור נוסף, שלישי במספר, של לוטשים במרכז הייצור המודרני שנעשה הפעם בשיתוף עם רשת החינוך עמל ועם כל קורס לוטשים שמסתיים גדלה ההתרגשות. בין המברכים את התלמידים לסיום הקורס היו נשיא הבורסה, שמואל שניצר, המפקח על היהלומים שמואל מרדכי, יו"ר ועדת תעשייה יורם דבש, מנכ"ל התאחדות תעשייני היהלומים עפר לאופמן, מנכ"ל מכון היהלומים, אלי אבידר, ונציגי רשת עמל, ד"ר רונית אשכנזי, סמנכ"ל פדגוגיה ברשת עמל, נחי זלצמן, מנהל מכללת עמל הישגים לחינוך מבוגרים, ורותי יפרח מנהלת מכללות מפ"ט עמל – מרכז פדגוגי טכנולוגי.
נשיא הבורסה, שמואל שניצר, שיתף את התלמידים בתחושותיו ואמר כי: "עיסוק ביהלומים הוא עיסוק מהנה. התחלתי את דרכי בענף היהלומים בשנת 1972 ועדיין אני נהנה היום להגיע למשרד ולבחון יהלומים, אני מקווה שגם אתם תאהבו ותהנו מיהלומים כמוני. אני מאמין כי אם לא תהייה לנו תעשיית ליטוש גם המסחר יפגע, על כן החלטנו, בניגוד לשנים קודמות, לעבוד באיטיות ובקבוצות קטנות ומטרתנו להצעיר את ענף הליטוש. אני שמח במיוחד שאנו שותפים להבאת המגזר החרדי לעבודה בענף, זה הישג גדול וברכה לכולנו."
ד"ר רונית אשכנזי סמנכ"ל פדגוגיה ברשת עמל הציגה את רשת עמל, כרשת לחינוך מדעי וטכנולוגי הכוללת כ- 100 בתי ספר עם 40,000 תלמידים. היא ציינה שמנכ"ל רשת עמל, עו"ד רוית דום, מובילה את הרשת ליזמות, חדשנות ומצוינות, ומקימה מרכזי יזמות מתקדמים המשתפים פעולה עם חברות מובילות במשק. "רשת עמל מקנה לתלמידיה את הכלים המתאימים והמיומנויות הדרושות להשתלבות בשוק העבודה במאה ה-21. אנו מברכים על שיתוף הפעולה עם ענף היהלומים ומאחלים הצלחה למסיימי הקורס היום".
המפקח על היהלומים, שמואל מרדכי, בירך על שיתוף הפעולה עם רשת עמל ואמר כי: "בלי תעשיית הליטוש אין לנו זכות קיום. אנו מתאימים עצמנו למצב, פועלים בקטן וזה מצליח, עובדה זהו כבר קורס שלישי שמסתיים."
יו"ר ועדת תעשייה ענפית, יורם דבש אמר: "זו כבר הפכה מסורת לסיים כל חודשיים קורס. אנחנו משתדלים כי במרכז הליטוש המודרני יהיו תנאים סביבתיים נעימים ללימוד ואת הציוד הטכנולוגי החדיש ביותר ליצרנים ולתלמידים. הכנסנו לתקופת ניסיון, מכשיר להרתחת יהלומים, שדרגנו את מערכת השרין ואנו מתכננים להכניס מיכשור נוסף. אני רוצה להודות לנשיא הבורסה, שמואל שניצר על החזון והתקציבים להקמת המרכז, למנכ"ל מכון היהלומים אלי אבידר, לשי שניצר שדחף ופירגן, למפקח על היהלומים שדאג להכניס את משרד הכלכלה בעניין, לרשת עמל וכמובן למנחם מועלם מנהל המרכז והמנחה של הקורס."
מנכ"ל התאחדות תעשייני היהלומים עפר לאופמן אמר: "התאחדות היהלומים דואגת כי לפני כל תחילת קורס התלמידים יעברו סדרת מפגשים המיועדת לתיאום ציפיות. קורס זה התאפיין בכך שכל התלמידים שהשתתפו בו באו מהמגזר החרדי והם כולם בעלי משפחות. 80% מהתלמידים מסיימים את הקורס וכל מסיים קורס ישתלב במקום עבודה".
היהלומן משה לוי, שאליו יגיע אחד המתלמידים מסיימי הקורס להמשך התלמדות, בחן את היהלומים שליטשו התלמידים והתעניין בנושא לימודי צחצוח היהלומים. מנחם מועלם, מנהל המרכז הטכנולוגי הסביר ללוי כי התלמידים לומדים ללטש על יהלומים בורט ולפתוח גלם לפי המבנה הקריסטלוגרפי של היהלומים וכי את שלב הצחצוח הם לומדים במפעל עצמו.
פנחס פוזיילוב שגם הוא הגיע לברך את התלמידים אמר להם: " ללמוד ללטש יהלומים צריך ללמוד מהלב כמו שלומדים דף גמרא. אתם העתיד של תעשיית הליטוש הישראלית ואם תשכילו להשתמש בידע שרכשתם כאן תהייה ברכה לעולם, לכם וגם לעם ישראל."
בשם התלמידים הודה גבריאל גליקמן שאמר: "אני רוצה להודות בשם כל התלמידים על הדאגה והטרחה בליווי הקורס. במשך הקורס ראינו את ההתקדמות הטכנולוגית ואת הפוטנציאל הגדול שיש לענף בארץ. רק עכשיו אנחנו מבינים את גודל ההשקעה שלכם בקורס. מנחם הוא מורה למופת ואנו רוצים להודות לו במיוחד. העובדה שבסיום הקורס יש לנו מקום עבודה להתחיל לעבוד בו היא לא מובנת מאליה ואנו מעריכים זאת מאד". יחד עם גליקמן סיימו את הקורס גם נריה ישראלי, מרדכי חיים חריטן, דוד דשת, אבישי כהן ויהושע מנחם אברמוביץ.